Cookie- og Privatlivspolitik
Konkurrence: Hvilken er den bedste julefilm?

Konkurrence: Hvilken er den bedste julefilm?

Vind billetter til 'It's a Wonderful Life'  og fribiletter til en valgfri film

Stem op!
6
Stem ned!
0
(reset)

Konkurrencen er slut. 

-------------------------------

Her i juletiden er der selvfølgelig også julefilm. Men hvad er egentlig en julefilm?

Det kan både være film om julemanden (Tror du på julemanden?), om gaveræset (Mission: Julegave) og om julens modstandere (The Nightmare Before Christmas).

Men det kan også være film, der ikke direkte handler om jul, men som fanger stemningen af højtiden bl.a. It's a Wonderful Life, som på dansk er kendt som 'Det er herligt at leve'.

Men hvilken julefilm er den bedste?

Skriv navnet på din yndlingsjulefilm i kommentarfeltet neden for og forklar, hvorfor netop dén film er bedre end de andre.

Vi trækker lod om følgende præmie:

5 x 2 billetter til 'It's a Wonderful Life' i Imperial samt 2 fribilletter til en valgfri film.

Vi vælger vinderen ud fra den bedste begrundelse.

Begrundelsen skal skrives i nedenstående kommentarfelt senest den 9. december kl. 23.59.

Tak til Nordisk Film!


Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
kino.dk adminuser/15475

Tak fordi I deltog. Konkurrencen er nu slut, og vinderne får direkte besked.

Mvh Daniel, kino.dk

Mikkel

Dette må være den mest bizarre julefilm nogensinde, hvilket gør den til et sjovt og anderledes juleeventyr. The Nightmare Before Christmas kan kort sammenfattes som den film, der ville blive resultatet, hvis en 12-årig dreng fik sine bedste og værste ønsker opfyldt på én gang. Umiddelbart virker det som en helt gakket ide at lave en julefilm med monstre i hovedrollerne, men resultatet er, at The Nightmare Before Christmas er en af de film man bare kan se igen og igen. Det skyldes de nøje planlagte billeder, den fantastiske historie og den eminente verden filmen foregår i. En visuel julegodte.

Jack Skellington er den ukronede konge af Halloween Town, hvis indbyggere er lutter groteske uhyrer. En dag får han en dristig idé - han vil bortføre julemanden og overtage hans hverv med at dele gaver ud til alverdens børn. Uhyggens mester indser dog, at han og julemanden har hver deres rolle at spille som ceremonimestre for henholdsvis glædelig gru og glad julefest. Dermed trods alle rædslerne er The Nightmare Before Christmas også ideel julehygge.

Et særligt kapitel er musikken, skrevet af Danny Elfman. Hans energiske musik, og deres skæve rim passer til den skæve blanding af humor og uhygge, der egentlig gør monstrene sympatiske.

The Nightmare Before Christmas er med garanti ikke som nogen anden julefilm, man har set. Det er en betagende og teknisk imponerende, men også en film med det helt rette budskab. Budskabet er ikke det pessimistiske, at pæne mennesker på bunden har en svinehund, men at svinehundske monstre på bunden elsker snevejr, kulørte lamper og juleglæde. Mareridt, morskab og julehygge i ganske anderledes forklædning gør, at denne film er den bedste julefilm nogensinde.

Så glædelig mareridt!

likrlauser/491940

Den er totalt plat, men af en elller anden grund sidder jeg år efter år og ser den. Jeg kan stadig grine højlydt når tyvene får strygejern i hovedet eller bliver brændemærket...
Det er min yndling julefilm fordi den har det sukkersøde element som hører til genren, men den er samtidig tilsat en hel masse tegneserieagtig vold som gør den lettere at fordøje:)

Henriette

Jeg er enig med flere her, Muppets juleeventyr er en sikker vinder - og jeg tvinger familien til at se den jul, efter jul, efter jul...

Julieuser/408856

En af det bedste julefilm.. musikken i filmen gør en i julehumør, og så er den samtidig morsom.
Hvem ønsker ikke at tyveknægte får nogle bank lige op til jul.. tænk hvis de kom ville stjæle din julegave... :D

Stineuser/820139

Man føler virkelig, det er herligt at leve, når man nyder Frank Capras klassiker. Dette er den absolut ultimative julefilm over dem alle, og den er stadig lige så aktuel som den var i 1946. Den har alt, hvad julen i virkeligheden handler om, da den viser, at det ikke drejer sig om alt det materialistiske, men om kærlighed til sin familie og venner. Derudover har den ikke mindst det tidløse, humanistiske budskab i filmen; at vi alle gør en forskel, og at ingen er ligegyldig.

Capra skildrer det enkelte individs kamp mod de mørke kræfter, i form af den almindelige godhjertede familiemand, George (spillet fremragende af James Stewart) mod den onde pengegriske forretningsmand (Lionel Barrymore). George er på randen af selvmord, da han står overfor en bankerot og fængsel, og selvom den onde forretningsmand ikke bliver bekæmpet, slutter filmen lykkeligt, da Georges familie og venner viser deres kærlighed til ham og beskytter ham mod økonomisk ruin. Som Georges bror konstaterer, er George "den rigeste mand i byen", og han indser til fulde, at det er herligt at leve.

Derudover har filmen masser af humor, drama, kærlighed, livsglæde og hjertevarme, hvilket gør det til den bedste julefilm nogensinde, og perfekt at varme sig på i denne kolde tid. Som hovedpersonen George får man øjnene op for de ting, der virkelig giver livet værdi, nemlig en kærlig familie og trofaste venner.

Boba Fettuser/641730

Fordi Chevy Chase er GUD!!!!!

Janniuser/350396

MIn favorit film har ikke det store med julen at gøre, men i mange år blev den altid sendt den 24. december eller i en af juledage, enten på dansk eller svensk tv. Så sad vi alle samlet efter julemad, gaveudpakning og det hele og hyggede mens den rullede hen over skærmen. Den er nu købt på dvd og ses stadig i juledagene med de nye familiemedlemmer :)

Mie

Min beste julefilm er Mickey's Christmas Carol den for alle de gode minder frem for min barndom sammen med min storebror. Om hver gang det var den 24 december om morgen at vi ville stå op og tag vores dyner med ind i stuen og sætte filmen på. Og selvom vi er blevet ældre så gøre vi det stadigvæk. Derfor er det min beste julefilm.

Thaniauser/846140

Ved ikke hvorfor, men den film kan altid få mig i julehumør, så kniber det, så er det på med den, og straks bliver jeg i juletindrende-humør.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Rasmus/Musen

Disney har lavet Vaiana om en ensom kvinde på vandet, der søger efter nye eventyr.

1 dag siden
Rasmus/Musen

Sikke en beslutning(jeg tænkte selv, det nok aldrig ville stoppe det vanvittige univers).

1 dag siden
Daniel Bentien

Jeg fik aldrig kvitteret for din og Waynes meget nyttige feedback på vores streamingguide. Mange tak for det.

2 dage siden
Wayne

Det er ikke stort - men sjovt.

3 dage siden
Wayne

Det ligger tæt blandt de to Spiderman film, for mit vedkommende.

3 dage siden

Aktive debatter