Cookie- og Privatlivspolitik
Anmelderne om den danske actionfilm Shorta: "Et lille mesterværk og en mavepumper af en film"

Anmelderne om den danske actionfilm Shorta: "Et lille mesterværk og en mavepumper af en film"

Actionthrilleren er aktuel i biografen

Stem op!
34
Stem ned!
0
(reset)

I dag har den danske actionthriller Shorta premiere - og nu kan du derfor også læse de danske anmeldelser - der virker til at være enige med filmens internationale festivalhæder.

'Shorta' er en sjælden film i dansk regi! Det er en hårdtpumpet actionthriller om politmænd fanget i en konflikt. En film der tør flekse med sine genremuskler. Og samtidig også et drama med tyngde og karakterdybde. 

Find billetter til Shorta:

Anders Ølholm og Frederik Louis Hviid har instrueret, mens hovedrollerne som de to politibetjente spilles af Jacob Lohmann og Simon Sears, mens debutanten Tarek Zayat også ses i en stor rolle.

Her er et overblik over de danske anmeldelser:

Berlingske (5 stjerner)
"'Shorta' [er] et lille mesterværk og en mavepumper af en film, der sammen med 'Pusher', 'Nordvest', 'R' og 'Underverden' skriver sig ind i dansk filmhistorie som en af de allerbedste fortællinger om Danmarks skyggesider."

Soundvenue (5 stjerner)
"’Shorta’ rammer tidsånden med uhyggelig præcision, men er først og fremmest en sjældent velskabt, nervepirrende og potent dansk actionthriller."

Jyllands-Posten (5 stjerner)
"Hverken Anders Ølhom eller Frederik Louis Hviids cv i filmverdenen er langt. Med 'Shorta' gør de en effektiv, stilsikker og slagkraftig entré i spillefilmens verden, og tak for det."

Ekko (5 stjerner)
"Jeg har aldrig set dansk action så brutal."

Dagbladenes Bureau (5 stjerner)
"Sjældent er en dansk film så kompromisløs, som tilfældet er med 'Shorta'. Og samtidig er det usædvanligt at se et værk på vores skandinaviske breddegrader, der er så voldeligt, voldsomt og voldsfikseret [...]. Men under alt blodet, vanviddet og optøjerne ligger en langt større fortælling og simrer."

Politiken (4 stjerner)
"Jo, det her er også Danmark. Og på den måde ligner 'Shorta' en ny slags Danmarksfilm."

DR Filmland (4 stjerner)
"Det er netop der, 'Shorta' kan og vil noget særligt: at være et intenst øjebliksbillede på et splittet Danmark."

Weekendavisen (giver ikke stjerner)
"Strukturen er klar og smukt eksponeret. Urolighederne eskalerer med logisk konsekvens og skræmmende troværdighed. Vist er det stakåndet action. Bare hør musikken pumpe løs. Men 'Shorta' er en genrefilm med socialpolitisk ærinde. Den siger vigtige ting, og den viser endnu flere."

Information (giver ikke stjerner):
"Som actionfilm betragtet er Frederik Louis Hviid og Anders Ølholms debutfilm, ’Shorta’, vildt imponerende. Som skildring af, hvad der går galt mellem politi og unge brune borgere, er den så hårdt pumpet op, at den virker utroværdig."

 

’Shorta’ har biografpremiere den 8. oktober.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Bukselak

Det er en fessen historie, allerede efter 20min overvejede jeg og skride fra biografen.

Når man som betjent får strenge ordre på, man ikke skal tage ind i svalegården, sker det efter 10-20 inden i filmen. Komplet latterligt, at politiet tager sagen i egen hånd, fordi det sker jo hver dag i virkeligheden..... NOT

Der hvor betjenten beder drengen om og smide tøjet, helt sikkert en betjent der er så fuck’up i låget, at han beder han smider alt tøjet i svalegården.. ej vel det holder jo ikke. Der er i på glat is, hvis der var sket noget, havde de taget ham med på politistationen.

Jeg gav filmen en chance, altså de har styr på musikken den var fed, kulisserne godt tænkt, skuespillerne var ganske okay, sammenspillet mellem skuespillerne fungere rimelig godt, men kæft et tyndt manuskript. At i ligefrem stjæler ideer fra I Kina Spiser De Hunde med de racistiske kommentar, gør det ikke bedre, der halter filmen desværre mere og mere. Det kunne have været en storslået film, hvis i lige havde brugt lidt længere tid på manuskriptet så det virkede mere ægte.

Det virker som om, at i prøver på og lave en Hollywood film, men magter ikke helt og gøre færdigt, eller også var der en tidsplan som skulle overholdes, som gjorde i ikke helt kunne lave et mesterværk.

Den får 2 stjerner fordi filmen fordi manuskriptet bliver for tyndt, for urealistisk i forhold til virkeligheden og når stjæler med arme og ben fra andre film, mister jeg interessen for filmen.
Havde de kaldt det for en alm actionfilm er der tale om en anden slags film, og karakteren havde været højere, men når det skal forestille den danske virkelighed trækker det ned, da den ikke er realistisk nok efter min mening.

Hvis i mener noget andet, så vis mig de betjente som ville gør nøjagtigt ligesom i filmen, altså skide på deres ordre og tage en tur i helvede med vilje.

Metteuser/400153

Selvom det er noget tid siden du lavede anmeldelsen, vil jeg tillade mig at følge op på den. Modsat dig, synes jeg nemlig at filmen rammer spot-on, selvom jeg giver dig ret i, at der er enkelte scener, der ikke helt lever op til virkeligheden.
1) At politiet ville efterlade betjente midt i en krigszone er usandsynligt. Når vi ser på hvordan politiet tropper op, fx da Ungdomshuset blev ryddet, så virker det langt ude at de ikke tør gå ind et sted, hvor der er relativt få uromagere (på knallert).
2) Enig i det med bukserne. Det ville ikke forekomme i virkeligheden.
3) Det er usandsynligt af DUP (politiklagemyndigheden, der omtales flere gange), ligefrem ville smide Jens Høyer i fængsel for at skyde 'storebroderen'. Der ER tale om nødværge, betjentene er i undertal, er blevet skudt på og MAKS. pressede, så reaktionen er forventelig, også selvom den naturligvis er forkert.
Når så det er sagt, så synes jeg at filmen på skræmmende vis er realistisk. Samtidig synes jeg den ganske glimrende gør det uden at man føler der 'holdes med' politiet eller de indvandrere, der skaber ballade - og samtidig husker man også, at ikke ALLE indvandrere laver ballade.
Nu arbejder jeg selv i 'systemet' (dog ikke betjent!). Og hvor meget politikkerne end forsøger at feje det ind under gulvtæppet så ER der rigtig, rigtig mange kriminelle indvandrere. De har på ingen måde respekt overfor ordensmagten, så mange af de scener vi ser i filmen er realistiske nok. Samtidig tror jeg heller ikke det er usandsynligt, at nogle betjente føler sig så provokerede at den manglende respekt, at de selv ubevidst optrapper konflikten ved netop at spille op og udnytte deres skilt.
I filmen får betjentene besked på at holde sig væk fra Svalegården. Sådanne områder vil der (som i Sverige) også være i DK indenfor få år. Dog får betjentene beskeden, at de må gå derind, hvis der er en grund til det - og den skaber Mike ved at stoppe en bil, han godt ved hører til i området.
Der ligger en masse had. Indirekte mener han, at ham den unge indvandrer, der dør under en anholdelse, nu indirekte er skyld i, at to af hans kolleger nu risikerer disciplinærsager, og dette var ikke sket hvis ham indvandreren ikke havde været kriminel. Jeg ser det som et personligt hævntog, og nej, sådan bør en betjent ikke opføre sig - men betjente er også kun mennesker.
Min film-buddy og jeg var enige om, at selvom filmen nogle steder unægteligt er fiktion, så er det ikke en fuldkommen urealistisk film, der ikke vil kunne foregå i en ikke særlig fjern fortid i Danmark.
Jeg synes i hvert fald den er intet mindre end fantastisk.

Wayne

Ann Lind Andersen gav 5 stjerner - og Casper Christensen toppede med 6 i God Morgen Danmark...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Daniel Bentien

Mortal Kombat er lige nu planlagt til biografpremiere den 20. maj:

1 dag siden
Laila Finderup

Den film, jeg venter mest på, er helt klart Mortal Kombat. Som skulle have premiere i denne uge.

1 dag siden
Asgeruser/70414
Asgeruser/70414

vi ses

2 dage siden
Kattesjovuser/423704
Kattesjovuser/423704

Havde håbet at Wonder woman ville starte i biografen til maj. Den film havde jeg glædet mig til at se i biografen.

1 uge siden
Jemuser/635531
Jemuser/635531

Dette produkt er skørt nok til at blive lavet i virkeligheden

1 uge siden

Aktive debatter