Halleluja! Religion er satans skræmmende i ny gyserfilm

Lad det religiøse gys ‘Saint Maud’ krybe ind under huden på dig 
Billede
(© Saint Maud (Angel Films))

Det er ganske vist ikke en ny ting, at religion fylder noget i gysergenren - og med den biografaktuelle Saint Maud, er det da også netop det religiøse, som sættes skræmmende i scene.

Køb dine billetter til ’Saint Maud’ her:



Man følger i gyserfilmen den unge sygeplejerske Maud, der får til opgave at tage sig af den kræftsyge og forhenværende danser Amanda. Maud udvikler dog snart et ikke helt sundt forhold til Amanda.

Eftersom sygeplejersken er nylig konvertit og nu en hengiven troende, ønsker Maud at frelse Amanda.

’Saint Maud’ er et underspillet, kompromisløst og religiøst gys, der har sine rødder placeret i en grå virkelighed, hvor tematikker som tro og religion samt smerte og opofrelse er i spil.

(Kan du ikke se videoen herunder, så tryk på linket her og tillad alle cookies)



Som sagt har gysergenren ofte kastet sig over religiøse tematikker. Tænk blot på rækken af eksorcisme-film, hvor den største klassiker i den undergenre vel nok stadig er William Friedkins The Exorcist fra 1973. 

Men også i nyere tid, finder man film, hvor troen på noget større end mennesket er i spil. Det ser man i bl.a. i en film som den ligeledes kompromisløse The Witch fra 2017, hvor man følger en troende familie i 1600-tallets New England.

Den religiøst gysende ’Saint Maud’ er skrevet og instrueret af Rose Glass, der her spillefilmsdebuterer med en film, der kan siges at ligge i samme boldgade som andre troende gys, bl.a. den overnaturlige og dystert urovækkende Hereditary fra 2018.

Men også andre gys med religiøse eller kultiske tematikker som bl.a. The Wicker Man fra 1973, The Omen fra 1976 og Rosemary’s Baby fra 1968 kan næves - det videre til den intense besættelsesgyser The Conjuring fra 2013.

‘Saint Maud’ har biografpremiere den 26. november.




Du kan lytte til podcasten herover, mens du også finder den:
På Spotify
I Apple podcast
Hos Libsyn
På Podimo
- Og i podcast-app'en på Android din iPhone

BLIV MEDLEM AF VORES FILMFORUM PÅ FACEBOOK HER.