Ny undersøgelse: Danskerne er klar til igen at gå i biografen

Der er stor tillid til sikkerheden
Billede
(© Denise Jans)

Når biograferne engang åbner igen, så er danskerne klar til at fylde salene – ud fra hvilke restriktioner, der nu engang kommer til at være.

Det står klart i en undersøgelse, som Det Danske Filminstitut (DFI) og analysebureauet YouGov har foretaget.

41 % af de adspurgte svarer, at de forventer at gå mere i biografen i 2021 end i 2020. 48 % svarer, at de vil gå lige så meget i biografen som sidste år.

Samtidig har hele 83 % tillid til, at det er sikkert at gå i biografen, når de får lov at åbne igen. Det stemmer meget godt overens med de undersøgelser, der tidligere har været sidste år, mens biograferne netop havde åbent med diverse restriktioner.

Blot 6 % vil vente på en vaccine, før de igen besøger en biograf. Over halvdelen vil dog vente på, at der kommer en film, de virkelig gerne vil se, før de igen booker billet til en biotur.

Se hele undersøgelsen her, hvor du også kan se hele præsentationen i en video på 90 minutter.

DFI

Diagrammet er fra dfi.dk.

 

Sidste år blev der solgt 7,2 mio. biografbilletter trods varierende grader af restriktioner og nedlukninger, og det er et fald på 46 % i forhold til året før.

Dansk film stod for 50 % af de solgte billetter, hvilket giver fin mening, både fordi kvaliteten var så høj, og fordi der manglende konkurrence fra de amerikanske Blockbusters, der stort set alle sammen blev udskudt eller sendt direkte på streaming.

Meldingerne fra Kinas genåbning er også, at publikum strømmer til biograferne og ser kinesiske film, og det samme kan vi formentlig forvente sker igen, når regeringen trykker på START-knappen.

Forskellen vil dog formentlig være, at der snart kommer nogle nye Hollywood-film til at sammensætte det stærke program, der universelt har gjort biograferne til det foretrukne sted for nye film.

Se også videoen med nogle af årets mest ventede film herunder:

 

(Kan du ikke se videoen herover, så tryk på linket her og Tillad alle cookies)