Cookie- og Privatlivspolitik
Anmelderne om den danske actionfilm Shorta: "Et lille mesterværk og en mavepumper af en film"

Anmelderne om den danske actionfilm Shorta: "Et lille mesterværk og en mavepumper af en film"

Actionthrilleren er aktuel i biografen

Stem op!
32
Stem ned!
0
(reset)

I dag har den danske actionthriller Shorta premiere - og nu kan du derfor også læse de danske anmeldelser - der virker til at være enige med filmens internationale festivalhæder.

'Shorta' er en sjælden film i dansk regi! Det er en hårdtpumpet actionthriller om politmænd fanget i en konflikt. En film der tør flekse med sine genremuskler. Og samtidig også et drama med tyngde og karakterdybde. 

Find billetter til Shorta:

Anders Ølholm og Frederik Louis Hviid har instrueret, mens hovedrollerne som de to politibetjente spilles af Jacob Lohmann og Simon Sears, mens debutanten Tarek Zayat også ses i en stor rolle.

Her er et overblik over de danske anmeldelser:

Berlingske (5 stjerner)
"'Shorta' [er] et lille mesterværk og en mavepumper af en film, der sammen med 'Pusher', 'Nordvest', 'R' og 'Underverden' skriver sig ind i dansk filmhistorie som en af de allerbedste fortællinger om Danmarks skyggesider."

Soundvenue (5 stjerner)
"’Shorta’ rammer tidsånden med uhyggelig præcision, men er først og fremmest en sjældent velskabt, nervepirrende og potent dansk actionthriller."

Jyllands-Posten (5 stjerner)
"Hverken Anders Ølhom eller Frederik Louis Hviids cv i filmverdenen er langt. Med 'Shorta' gør de en effektiv, stilsikker og slagkraftig entré i spillefilmens verden, og tak for det."

Ekko (5 stjerner)
"Jeg har aldrig set dansk action så brutal."

Dagbladenes Bureau (5 stjerner)
"Sjældent er en dansk film så kompromisløs, som tilfældet er med 'Shorta'. Og samtidig er det usædvanligt at se et værk på vores skandinaviske breddegrader, der er så voldeligt, voldsomt og voldsfikseret [...]. Men under alt blodet, vanviddet og optøjerne ligger en langt større fortælling og simrer."

Politiken (4 stjerner)
"Jo, det her er også Danmark. Og på den måde ligner 'Shorta' en ny slags Danmarksfilm."

DR Filmland (4 stjerner)
"Det er netop der, 'Shorta' kan og vil noget særligt: at være et intenst øjebliksbillede på et splittet Danmark."

Weekendavisen (giver ikke stjerner)
"Strukturen er klar og smukt eksponeret. Urolighederne eskalerer med logisk konsekvens og skræmmende troværdighed. Vist er det stakåndet action. Bare hør musikken pumpe løs. Men 'Shorta' er en genrefilm med socialpolitisk ærinde. Den siger vigtige ting, og den viser endnu flere."

Information (giver ikke stjerner):
"Som actionfilm betragtet er Frederik Louis Hviid og Anders Ølholms debutfilm, ’Shorta’, vildt imponerende. Som skildring af, hvad der går galt mellem politi og unge brune borgere, er den så hårdt pumpet op, at den virker utroværdig."

 

’Shorta’ har biografpremiere den 8. oktober.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Bukselak

Det er en fessen historie, allerede efter 20min overvejede jeg og skride fra biografen.

Når man som betjent får strenge ordre på, man ikke skal tage ind i svalegården, sker det efter 10-20 inden i filmen. Komplet latterligt, at politiet tager sagen i egen hånd, fordi det sker jo hver dag i virkeligheden..... NOT

Der hvor betjenten beder drengen om og smide tøjet, helt sikkert en betjent der er så fuck’up i låget, at han beder han smider alt tøjet i svalegården.. ej vel det holder jo ikke. Der er i på glat is, hvis der var sket noget, havde de taget ham med på politistationen.

Jeg gav filmen en chance, altså de har styr på musikken den var fed, kulisserne godt tænkt, skuespillerne var ganske okay, sammenspillet mellem skuespillerne fungere rimelig godt, men kæft et tyndt manuskript. At i ligefrem stjæler ideer fra I Kina Spiser De Hunde med de racistiske kommentar, gør det ikke bedre, der halter filmen desværre mere og mere. Det kunne have været en storslået film, hvis i lige havde brugt lidt længere tid på manuskriptet så det virkede mere ægte.

Det virker som om, at i prøver på og lave en Hollywood film, men magter ikke helt og gøre færdigt, eller også var der en tidsplan som skulle overholdes, som gjorde i ikke helt kunne lave et mesterværk.

Den får 2 stjerner fordi filmen fordi manuskriptet bliver for tyndt, for urealistisk i forhold til virkeligheden og når stjæler med arme og ben fra andre film, mister jeg interessen for filmen.
Havde de kaldt det for en alm actionfilm er der tale om en anden slags film, og karakteren havde været højere, men når det skal forestille den danske virkelighed trækker det ned, da den ikke er realistisk nok efter min mening.

Hvis i mener noget andet, så vis mig de betjente som ville gør nøjagtigt ligesom i filmen, altså skide på deres ordre og tage en tur i helvede med vilje.

Wayne

Ann Lind Andersen gav 5 stjerner - og Casper Christensen toppede med 6 i God Morgen Danmark...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Jimmy

Endelige en RIGTIG Disneyfilm, og ikke en kopi ala Live Action! Jeg glæder mig til at se den!!

1 dag siden
Rasmus/Musen

Disney har lavet Vaiana om en ensom kvinde på vandet, der søger efter nye eventyr.

4 dage siden
Rasmus/Musen

Sikke en beslutning(jeg tænkte selv, det nok aldrig ville stoppe det vanvittige univers).

4 dage siden
Daniel Bentien

Jeg fik aldrig kvitteret for din og Waynes meget nyttige feedback på vores streamingguide. Mange tak for det.

5 dage siden
Wayne

Det er ikke stort - men sjovt.

6 dage siden

Aktive debatter