Cookie- og Privatlivspolitik
Steven Spielberg: Derfor dør biograferne aldrig

Steven Spielberg: Derfor dør biograferne aldrig

Legendarisk instruktør hylder film-fællesskabet

Stem op!
27
Stem ned!
0
(reset)

Det britiske filmmagasin Empire har i sin seneste udgivelse spurgt diverse filmpersonligheder om deres forhold til biograferne.

Nu er mediet kommet til selveste Steven Spielberg, altså Indiana Jones’ far, og han er ikke tvivl: Trods midlertidige nedlukninger og store udfordringer, dør biograferne aldrig.

Spielberg skriver i Empire Magazine:

- I den nuværende sundhedskrise, hvor biografer er lukkede eller publikumskapaciteten er kraftigt reduceret grundet den globale pandemi, har jeg stadig håb, og er grænsende til skråsikker på, at når det er sikkert, så vil publikum besøge biograferne igen. Jeg har altid hengivet mig til biograf-fællesskabet – biografer som i at forlade sit hjem for at besøge det fysiske sted, og fællesskab som i følelsen af fællesskab med andre, der også har forladt deres hjem og sidder i sædet ved siden af.

Biograferne i USA har været lukket ned nærmest siden pandemiens start, men den midlertidige danske genåbning hen sover sommeren og efteråret sidste år gav håb om netop det samme: Danskerne var mere end klar til at genbesøge filmmediets svar på kirken. Hvorfor? Det kommer Spielberg også ind på:

- I biografen ser du en film med dem, du holder af, men også med en masse fremmede. Det er magien, vi oplever, når vi går ud for at se en film, et teaterstykke, en koncert eller et standup-show. Vi kender ikke alle de her mennesker omkring os, men når oplevelsen får os til at grine, græde, heppe eller tænke, og når lysene så tændes, så virker de mennesker, vi er på vej ud i den virkelige verden med ikke som totalt fremmede længere. Vi er blevet et fællesskab, ens i hjerte og ånd, eller i hvert fald i forhold til sammen at have delt en kraftfuld oplevelse.

The Post / Universal Pictures International Switzerland. All Rights Reserved.

Man kan i teksten godt fornemme, at Spielberg kommenterer på de seneste tids uro og splittelse i det amerikanske samfund, og her mener han, at kunsten og biografen spiller en forenende rolle.

- Det korte interval i en biograf sletter ikke de mange ting, som skiller os: race, klase, tro, køn eller politik. Men vores land og vores verden føles mindre opdelt, mindre fragmenteret, efter en samling fremmede har grint, grædt, hoppet op ad sædet sammen, alle på samme tid. Kunst efterspørger, at vi er bevidste om både det specifikke og det universelle, på samme tid. Og derfor, af alle de ting, der har potentiale til at forene os, er intet mere kraftfuldt end den fælles kunstoplevelse.

Amen. Vi glæder os til, at biograferne forhåbentligt snart åbner i Danmark, så vi igen kan opleve det fortryllende fællesskab med vores kære og totalt fremmede, som Spielberg taler om.

Se også videoen: Her er 10 af de mest ventede film i 2021.

Steven Spielberg er næst gang selv aktuel i biografen med musicalen West Side Story.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Johny

Jeg er så enig! Og som fotograf må jeg indrømme, der også er noget over det storslåede billede, der rammer en, når man sidder der, både alene og sammen, i mørket (dén er altså svær at gengive hjemme på sofaen).

Jeg glæder mig i hvert fald til at kunne få nye biografoplevelser igen - og jo før jo bedre! :)

Rasmus/Musen

Biograferne er nok lukkede ned lige nu. Men vi skal nok komme stærkt tilbage igen! For som Steven Spielberg netop udtaler det selv: “Der er intet mere kraftfuldt end den fælles kunstoplevelse,” og det er fællesskabet der tæller, når vi deler vores oplevelse med andre fremmede mennesker inde i biografen(og kendte måske også for den sags skyld). Her kan jeg næsten kun være enig med manden selv. Det hele skal nok blive godt igen, ;-).

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Seps <3

Jeg håber sådan på at i får lov til at åbne op snarest muligt..

1 dag siden
Segoyuser/116755
Segoyuser/116755

Tja hvis du læser mange af de ting Gina Carano har skrevet synes det er forståeligt...

4 dage siden
VIPER

...Men jeg vil lige indskyde at Goro & Reptile faktisk er med.
Man ser lige den firearmede tyksak komme springene (1:47),

6 dage siden
Christine Dyrskjøt Elmstrøm

Vi mener selvfølgelig StudioCanal, tak for det skarpe øje.

6 dage siden
Michael

En af de ting der får mig i MK humør, er deres legendariske tema sang. Hvor er den?
Den dag i dag kan den stadig give mig gåsehud.

6 dage siden

Aktive debatter