Kom så Danmark! Vi spoiler IKKE Christopher Nolans Tenet!

Spred budskabet #DontSpoilTenet
Billede
(© Warner Bros. (Tenet))

Først og fremmest: Man skal aldrig spoile en film! For det andet: Man skal bestemt ikke spoile en film af Christopher Nolan! Det gælder naturligvis også hans nye og biografaktuelle action-thriller Tenet.

Find billetter til Tenet:


Det er der flere grunde til. Bl.a. den, at en Nolans nye film er omgærdet af mystik og hemmelighedskræmmeri forud for sin premiere. Så ødelæg ikke oplevelsen for andre ved at afsløre noget. Som i absolut intet.

En anden grund til ikke at spoile ’Tenet’ er, at vi bl.a. her i Danmark er så heldige at kunne se filmen i biografen før f.eks. USA. Vi kan nemlig se den fra den 26. august, mens USA må vente til den 3. september.

Verdenspremieren i Danmark er filmhistorisk pga. COVID-19. Vi får filmen først, fordi har har åbne biografer. Lad os ikke være idioterne, der spreder dårlig karma og giver Hollywood kolde fødder omkring (eller licens til at dræbe) fremtidige storfilm. 


Nolan kalder desuden 'Tenet' for "sin mest ambitiøse film hidtil". Hvilket ikke er så lidt, når man tænker på hans øvrige film som The Dark Knight og Inception samt Interstellar og Dunkirk.

Filmens hovedroller indtages af John David Washington, Robert Pattinson og Elizabeth Debicki, mens Nolan-gengangere som Kenneth Branagh og Michael Caine også medvirker.

Så lad os da endelig få gang i hashtagget #DontSpoilTenet. For der er ikke noget værre end at få afsløret plotdrejninger og filmiske hemmeligheder forud for en film.
 
Så husk det nu: 

'Tenet' har premiere den 26. august.