Cookie- og Privatlivspolitik
Her er verdens 10 mest uhyggelige film ifølge videnskaben

Her er verdens 10 mest uhyggelige film ifølge videnskaben

Mon det nu også passer?

Stem op!
53
Stem ned!
0
(reset)

Et spørgsmål gyserfans og andre sikkert har fået stillet på et tidspunkt er: Hvilken gyserfilm er den uhyggeligste?

Det er naturligvis subjektivt, men hvad nu HVIS, man kunne finde et objektivt svar på det spørgsmål?

Det har såkaldte broadbandchoices sat sig for at finde ud af. De har nemlig udført et projekt, de kalder ‘Science of Scare Project’. Det går kort fortalt ud på, at de har fulgt 50 personer af forskellig alders hjerterytme, mens de har set over 100 timer af uhyggelige film.

Efterfølgende har broadbandchoices så snævret det ned til, hvad der ‘videnskabeligt’ kan siges at være de 35 mest uhyggelige film nogensinde. Det skriver Forbes.

Man kan naturligvis indvende, at det bl.a. er en relativt begrænset håndfuld mennesker, der har deltaget i forsøget, mens også, at projektet kun brugte et begrænset antal film. Nemlig de 50 mest indtjenede titler ifølge sider som IMDb, Rotten Tomatoes og Reddit.

Ikke desto mindre er det et spændende forsøg, der trods alt gav nogle interessante resultater omkring, hvad folk bliver skræmte af i filmens verden.

Det store spørgsmål er dog som nævnt, hvilken én film, der så er den mest uhyggelige af de sete gyserfilm.

Resultatets urovækkende vinder blev den overnaturlige gyser Sinister fra 2012. Filmen handler om en true crime-forfatter, der efterforsker en række gruopvækkende mord på en familie. Snart bliver han dog selv centrum for uhyggelige begivenheder.

Selvom ’Sinister’ altså indtager førstepladsen, så var det ikke den, som leverede det mest skræmmende chok. Det var derimod James Wans Insidious, mens ’Sinister’ her kom på andenpladsen.

Undersøgelsens top 10 var følgende:

1. Sinister 
2. Insidious
3. The Conjuring
4. Hereditary
5. Paranormal Activity
6. It Follows
7. The Conjuring 2
8. The Babadook
9. The Descent
10. The Visit

Du finder samtlige 35 gyserfilm hos Forbes, hvor du også kan læse mere om det uhyggelige projekt. Bl.a. forholdet mellem nye kontra ældre gyserfilm.

Hvilken film har skræmt dig mest? Deltag i kommentarsporet herunder.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
H. I.user/305713

Som 11-årig kom jeg ved en misforståelse til at se Frankensteins monster - og får stadig 50 år efter et chok hvis jeg pludselig ser et billede af ham eller et klip fra filmen. Når det er sagt har jeg altid været til krimier, thrillers o.l. I alle afskygninger, men det er den film jeg først tænker på

Isabella

Engang mine forældre havde fået nogle nye venner, fik jeg sammen med nogle af mine søskende lov til at overnatte hos dem. Det har dengang man stadig gik i Blockbusters og lejede film, deres ældste datter og jeg kiggede på film sammen. Jeg kan ikke længere huske om hun skulle overtale mig eller om jeg bare var game on! Vi komme hjem, fandt snacks frem og så skulle filmen ses! Senere skulle jeg finde ud af netop denne film sagde min storebroren vi aldrig skulle se, og at han nok selv aldrig turde. Vi så Ju-on på japansk, og senere har jeg fundet ud af den på normal engelsk hedder the Grudge.

Selve lydeffekter der fra, hvis jeg høre dem nu kan give mig gåsehud. Mit eget hår under vand kan skræmme mig! Alt dette nok kun et resultat af jeg så den i en for tidlig alder, et fremmede sprog og nok en af mine første rigtige gysere.

dennisuser/185130

Helt enig hvad angår Ju-on. Da jeg var yngre og havde fået den. Tog det mig en uge at se den færdig. Savner stadig at blive skræmt som den skræmte mig.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

CINEMANDRUP

Sikke en herlig nyhed. Absolut yndlings franchise for mig.

10 timer siden
Daniel Bentien

Det kan ses på TV2 og streames på TV2 Play. Den røde løber starter kl. 00.30 dansk tid.

Mange hilsner
Daniel

1 dag siden
Rizzo

Men stadig ikke et kvæk om hvor man kan se showet i år. Kunne I ikke lige give et praj?

1 dag siden
Jeanette

Så mesterværket “Druk” igår. Magen til livsbekræftende film med so happy ending skal man lede længe efter.

3 dage siden
Bente Røndeuser/87191
Bente Røndeuser/87191

Det bliver vildt. To af mine favoritskuespillere sammen. Har set alle Indiana Jones filmene mindst een gang.

4 dage siden