Løvernes konge 2 er officielt på vej

Overraskende Oscar-instruktør står i spidsen for fortsættelsen
Billede
(© Disney)

Sidste års genindspilning af Løvernes konge blev et massivt biografhit, og filmen indspillede mere end 1 milliard dollars på verdensplan.

Det har givet Disney blod på tanden. Derfor er en efterfølger om Simba & co. nu i støbeskeen. Det skriver Deadline.

Mest overraskende er måske, at det er filmskaberen Barry Jenkins, som skal instruere den kommende 'Løvernes konge 2'.

Jenkins stod i 2016 bag den Oscar-vindende Moonlight om en sort homoseksuel mands opvækst og liv - og sidste år lavede han dramaet If Beale Street Could Talk.

Nu er den 40-årige Jenkins altså klar til at springe ud som Disney-instruktør. Det bekræfter han selv på Twitter og fortæller:

- Jeg hjalp min søster med at opfostre to unge drenge i 90'erne, jeg voksede op med disse karakterer.

- At få muligheden for at arbejde med Disney i udvidelsen af dette fabelagtige eventyr om venskab, kærlighed og arv, mens jeg fremmer mit arbejde med at skildre liv og sjæle hos mennesker i diasporaen, er en drøm, der går i opfyldelse.

Jeff Nathanson, der skrev manuskript til 'Løvernes konge' anno 2019, vil også forfatte fortsættelsen, som han efter sigende allerede har lavet første udkast til.

Rygtet går på, at den nye film vil udforske mytologien omkring karaktererne, herunder den afdøde Mufasas oprindelseshistorie. En af inspirationskilderne skulle være The Godfather Part II.

Man skal derfor nok ikke forvente, at den nye film vil have noget med den ildesete animations-fortsættelse fra 1998 at gøre, 'Løvernes konge 2: Simbas stolthed'.

Løvernes konge 2 har endnu ingen premieredato.