Cookie- og Privatlivspolitik
I USA kan 'Mission: Impossible 7' streames efter blot 45 dage i biografen

I USA kan 'Mission: Impossible 7' streames efter blot 45 dage i biografen

Paramount tager kampen op imod HBO og Disney

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)

Tom Cruises syvende film i den populære Mission: Impossible-serie kommer i biograferne i USA til november, og blot 45 dage efter, udsendes den på filmselskabet Paramounts egen, nye streamingtjeneste. Det skriver Variety.

A Quiet Place 2 får amerikansk premiere i september, og den kommer til at følge samme eksempel. Normalt har biograferne filmene i fire måneder, før de kommer på VOD og streaming.

Andre af Paramounts kommende titler, generelt de lidt mindre af slagsen, får blot 30 dage i biografen, så det normale ”biografvindue” - altså den periode, hvor biograferne har filmene eksklusivt - er virkelig under pres i USA.

Det gør Paramount (og deres nye tjeneste med det kreative navn, Paramount+) selvfølgelig for at konkurrere med fx Disney+ og HBO (som er ejet af Warner Bros.), der har brugt platformene til at udsende titler, som normalt ville have fyldt biografsale verden over (tænker især på Sjæl og Wonder Woman 1984).

Tjenesten bliver tilgængelig i bl.a. Danmark fra den 25. marts, men aftalen mellem biograferne og Paramount gælder kun for USA. Derfor opretholdes den almindelige periode på 122 dages "holdback" for filmen i Danmark.

Læs også: 'Wonder Woman 1984' får dansk streaming premieredato.

Emnet om biografernes eksklusivret til film har også været oppe og vende herhjemme, og den snak er yderligere blevet forstærket under Corona-krisen. Men det ser ikke ud til at ændre sig.

Således udtalte direktør i Nordisk Film Distribution, Frederik Honoré, til Kulturmonitor for en måned siden, at han ikke har tænkt sig at udsende sine film hurtigere på VOD end tidligere:

- Overhovedet ikke. Det er klart, at der er røre omkring det, fordi amerikanerne begynder at lave de ting, som de gør, men det må de selv stå på mål for. Det er ikke noget, vi har fundet anledning til at diskutere, udtaler Honoré til Kulturmonitor.

Læs også: Paramount+ vækker 'Frasier' til live efter 17 år.

Men i USA er biografvinduet altså presset, og med filmselskabernes benhårde konkurrence inden for streaming og meeeeget langsomme genåbning af biograferne, er der ikke noget der tyder på, at det ændrer sig lige foreløbig.

Mission: Impossible 7 får premiere den 18. november i Danmark.

A Quiet Place 2 er lige nu planlagt til dansk premiere den 22. april, men det forventes at blive ændret i takt med den amerikanske.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.