Anmelderne: "Druk er en ny klassiker i dansk film"

“Thomas Vinterberg og Mads Mikkelsen har gjort det igen.”
Billede
(© NORDISK FILM)

En af dansk film største instruktører, Thomas Vinterberg, er i dag aktuel med sin nye film Druk

Filmen, der byder på et beruset firkløver bestående af Mads MikkelsenLars Ranthe, Thomas Bo Larsen og Magnus Millang, har allerede taget verden med storm - til prestigefyldte festivaler, hos internationale anmeldere samt ved diverse forpremierer landet over.

Efter vores #kinotur kaldte publikum således filmen for "Vinterbergs bedste film".

Nu er turen så endelig kommet til, at vi kan dele de danske anmelderes dom - og den er ganske som forventet fuld af ros (især til Mads Mikkelsen). Kun Politiken og Ekstra-Bladet var ikke begejstrede.

Læs et udsnit af anmeldelserne her:

Berlingske (6 stjerner)
“En stor del af æren for den mesterligt turnerede rejse i 'Druk' må tilfalde Mads Mikkelsen i en af sine bedste roller nogensinde. Grædende, dansende, drikkende.”

Ekko (6 stjerner)
"'Druk' er en film, hvor alt lykkes. Det virker så let og enkelt, men det er den sværeste kunst(...) Det er 22 år siden, at Thomas Vinterberg sensationelt brød igennem med 'Festen'. Nu har han skabt en ny klassiker i dansk film, og præstationen er måske endnu større denne gang."

DR (5 stjerner)
“Det er go' gammeldaws sjovhed. 'Druk' rummer bestemt også smerte og sorg og advarsler, men aldrig har Vinterberg skabt så let en film.”

BT (5 stjerner)
“Thomas Vinterberg og Mads Mikkelsen har gjort det igen.”

Jylland-Posten (5 stjerner)
"Thomas Vinterberg har instrueret en beruset drøm af en film, hvor tømmermændene konstant ulmer under den boblende overflade."

Ekstra Bladet (3 stjerner)
"Mikkelsen er (igen) eminent(...) Der er bestemt fine momenter undervejs - som der altid er i Vinterbergs film - men som slingrende helhed hører 'Druk' til i den ende af værket, der er glemt, så snart festen er forbi."

Politiken (3 stjerner) 
“[Mads Mikkelsen er] Som et sort hul, der sætter tiden i stå og kvæler alt lys. Få mestrer det minimalistiske spil med så makrokosmisk et perspektiv som ham.”

Information (giver ikke stjerner)
"'Druk' dribler med stor følelsesstyrke og med mesterligt spil af Mads Mikkelsen uden om de faldgruber, som en dramakomedie om dristige selskabslege blandt mænd i midtlivskrise kan dumpe ned i."

Weekendavisen (giver ikke stjerner)
"Thomas Vinterberg og Tobias Lindholm [...] har skrevet en mageløs film, der formelt set handler om alkoholens potentiale. Pandoras æske bliver flået helt op og indholdet undersøgt i detaljer. Velsignelse, forbandelse, afhængighed. Hvis De kun ser én ny dansk film i år, skal det nok være 'Druk'."

Soundvenue (5 stjerner)
"'Druk' er dansk filmkunst, der kan gøre os stolte."

Ordet (5 stjerner)
"Tag ind og se 'Druk' for at få et livsbekræftende og tankevækkende komediedrama om livets gang."

 

Køb dine billetter til 'Druk' her

(Kan du ikke se videoen herover, så tryk på linket her og Tillad alle cookies)