Ugens premierefilm: Murray og Coppola genforenes

Samt historiske retssager, vikinger og 2. verdenskrig
Billede
(© A24)

Denne uge skal vi rundt omkring i historien. Vi har to historiske, amerikanske retssalsdramaer på programmet. Det ene af Clint Eastwood - det andet af Aaron Sorkin.

Derudover skal vi et smut forbi Tyskland under 2. verdenskrig, med filmatiseringen af Siegfred Lenz' roman 'Tysktime' under samme navn.

Skal du have hele familien i biffen, får de danske biografer en ny Far til fire-film på programmet, hvor den ikoniske familie går i vikingernes fodspor.

Sidst, men ikke mindst er der et ny film med Sofia Coppola og Bill Murray at finde i biograferner med en hjertevarm far-datter komedie. 

Far til fire og vikingerne
Så er den folkekære familie på banen igen. Men alt er ikke lige godt hos Far og Co.

Ole og Mie kan ikke finde ud af at dele værelse, Søs er træt af at lave alt det huslige arbejde og Lille Per sidder i midten af det hele.

For at komme familiekrisen til livs, tilmelder Onkel Anders familien et terapikursus – i en vikingelandsby.

Overfor de to spøjse terapeuter må familien finde sammenholdet frem igen, da elefanten Bodils liv står på spil.

For tredje gang ses den nye version af Min søsters børn familien samlet igen, med Martin Brygmann som Far, Druk aktuelle Thomas Bo Larsen som Onkel Anders samt Anders Lund Madsen og Signe Lindkvist som de to familieterapeuter.

BILLETTER

Richard Jewel
Baseret på virkelige hændelser, fortæller filmen historien om den amerikanske sikkerhedsvagt Richard Jewel. Jewel reddede utallige liv ved at opdage en bombe under de Olympiske lege i 1996.

Jewel bliver først anset som en helt ved at forhindre bomben i at gå af, men pludselig vender pressen og offentligheden sig imod ham, og han bliver FBIs hovedmistænkte i sagen.

Advokaten Watson Bryan får opgaven at bevise sikkerhedsvagtens uskyld, hvilket viser bliver en uoverskuelig kamp imod de amerikanske efterretningstjenester.

Filmen er instrueret af ingen mindre end "Clinten" aka. Clint Eastwood, der har et renommé af markante skuespilspræstationer bag sig samt stået bag film som Million Dollar Baby, Gran Torino, American Sniper og senest The Mule.

BILLETTER

The Trial of the Chicago 7
Vi bliver i temaet af historiske amerikanske retssager. Aaron Sorkin står bag en ny film om rettergangen omkring en række demonstrationer, der endte blodigt i 1968.

Aaron Sorkin er kendt som forfatteren bag The Social Network, A Few Good Men, Moneyball og meget mere. På denne film er han både forfatter og instruktør.

Foran kameraet er der lige så markante navne at finde, såsom Sacha Baron Cohen, Eddie Redmayne, Yahya Abdul-Mateen II og Joseph Gordon-Levitt.

Filmen er med sit stjernecastet kombineret med Sorkin allerede kommet på tale som en kandidat til Oscar.

BILLETTER

Tysktime
Vi er i Tyskland efter 2. verdenskrig. Vi følger Siggi, en ung man, der er indlagt på en institution for utilpassede unge. Her får han til opgave at skrive et essay om ”pligtens glæder”, der sender ham tilbage til sin barndom.

Han mindes sin far, der var en betjent, som fik til opgave at stoppe den ekspressionistiske maler Ludwig Nansen for at male samt bandlyse hans værker.

Siggi står her i et dilemma mellem sin pligtopfyldende far og den venlige maler.

Filmen er baseret på bogen af samme titel, skrevet af Siegfred Lenz, og har danske Sonja Richter på rollelisten.

BILLETTER

On the Rocks
Laura lever det husmoderlige liv med børnepasning og rutiner, mens hendes mand er en travl forretningsmand.

Hun forsøger at genoptage forbindelse med sin egenrådige og livsnydende far, spillet af ingen andre end Bill Murray.

Da hun får mistanke om at hendes mand er utro, begiver de to sig ud på et eventyr i New York for at undersøge sagen nærmere.

Overfor en veloplagt Bill Murray, er Rashida Jones at finde, der bl.a. er kendt fra Parks and Recreation, I Love You, Man og Celeste & Jesse Forever.

Sofia Coppola er forfatter og intruktør, der også arbejdede sammen med Bill Murray i den moderne klassiker Lost in Translation, hvilket giver os forhåbninger om et nyt charmerende komedie-drama i samme stil.

BILLETTER