Cookie- og Privatlivspolitik
Yes! Tenet smadrer igennem og giver håb om et stærkere biografår 2020

Yes! Tenet smadrer igennem og giver håb om et stærkere biografår 2020

Christopher Nolans storfilm er allerede et hit!

Stem op!
20
Stem ned!
0
(reset)

Forventningerne til Christopher Nolans nye storfilm Tenet har været TÅRNHØJE! Ikke kun fordi man håber på, at biograferne vil få fornyet succes med ’Tenet’ - men også fordi resten af årets store Hollywood-films skæbne afhænger af om ’Tenet’ bliver en succes eller ej.

Med andre ord: Hvis ’Tenet’ kan klare sig godt, tør de store amerikanske filmselskaber formentligt stadig sende resten af årets blockbusters ud - såsom James Bond-filmen No Time to Die.

Nu er ’Tenet’ åbnet - og resultatet for den fem dage lange weekend i 41 lande er gjort op. 53 mio. dollars har ’Tenet’ indtjent – og det er intet mindre end en triumf, da eksperterne havde forudset en åbning i omegnen af 40 mio. dollars!

Find billetter til Tenet:
BILLETTER

På blockbuster-niveau i Danmark
De største lande såsom England, Frankrig, Korea og Tyskland stod for de største andele af billetsalget, og i ni lande fik ’Tenet’ endda den største åbning nogensinde for en Nolan-film.

Herhjemme er tallene også fantastiske med 55.000 solgte billetter.

I Danmark, Norge, Finland, Sverige og Saudi Arabien er resulatet faktisk på niveau med en Blockbuster-åbning fra før COVID-19.

Distributionschef i SF Studios, Frederik Malling Juul, udtaler i denne anledning:

- ”Det er en fantastisk åbning af 'Tenet', og den er helt på linje med, hvad vi havde kunnet forvente i et marked, der ikke havde været ramt af Corona. Så det er fantastisk for hele vores branche med sådan en succeshistorie. Biograferne gør et kæmpe stykke arbejde for at leve op til alle retningslinjer, og gøre det trygt at gå i biografen, og tallene viser tydeligt at danskerne føler sig trygge.” 

‘Tenet’ får på fredag premiere i yderligere ni territorier – inklusiv USA, Kina og Rusland.

Et maraton. Ikke en spurt
Toby Emmerich, der er formand for Warner Bros. Pictures Group udtalte i den anledning:

- “Vi har fået en fantastisk start internationalt og vi kunne ikke være mere tilfredse. Christopher Nolan har endnu engang leveret en begivenheds-film, der kræver at blive set på det store lærred, og vi er begejstrede over, at publikum verden over får mulighed for at se ’Tenet’. Tak til alle vores fremvisningspartnere for deres utrættelige indsats med at genåbne biograferne med trygge rammer og forsvarlig afstand.”

Formanden fremhævede her også den måske vigtigste pointe - at man i disse tider næppe kan vurdere en films succes ud fra dens åbningsweekend, og at 'Tenets' liv i biograferne kun lige er startet:

- ”Eftersom omstændighederne omkring denne globale udgivelse er uden fortilfælde, ved vi, at vi løber et maraton og ikke en spurt, og vi ser frem et langt, internationalt biografliv mange uger frem.”

Find billetter til Tenet:
BILLETTER

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Wayne

Men flot klippet sammen af Johan Albrechtsen

11 timer siden
Jørgen

Det lyder meget spændende.

1 dag siden
Yasmin

Det kan på ingen måde være nemt, men er stolt af at han tager et bevidst valg. Mere af det! Desuden er han skøn og sjov alene.

1 dag siden
Lars Michael

Jeg har altid sagt for sjov, at Mads Mikkelsen minder meget om Poul Reinhardt HVORFOR DET ville nogle sige.

3 dage siden
Morten

Det kommer Rian heller ikke til. Ingen i Disney har tiltro til ham, på nær Kathleen Kennedy og hun er på vej ud.

5 dage siden

Aktive debatter