Cookie- og Privatlivspolitik
Overblik: Efterårsferiens film i biografen

Overblik: Efterårsferiens film i biografen

Hvad skal du se i ferien?

Stem op!
6
Stem ned!
0
(reset)

Næste uge rammer efterårsferien, og det er som altid en ideal tid til at søge biografens hyggelige mørke. Vi har samlet et overblik over det brede udvalg af film som du kan se i ferien.

Far til fire og vikingerne

Animation & Familiefilm

Har man brug for at tage sine børn med i biografen, er der et bredt udvalg. For de mindste er der en række animationsfilm, såsom Familien Bigfoot, Luna og den magiske krystal, Bølle på eventyr, Trolls på verdensturné og Kaptajn Sabeltand og den magiske diamant.

Derudover kan hele familien tage ind og se Far til fire og vikingerne, og følge med i familiens seneste udskejelser.

Til små såvel som store, er det stadig muligt at se Pixars Fremad, om to umage brødre og deres eventyr i en magisk og fantasifuld verden.

Palm Springs

Komedier

Disse dage er gode grin tiltrængte. Heldigvis er der masere at komme efter i de danske biografer.

The King of Staten Island, er den seneste film af Judd Apatow, der er kendt for komedier som Pineapple Express, Knocked Up og 40 Year OId Virgin. Man kan også tage ind og se den danske animationsfilm, Blokhavn, om Ali og slænget, der fik en flot modtagelse af anmeldere.

Der er også en ny komedie med Andy Samberg, hvor vi tager til palmer og sol i Palm Springs, i et tidsloop, der tvinger Samberg til at opleve den samme dag om og om igen. Ellers kan man tage en tur igennem New York med Bill Murray og Rashida Jones, mens de prøver at udforske Jones mands mistænkelige adfærd, i On the Rocks.

Shorta

Action & thrillers

Hvis man sidder og mangler et godt action-fix, har biografen også nogle helt unikke tilbud. Hvis man ikke allerede har set den eller bare har brug for at se den igen, så kører Tenet stadigvæk i biograferne. Christopher Nolans seneste film, der bare skal ses i biografen, er en film med hæsblæsende set-pieces og et hjernevridende koncept i ægte Nolansk stil.

Har man brug noget god gammeldags dommedagsaction, indtager Gerard Butler rollen som en far, der kæmper for at få sin familie i sikkerhed for en masseødelæggende meteor, i filmen Greenland.

Sidst, men ikke mindst, er det muligt at se den allerede hyldede Shorta. Noget så sjældent som en dansk actionfilm, der ikke går på kompromis med at lave en decideret genrefilm. To Betjente bliver fanget i en dansk ghetto, da optøjer bryder ud, de må kæmpe sig ud med livet som indsats. 

Antebellum

Gys 

Til fans af gys og gru, er der tre film på programmet i løbet af efterårsferien. I No Escape følger vi en venneflok, hvis jagt efter vildere indhold på de sociale medier, ender i et escape room, hvor livet er på spil. Er man en stor fan af Get Out og Us, kan man se Antebellum, der har kræfter fra de før nævnte film bag sig.

Savner man noget med superhelte, så er det muligt at få dækket behovet med The New Mutants, der er en ny tilføjelse til X-Men-universet, samtidig med at det er en gyserfilm.

Til Sama

Dokumentar

Den Oscarnominerede Til Sama, er en skildring af en lille families forsøg på at overleve og opretholde et hospital i Aleppo, mens bomberne flyver om ørene. Filmen er tilegnet instruktørens Waad al-Kateabs datter, Sama, der bliver født i Aleppo under det syriske oprør.

Filmen er et rørende og hudløst ærligt portræt, der sætter et nødvendigt perspektiv på flygtningekrisen. Filmen vandt BAFTA prisen for bedste dokumentar og blev nomineret en Oscar for bedste dokumentar.

Druk

Drama

Disse dage har de danske film godt tag i biograferne. Udover Shorta, så må man heller ikke snyde sig selv for Druk. Med en stjernebesætning, bestående af Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang og Lars Ranthe, går den nye Thomas Vinterberg film sin sejrsgang i biograferne. Så gør dig selv en tjeneste og se den sjove, ærlige og hårde hyldest til ungdommen, livet og den danske alkoholkultur. Eller du kan tage ind og se Vores mand i Amerika, hvor Ulrich Thomsen spiller den amerikanske ambassadør, der spillede hasard med hele Danmark i sin kamp mod den tyske besætter magt.  

Er du mere til fransk? Så er der to film, af to markante instruktører på programmet. Sandheden handler om den aldrende og forfængelige skuespiller Fabienne, der udgiver sin selvbiografi. Det viser sig dog at datteren ikke er helt enig med hvad der står i biografien. Filmen er instrueret af Hirokazu Kore-eda, der blevet hyldet for den japanske film Shoplifters.

Derudover kan du også se Officer og spion, der er en ny film af Roman Polanski. Et periodedrama om en soldat, der bliver uretfærdigt dømt, og en anden, der prøver at bevise hans uskyld.

Eller hvad med et anden verdenskrigsdrama? Tysktime fortæller historien om en ung dreng, der kommer i klemme imellem sin far, og den kunstner, som faren prøver at forbyde i at fortsætte med at male.

Aaron Sorkin stiller også op med det stjernespækkede retssalsdrama The Trial of the Chicago 7 (i en brgrænset periode).

Og hvis man er til det romantiske, så kan du se After 2: After We Collided, der er efterfølgeren til After, for at finde ud af hvordan romancen mellem Tessa og Harding udvikler sig.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Morten

Det kommer Rian heller ikke til. Ingen i Disney har tiltro til ham, på nær Kathleen Kennedy og hun er på vej ud.

12 timer siden
Morten

Rian kommer aldrig til at lave en star wars film. Han alene er skyld i Disney har mistet penge og hans film var tæt på et flop.

12 timer siden
Kim "Dragon furry"

Nogle af de små lokale biografer, som Valby bio og Drive-in i Lynge, de har stadigvæk de film som de store biografer boycutter.

2 dage siden
Jesper

Han burde have takket nej til den rolle..

Det bliver en no go herfra. WB får ikke fem flade øre for den film herfra.

2 dage siden
Laurids

Ja det fedt med anbefalingerne af film som man ikke kan se det på største lærreder da det nu kommer frem at flere af de store biografkæder har valg

2 dage siden