/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik
Fra blodig Pilou Asbæk til heroisk Brad Pitt: 10 zombiefilm fra 10'erne

Fra blodig Pilou Asbæk til heroisk Brad Pitt: 10 zombiefilm fra 10'erne

De levende døde dør aldrig

Stem op!
12
Stem ned!
0
(reset)

En af de mest intense, vilde og blodige zombiefilm de seneste 10 år er den sydkoreanske Train to Busan fra 2016. Nu indtager efterfølgeren Train to Busan 2: Peninsula de danske biografer den 30. juli, der er fyldt med voldsom zombie-action!

Køb dine billetter til 'Train to Busan 2: Peninsula' her:'Train to Busan 2: Peninsula' udspiller sig fire år efter, at zombie-epidemien brød ud og hærgede løs i den første film. Halvøen Korea blev således her sat i karantæne pga. de sultne kadavere. På halvøen hersker nu kaos, død og ødelæggelse.

Zombierne er ude af kontrol og de mennesker, der er tilbage, kæmper for deres liv. Men da Jung-seok - som undslap de blodige begivenhederne fire år forinden - får muligheden for at vende tilbage for at få fingrene i en formue, slår han til.

Men i det hærgede område er ikke alt, som han og hans lille team regner med.

Vi kigger i forbindelse med zombiefilmens premiere tilbage på genren de seneste 10 år, der har affødt vidt forskellige film i den blodige genre – fra de actionfulde til de mere afdæmpede og de sjove. Filmene er listet i kronologisk rækkefølge.
'Rec 3: Genesis' (2012)
Der er fart over feltet og spruttende gang i motorsaven, når den spanske ‘Rec 3: Genesis’ folder sig veloplagt og blodigt ud.

For til et bryllup går det dødeligt galt, da nogle af festens gæster pludselig synes at blive ikke kun syge, men også yderst sultne efter menneskekød. Så snart gælder det ikke brudevals, men derimod liv og død.

‘Rec 3: Genesis’ er - som titlen afslører - den tredje film i [REC]-serien, der byder på hobetal af smittede og ikke mindst sultne zombiebæster. Filmen fik desuden en opfølger i 2014 med 'Rec 4: Apocalypse'.World War Z (2013)
Zombiegenren har for længst indfundet sig i mainstreamen, hvor selv de største stjerner prøver kræfter med den blodige genre. I 2013 var det ingen ringere end Brad Pitt, der var på flugt fra de levende døde.

I filmen spiller Brad Pitt Gerry Lane, der må rejse Jorden rundt i sin jagt på at finde en måde at stoppe den globale zombie-epidemi.

’World War Z’ er instrueret af Marc Forster, der står bag de noget mindre bæstbesatte film 'Monster's Ball', 'Finding Neverland' og Bond-filmen 'Quantum of Solace'. Hans zombiefilm er desuden baseret på bogen af samme navn fra 2006 af Max Brooks.'Maggie' (2015)
Ingen ringere end Arnold Schwarzenegger har også vovet sin ind i den grumme genre med denne afdæmpede, dystre og knugende zombiefortælling.

I filmen følger man nemlig Schwarzenegger i rollen som en far, hvis teenage-datter bliver inficeret af en sygdom, der langsomt, men sikkert forvandler hende til en sulten zombie.

Det er ikke første gang, at den muskuløse legende har bevæget sig ind I gyserland. Det gjorde han også i 1999 med den overnaturlige og noget mere actionfulde gyser 'End of Days' samt naturligvis med monsterklassikeren 'Predator' fra 1987.


 
Train to Busan (2016)
Man kommer i denne sydkoreanske actiongyser ombord på et klaustrofobisk tog, der indtages af superhurtige og ikke mindst sultne zombier, hvor passagererne i den grad må få benene på nakken.

’Train to Busan’ har desuden en animeret prequel, der som de to andre film er instrueret af Yeon Sang-ho.

Nu venter der så en blodig efterfølger i form af 'Train to Busan 2: Peninsula', der dog ikke skal ses som en sequel, men derimod som en ny historie sat i samme univers. Resident Evil: The Final Chapter (2016)
Den sjette - og indtil videre sidste - film i denne hæsblæsende zombie-franchise følger atter engang Milla Jovovichs hårdtslående karakter Alice.

I dette sidste kapitel vender Alice tilbage til, hvor det hele begyndte, nemlig The Hive i Racoon City, hvor the Umbrella Corporation samler sine kræfter i et forsøg på at besejre de tilbageværende overlevere i apokalypsen.

Resident Evil-filmene er baseret på computerspillet af samme navn, hvor man naturligvis også finder de levende døde på jagt efter menneskekød, død og ødelæggelse.The Girl with All the Gifts (2016)
Selv Glenn Close, der har hele syv Oscar-nomineringer på CV’et, har bevæget sig ind i zombieland med denne engelske og post-apokalyptiske science fiction-horrorfilm.

'The Girl with All the Gifts' foregår i en dystopisk fremtid, hvor samfundet er brudt sammen, efter det meste af menneskeheden er blevet udryddet grundet en svampe-infektion. 

Her følger man bl.a. en lærer, to soldater og en special ung pige i deres forsøg på at overleve denne rå virkelighed. Filmen er desuden baseret på en bog af samme navn fra 2014. One Cut of the Dead (2017)
Denne japanske zombie-komedie byder på noget af en overraskelse, der dog ikke skal afsløres her. For alt er nemlig ikke som det umiddelbart tager sig ud, når man følger et filmhold i gang med at optage en lavbudget zombiefilm.

Under optagelserne går det hele da også snart helt galt for instruktøren og resten af holdet, da de pludselige angribes af rigtige zombier.

’One Cut of the Dead’ er lavet for beskedne 25,000 dollars og har indtjent cirka 30 millioner dollars på verdensplan, hvilket svarer til over tusind gange sit budget. Vildt!Overlord (2018)
Danske Pilou Asbæk har en fest i denne actionfulde zombie-og-nazist-gyser. Filmen finder nemlig sted på D-dag under 2. Verdenkrig, hvor en gruppe amerikanske soldater ender bag fjendens linjer.

Her støder de således ind i den ondsulede og dræbende farlige SS kaptajn Wafner - spillet med diabolsk glimt i øjet af netop Pilou Asbæk.

Det er ikke første gang, at der er nazi-zombier på spil i genren. For kigger man til Norge, finder man her de to gyser-komedier 'Død sne' og 'Død sne 2'.Zombieland: Double Tap (2019)
Hele 10 år efter 'Zombieland' fra 2009, vender firkløveret tilbage for at gentage deres roller, nemlig Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Abigail Breslin og Emma Stone.

Således står Columbus, Tallahassee, Wichita og Little Rock atter engang overfor en hær af levende døde, der har udviklet sig i en endnu mere frygtindgydende retning end i den første film.

Som i ‘Zombieland’ byder efterfølgeren også på sin del af overraskelser samt ikke mindst gakkede optrin og sorthumoristiske jokes og blodige zombiedrab.'The Dead Don't Die' (2019)
Auteuren Jim Jarmusch kastede sig i 2019 over genren med den tilbagelænede zombie-komedie ’The Dead Don’t Die’, der byder på noget af en rollebesætning.

På rollelisten finder man nemlig bl.a. navne som Bill Murray og Adam Driver i front som to betjente i filmen, der videre byder på Chloë Sevigny, Steve Buscemi, Tilda Swinton, Tom Waits, Danny Glover, Caleb Landry Jones, Iggy Pop og Selena Gomez.

Handlingen er såre simpel, man følger nemlig her, at kadaverne rejser sig fra deres grave i den ellers så fredelige soveby Centerville - tilsat sin del af sorthumoristiske optrin, naturligvis.

Køb dine billetter til 'Train to Busan 2: Peninsula' her:

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Noobcake

det er hans double

4 dage siden
Nicolai

Vi har lige haft gang i et Spider-man marathon, hvor denne indgik, og det var super fedt at sidde og hygge sig under vores dyner til filmene.

5 dage siden
TheDayDreamer

Det her er uden sammenligning min allermest ventede film NOGENSINDE!

6 dage siden
John

Denne Marvel film distribueres af Sony, så den skulle gerne komme i de sædvanlige biografer :)

1 uge siden
bambiexplorer

... kun gå galt!

1 uge siden

Aktive debatter