Mulan udgives direkte på Disney+

Få lande får den dog i biografen
Billede
(© Walt Disney Pictures)

Så kom beslutningen endelig fra Disney. Filmselskabet, der har kæmpet en del med at finde den rette premieredato til deres nye storfilm Mulan, har nu truffet en beslutning.

'Mulan' udsendes den 4. september direkte på streaming, nemlig selskabets egen Disney+. Dette skriver Deadline.

Live action-genindspilningen af animationsfilmen fra 1998  skulle have haft premiere lige, da COVID-19 ramte Danmark. Derefter har det været mildest talt svært for Disney at placere filmen, men med deres streamingtjenestes nye flotte tal (60,5 mio. abonnenter) er dette vejen frem i lande som USA, Canada og New Zealand.  

Disneys CEO Bob Chapek udtalte i samme anledning, at dette er en unik COVID-19-relateret sag, men at selskabet i disse tider bør kigge efter nye lanceringsmåder. Derfor bliver lanceringen på Disney+ også anderledes, hvor filmen vil koste små 30 dollars at leje.

Uvist om det gælder Danmark
Om 'Mulan' så også kommer direkte på VOD i Danmark, er faktisk ikke bekræftet. Walt Disney Pictures Danmark har endnu ikke mulighed for at kommentere på sagen.

Vi ved dog, at 'Mulan' stadig vil få biografpremiere i visse lande. Disney meddeler dog, at det gælder de lande, der "endnu ikke har en Disney+-lancerings-dato". Fx Kina. I Danmark åbner streamingtjenesten den 15. september, så det er pt. svært at gisne om, hvad der vil ske herhjemme.

'Mulan' handler om den unge kinesiske kvinde Hua Mulan, der for at redde sin far må forklæde sig som mand og drage i krig. På rollelisten ses Donnie YenJet Li og Li Gong, mens Yifei Liu spiller titelrollen.

Vi holder jer opdateret om 'Mulans' skæbne i de danske biografer.