Cookie- og Privatlivspolitik
Ringenes Herre får biografpremiere i de forlængede udgaver

Ringenes Herre får biografpremiere i de forlængede udgaver

Det skal du glæde dig til i den næsten 12 timer-lange trilogi

Stem op!
76
Stem ned!
0
(reset)

Henover sommeren har du mulighed for at se alle tre Ringenes Herre-film i biografen. Og denne gang er det de udvidede udgaver af filmene, hvilket er første gang i Danmark. 

Alle filmene vises også som et maraton den 18. juli og den 9. august.

Der er i den grad noget at glæde sig til, for der er tilført en masse nye scener til filmene, som giver noget ekstra til historien. Det betyder samtidig, at man skal forberede sig på en lang dag i biografen, for hvor de tre originale film har en samlet spilletid på ni timer og tre minutter, har de udvidede udgaver en samlet spilletid på 11 timer og 36 minutter.

Peter Jackson har udtalt, at de udvidede film først og fremmest er tiltænkt fansene, der gerne vil se endnu mere fra universet, end de originale film har at byde på. I dag vil mange måske mene, at de lange versioner er de eneste rigtige, da der er en del materiale, der ikke klarede cuttet ved premieren i henholdsvis 2001, 2002 og 2003.

Materiale der også har givet filmene en højere censur-vejledning vel at mærke.

Nedenfor har vi samlet en liste over, hvad du kan se frem til af ekstra scener i de tre film, og på forhånd skal vi advare om, at SPOILERS FOREKOMMER!

Eventyret om Ringen

Eventyret om Ringen (3 timer, 28 minutter)

I den første film er der i alt tilført 30 minutter ekstra. Her er det ikke synderligt meget mere, man får til historien, men der er alligevel nogle fantastiske scener, der er værd at lægge mærke til.

I starten får man et større indblik i hobbiternes liv i Herredet, samtidig med at der bliver lagt mere fokus på introduktionen af Frodo og Sams forhold til hinanden.

De to overværer senere elvernes rejse til De Udødeliges Land, for at elverne kan leve for evigt. Derudover ser man flere af de gaver, som de otte følgesvende får udleveret af elverdronningen, Galadriel. Det giver publikum en større forståelse for karakterernes magiske ting, som de bærer undervejs i filmene. For eksempel får Legolas en bue, Sam et reb og Frodo en flaske, som lyser, når der er fare på færde.  

Også Elronds (elverkongen af Kløvedal) forsøg på at overbevise Aragorn om, at han skal være den nye konge af Gondor, er med i den udvidede version.

Premiere den 30/7

De to tårne

De to tårne (3 timer, 46 minutter)

I den anden film i trilogien får publikum forlænget fornøjelsen med hele 44 minutter. En af de helt store scener i ’De To Tårne’ er Slaget ved Helms Deep. Selvom slaget fylder meget i originalen, er en del blevet klippet ud, og i den udvidede version får vi endnu mere fra den legendariske kampscene.

Sideløbende med slaget følger filmen også de to hobbiter Merry og Pippins møde med Træskæg. Dette møde udfoldes også endnu mere i denne version.

Boromir dør som bekendt i den første film, og man møder efterfølgende hans lillebror, Faramir. Man hører dog aldrig om deres indbyrdes forhold. Her er en bestemt scene medtaget, som udspiller sig, før Boromir bliver en del af fællesskabet, der skal hjælpe med at bringe Ringen til Mordor. I scenen ser man Faramirs store begejstring for sin storebror, og samtidig hvordan deres far, Denethor, foretrækker Boromir over Faramir. Læg især mærke til scenen, hvor Boromir husker sin bror på, ”at i dag er livet godt”.

Scenen mellem Boromir og Faramir foregår i Osgiliath lidt udenfor Gondor, som Aragorn senere bliver konge af. Og netop Aragorn kommer der også lidt mere information om i form af hans alder, som er noget ældre, end man måske havde regnet med.

Derudover får Kong Theodons søn også en begravelse, som ellers ikke er med i den originale film. Her ser man blot kongen stå ved sin søns gravsten, efter han finder ud af, at han er død.

Premiere den 1/8

Kongen Vender Tilbage

Kongen Vender Tilbage (4 timer, 11 minutter)

I den tredje og sidste film er der tilføjet imponerende 51 minutter til filmen, hvilket giver en samlet spilletid på fire timer og 11 minutter. Der er selvsagt en masse ekstra scener at glæde sig til.

Noget, der undrer én i starten af den originale film, er, hvordan Saruman pludselig ikke er med længere, og man blot får at vide, at han er skaffet af vejen. I den udvidede version ser man, hvordan Saruman møder sit endeligt.

Man møder også en helt ny karakter i form af The Mouth of Sauron. Han introduceres i slutningen, hvor Aragorn sammen med en hær skal hjælpe Frodo med at aflede Saurons opmærksomhed. Det er et interessant bekendtskab, som faktisk slukker håbet for Merry, Pippin, Gandalf og Gimli, men ikke for Aragorn. Læg specielt mærke til effekterne under denne scene, for det er nemlig manglen på disse, der gjorde, at Peter Jackson oprindeligt ikke ville have scenen med.

I ’Kongen Vender Tilbage’ får romancen mellem Faramir og Eowyn også mere handling, man ser, hvordan Aragorn, Gimli og Legolas kaprer The Black Ships, og hvordan Aragorns sind overvinder Sauron.

Premiere den 3/8

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

John

Hvorfor kommer den ikke i biffen?

1 dag siden
Ulrikuser/890765
Ulrikuser/890765

The Dark Knight er jo ikke en særlig god film, den er rimelig liniær, benytter billige storytelling greb såsom uforklarlige plot skurken lavede bag

2 dage siden
Shah Bazidas

Hey!

Er der også forpremiere og gallapremiere i København?

3 dage siden
DJN
Nej
DJN

Både Lady in the Water og The Happening er langt bedre end både The Visit (seriøst?

4 dage siden
DJN
Har
DJN

kun set ham i The Broken, så det må være den :D

4 dage siden

Aktive debatter