Ugens premierefilm: Ønskeøen kalder!

Denne uge i står ungdommens tegn
Billede
(© Fox Searchlight Picture)

(Kan du ikke se videoerne herunder, så tryk på linket her og Tillad alle cookies)

Denne uge byder de danske biografer på hele fem premierefilm, der på sin vis alle handler om at være barn, ung eller om at vokse op.

I After 2: After We Collided er der hedt teenage-drama at finde, mens der i The King of Statens Island og Wendy kæmpes enten med eller imod at vokse op.

I The Personal History of David Copperfield følger vi den titulære Copperfield rejse fra barn til voksen og i krigsdokumentaren Til Sama, er som instruktørens egen datter, der hyldes.

Wendy 
Vi kender alle historien om Peter Pan, drengen, der ikke ville vokse op. I ’Wendy’ følger vi en genfortolkning af den klassiske historie. Wendy er en ung pige, der ser sin mor være fanget i et liv, hvor hun er gået på kompromis med sin ungdom for sine børns skyld.

Den egenrådige pige begiver sig ud på et eventyr, og ender på en mystisk ø, hvor tid virker løsrevet. 

BILLETTER

 

After 2: After We Collided
Kærlighedsforholdet mellem Tessa og Harding spidser til. De to intenst forelskede teenagere bliver udfordret på deres kærlighed med både tillidsbrud og emotionelle dilemmaer.

Vi fulgte den Harry Styles inspirerede fan-fiction romance tage sit eget liv i ungdomsfænomenet After og nu kommer fortsættelsen til de danske biografer.

BILLETTER

 

The King of Staten Island
Judd Apatow er et navn som burde vække genklang hos de fleste fans af amerikanske komedier. Han har været inde over et utal af genredefinerende komedier i nyere tid, såsom The 40 Year Old Virgin og Knocked Up, og kommer nu med sin næste film.

Scott er ung og uinspireret mand, der bruger det meste af sin tid på at ryge sig skæv og lave halvdårlige til helt forfærdelige tatoveringer. Da hans mor begynder at date en rapkæftet brandmand, bliver Scott udfordret på sin livsstil.

Som den storygende Scott ses Pete Davidson, mens komikeren Bill Burr er stedfaren.

BILLETTER

The Personal History of David Copperfield
Biograferne præsenterer dig for endnu en film med bogforlæg - denne gang af en af de mere kendte forfattere – nemlig Charles Dickens og hans klassiker, 'David Cooperfield'. Historien twistes dog i hænderne på instruktøreren Armando Iannucci, der er kendt for sine satirespækkede film Stalins død og In The Loop.

På rollelisten ses et stjernespækket cast med Dev Patel som hovedrolleindehaveren i selskab af Hugh Laurie, Tilda Swinton og Peter Capaldi.

BILLETTER

Til Sama
Waad al-kateab er en ung universitetsstuderende, da borgerkrigen bryder ud i Aleppo. Hun begynder at filme og dokumentere indefra Aleppo, mens bomberne sprænger om dem og deres liv hænger i en tynd tråd. Da hun føder datteren Sama, målrettes hele hendes filmprojekt og sætter Waads politiske aktivisme i et helt nyt perspektiv.

Dokumentaren er for sit unikke, stærke og vigtige perspektiv på situationen i Syrien blevet hyldet internationalt med BAFTAs og Cannes-prisen for bedste dokumentar, samt en Oscarnominering.

BILLETTER