Cookie- og Privatlivspolitik
Tre akkorder og Jessie Buckley - en ny stjerne er født

Tre akkorder og Jessie Buckley - en ny stjerne er født

'Wild Rose' skildrer drømmen om at blive countrystjerne

Stem op!
17
Stem ned!
0
(reset)

Wild Rose er en hyldest til countrymusikken, hvor vi følger den målrettede Rose-Lynn Harlen portrætteret af stortalentet Jessie Buckley, hvis karriere er ved at tage fart. Hun har allerede flere store film og serier på CV'et.

Den 30-årige skuespillerinde brød igennem i filmen Beast. Det blev springbrættet til flere markante roller, hvilket også var med til at sikre hende hovedrollen i 'Wild Rose'.

I 'Wild Rose' er Rose-Lynn netop blevet løsladt fra fængslet i Glasgow, dog stadig med en fodlænke om benet. Hun vender hjem til sine to små børn, som i mellemtiden er blevet passet af deres mormor.

Men det er ikke hjemkomsten til børnene, hun har set frem til. Rose-Lynn har en altoverskyggende drøm om at komme til Nashville og blive en stor countrystjerne. Country er hendes passion. Country er hendes liv.

Wild Rose (Scanbox)

Rose-Lynn er dog alene om drømmen, da hun samtidig har et ansvar overfor sine børn, som hun hele tiden bliver dunket i hovedet med af sin mor. Men drømmen er som skåret i granit for Rose-Lynn, ja faktisk er den foreviget i blæk. For på hendes arm bliver hun med et blik mindet om, hvad countrymusikken er all about: ”tre akkorder og sandheden”.

Filmen bringer tankerne hen på biografsuccessen A Star Is Born med Bradley Cooper og Lady Gaga. Men i 'Wild Rose' er stjernestøv og storslåenhed pillet væk, og i stedet foregår virkeligheden i et arbejderkvarter i Glasgow, hvor pengene er få, og familie er vigtigst. 

Ensomheden om countrydrømmen bliver afløst af en fast støtte i form af en velhavende kvinde, Susannah, som Rose-Lynn gør rent for. Susannah gør alt, hvad hun kan for at få Rose-Lynns drøm til at gå i opfyldelse. Men det er ikke let at drømme sig over Atlanten, samtidig med man har to børn at passe, som Susannah er helt uvidende om, og det samme er hun om Rose-Lynns kriminelle fortid. Problemerne hober sig op, og man kommer virkelig ind under huden på vores hovedrolle.

Wild Rose (Scanbox)

Jessie Buckley gør et fremragende arbejde som Wild Rose. Hun er i den grad en skuespiller, der er værd at holde øje med. Med sin overbevisende skotske dialekt gør hun hver en scene underholdende og så intens, at man ikke kan få øjnene andre steder hen end op på lærredet. Som publikum er du med hende hele vejen igennem filmen og kan nærmest ikke vente på, hvad hendes næste valg bliver for at nå drømmen, som nødvendigvis ikke behøver at være i Nashville.

Præstationen som Rose-Lynn Harlen er ikke gået ubemærket hen. Jessie Buckley har efterfølgende spillet overfor Renée Zellweger i Judy og medvirket i den anmelderroste serie 'Chernobyl'. Snart kan hun bl.a. opleves i den fjerde sæson af den prisbelønnede 'Fargo'.

Udover Jessie Buckley medvirker de to tidligere Oscar-nominerede Julie Walters som Rose-Lynns mor og Sophie Okonedo som den rige Susannah.

Wild Rose er aktuel i biografen.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Shah Bazidas

Hvornår kan vi sigte efter at skulle købe billetter? :-)

1 uge siden
FilmFyr
...

Læs hvad Shah skriver.

1 uge siden
Nicklasuser/960498
Nicklasuser/960498

Det er jo sådan de gør nu... hvis det er en helaftensfilm, så koster den mere end hvis den er normal eller forlænget spilletid

1 uge siden
jørgen

kommer til at koste biografer livet tror jeg

1 uge siden
Ramonuser/167848
Ramonuser/167848

...nu glæder jeg mig bare til at se om Tenet kan udfordre disse Top 3, som for alvor har brændt sig fast, fordi de rammer plet på alle sanser!

1 uge siden

Aktive debatter