Cookie- og Privatlivspolitik
Derfor er fire fordrukne gymnasielærere 2020’s svar på The Avengers

Derfor er fire fordrukne gymnasielærere 2020’s svar på The Avengers

'Druk' og danske film generelt har aldrig været vigtigere

Stem op!
7
Stem ned!
0
(reset)

Thomas Vinterbergs Druk er endelig aktuel i biograferne.

Køb dine billetter til 'Druk' her

Det danske komedie-drama om fire gymnasielæreres sociale eksperiment med alkohol, var et af årets mest ventede titler længe før, der var noget, der hed Corona.

Men nu er ’Druk’ ikke bare en imødeset film. Den er - i selskab med storfilm som Tenet og Bond-filmen No Time to Die - en af årets vigtigste titler, hvis de danske biografer skal komme helskindet igennem pandemien. 


Erna i krig

Fremragende dansk filmår i vente

I et biografår, hvor flere og flere store mainstream Hollywood-titler forsvinder fra programmet, står dansk film i den grad med ansvaret for at holde branchen i live.

- ”Branchen er mere afhængig af danske film, end man normalt ville være. Mere afhængig af at film som ’Druk’ skal gå godt", fortæller direktøren for Danske biografer, Lars Werge, da kino.dk spørger ham ind til forventningerne til netop ’Druk’.

- "Vi får jo ikke meget hjælp fra internationale selskaber som fx Disney. De internationale aktører holder deres film tilbage pga. COVID-19, så vi mangler simpelthen flere film, der kan appellere bredt”, fortsætter Werge, der heldigvis tror fuldt ud på de dansk producerede titler.

På et almindeligt år ville de danske film stå for en væsentlig del af biografernes indtægter, men ifølge Werge er i år et specifikt stærkt år: 

- ”Dansk film sælger mellem en fjerdedel og en tredjedel af de samlede antal billetter. Og måske endda endnu mere i år. Jeg har set en del af dem, der er på vej, og de er fremragende. De har mulighed for at løfte branchen generelt, så vi kan komme ud af det her dødvande", afslører Werge.

Titlerne, han hentyder til, er da også en mangfoldig omgang. I resten af 2020 kan se frem action-thrilleren Shorta, dramaerne Erna i KrigMadklubben og Lille Sommerfugl, dokumentarerne I Walk og 7 Years of Lukas Graham, gyseren Breeder, familiefilmene Far til fireMalous Jul og Julemandens datter 2, samt ikke mindst Anders Thomas Jensens Retfærdighedens Ryttere

Et line up der passer til Werges beskrivelse af dansk films unikke evne: "De kan trække gæster i biograferne på tværs af målgrupper og samle publikum og generationer”.


Druk / Henrik-Ohsten

Når superheltene svigter... 

Som direktøren for Danske biografer netop påpeger i ovenstående udtalelser, er et stærkt dansk repertorie altså 2020's bedste bud på, hvordan vi skal holde de danske biografer i live. 

Især nu, hvor året er støvsuget for kappeklædte helte og andre Disneyficerede eventfilm. 

Sidste år er et fremragende eksempel på, hvordan vores biografer er dybt afhængige af netop de to slags film - danske film og Hollywoods genkendelige genrefilm.

I 2019 stod danske film således for tre ud af de seks bedst sælgende titler* med Ternet Ninja, Ser du månen, Daniel og Jagtsæson, mens de resterende tre pladser gik til Avengers: Endgame, Løvernes Konge og Joker.

Heldigvis er James Bond på vej til de store lærreder - og stadig til november. Men derudover tæller 2020 kun på en brøkdel af den sædvanlige dosis Hollywood.  

Derfor er dansk film så pokkers vigtige netop nu!

Du havde nok ikke set det komme. Men i 2020 finder biografmørkets eskapisme sted herhjemme i gode gamle Danmark. Og superheltene. Ja, de kommer i form af fire fordrukne gymnasielærere. 

Køb dine billetter til 'Druk' her

 

 


Stine Teglgaard
Stine er fast del af kino.dk-redaktionen. Hun elsker at hidse sig op over kommende film, men er også nostalgisk i forhold til især 90erne samt hardcore loyal over for visse instruktører. Favoritgenren er den erotiske thriller, men hun siger aldrig nej til et tragisk periodedrama.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.