Cookie- og Privatlivspolitik
Alt vi ved om The Batman

Alt vi ved om The Batman

Robert Pattinsons superhelt

Stem op!
25
Stem ned!
0
(reset)

Batman. Han er en af de mest kendte og elskede superhelte i verden. 

Allerede inden superhelte-bølgen var Batman bredt kendt. Selvfølgelig fra tegneserierne, men lige så meget fra tv-serien fra 60erne, Tim Burton-filmene fra 1989 og 1992 samt den animerede serie.

Lige nu kan du genopleve yderst populære Christopher Nolans Dark Knight-trilogi, når CinemaxX viser alle tre Batman-film i IMAX.

Find billetter til Batman Begins her:

Find billetter til The Dark Knight her:

Find biletter til The Dark Knight Rises her:

Siden Warner Bros. startede og kulsejlede med deres eget DC-univers med Man of Steel og Batman V Superman været en forventning om, at en ny Batman-film skulle rette op på sagerne.

Og her kommer filmen The Batman ind i billedet.

Det er nemlig bekræftet, at der kommer en ny solo-film med Batman. Så her er alt, vi ved om The Batman.

Matt Reeves

Hvem står bag?

Matt Reeves er både instruktør og manuskriptforfatter. Han har tidligere instrueret Cloverfield og de to seneste Planet of the Apes-film, hvoraf han også skrev den sidste. Hans tidligere film har fået ros og har alle været relativt store succeser, så han ved hvordan, man skal skrue en film sammen.

Peter Sarsgaard, der medvirker i filmen som den nye karakter Gil Colson, har udtalt til CinemaBlend, at der er "en helt speciel følelse på settet". Han sammenligner følelsen med den følelse, han har fået til koncerter med bandet The Pixies - at det var samme følelse han fik, da han var yngre og tog til deres koncerter. Han nævner sangen ’I Bleed’, der til de uindviede, ifølge en skribent fra Collider, starter med et vers, der bygger stille og roligt op til et omkvæd med masser af guitar og skrigende vokal. Det lyder som om der kommer til at være en masse action, men at det samtidig bliver en film, der tager sig tid til karaktererne.

Andy Serkis

Hvem er med?

Batman-rollen er ikke længere Ben Afflecks. Robert Pattinson, som de fleste vil kende fra bl.a. Twilight-filmene, er blevet castet i rollen. De seneste år har han været med i flere og flere smalle film, hvor hans skuespil har fået stor ros - bl.a. for Good Time og The Lighthouse. Så hvis man er skeptisk på grund af hans Twilight-rolle, bør man give ham en chance, for han er kommet langt siden da.

Rollelisten inkluderer også Colin Farrell som The Penguin, Zoë Kravitz som Catwoman, Paul Dano som The Riddler, Andy Serkis som Alfred Pennyworth, John Turturro som Carmine Falcone og Jeffrey Wright som politikommissær Gordon. Førnævnte Peter Sarsgaard er selvfølgelig også på rollelisten i en endnu ukendt rolle.

Der er ifølge Cosmicbook rygter om, at Matthew McConaughey skal spille Harvey Dent/Two-Face og at Dave Bautista skal være Bane. Men dette er nok blot rygter.

Det er en del skurke, men i og med, at det er en trilogi, der er planlagt, så er det ikke utænkeligt, at de ikke alle får den samme skærmtid og betydning allerede i den første film.

Gotham i Batman(1989)

Hvad med Gotham?

I 1989 var det gotiske art-deco sets, der udgjorde Gotham i Tim Burtons Batman, i Nolans Trilogi var det Chicago og Pittsburgh, der blev brugt. og i Batman V Superman var det Detroit, der blev brugt. 'The Batman' foregår selvfølgelig stadig i Gotham, men denne gang er det skotske Glasgow, der vil tage rollen som Gotham. Der er dog også blevet set igangværende optagelser i London.

Zoë Kravitz

Hvad handler den om?

Filmens plot har indtil videre været holdt hemmeligt, og der er ikke sluppet det store ud omkring det. Det eneste, der er at trække på er skurkene og en arbejdstitel. Carmine Falcone er gangster, og er overhovedet for Falcone-familien, så måske det er ham, der organiserer alle skurkene. Men for så vidt kunne det siges om dem alle.

Vengeance er den arbejdstitel, som er sluppet ud. Det kunne betyde, at det handler om Bruce Waynes hævn over sine forældres død, da det er en ret ung Batman, der bliver portrætteret. Men det står hen i uvisheden indtil videre, hvad der kommer til at ske i filmen.

På rygtebasis er der forlydender om, at filmen er baseret på historien 'The Long Halloween'. Det er en historie, der foregår tidligt i Batmans karriere, inkluderer en række skurke og foregår over et år. Det er en lang storyline, så det er muligt, at der vil blive hentet inspiration derfra til hele trilogien. Rygtet kommer ifølge Geektyrant fra Kevin Smiths podcast.

En af de ting, der er stor tvivl om, er om filmen er en del af DC's øvrige filmunivers eller om det er en standalone ligesom Joker. Der er rygter om, at det er en prequel, hvor Pattinson er den samme Batman som Ben Afflecks, bare i hans yngre dage. Men der er ting, der taler imod. En ting er, at det er Glasgow, der er Gotham, og at det ikke er en by, som har meget til fælles med Detroit.

En anden ting er, at Jeffrey Wright er i samme rolle som J.K. Simmons, nemlig Kommisær Gordon. De to mænd har meget forskellige hudfarver, så med mindre DC har smidt kontinuiteten ud af vinduet, er det absolut noget, der taler imod, at filmen er en del af DCEU, og at Pattinsons Batman kommer til at møde fx Gal Gadots Wonder Woman.

Hvornår kommer den?
Produktionen startede den 27. januar 2020 - hvorfra instruktøren Matt Reeves delte dette billede:


Hvordan ser Batman ud?
Der har været meget snak om, hvorvidt Robert Pattinson er den rette til at spille Batman. 'Twilight'-stjernen blev dog castet trods protester, og vi har endelig fået et første kig på, hvordan han ser ud som Batman. Videoen er en kameratest lavet af filmens instruktør Matt Reeves, og Pattinson er meget uklar. Vi må vente til karakterplakater med at se Batman i fuld figur. 

The Batman forventes at få dansk premiere d. 30. september 2021

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Kaj

Vi har lissom set ham.

Horsi

Så vil i opdage at Glasgow ikke er hovedstaden Skotland. Byen er større end Edinburgh men det er stadig Edinburgh der er hovedstaden.

Stine Teglgaard

Vi lover at nærstudere et kort næste gang - tak for feedback, den fejl retter vi selvfølgelig med det vums :-)

MVH Stine
Kino.dk

Jacob

Det er helt sikkert at The Batman ikke længere er en del af DCEU, men nu en selvstændig historie under Worlds of DC, hvor det overlevende DCEU og Joker også hører til. Det giver Warner Bros. flere muligheder, for at lave film folk efterspørger.

Wayne

man bare droppet al sammenhæng i DCEU.

Man kan jo heller ikke have to forskellige Batman - i samme fortælling.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Wayne

Men flot klippet sammen af Johan Albrechtsen

1 dag siden
Jørgen

Det lyder meget spændende.

2 dage siden
Yasmin

Det kan på ingen måde være nemt, men er stolt af at han tager et bevidst valg. Mere af det! Desuden er han skøn og sjov alene.

2 dage siden
Lars Michael

Jeg har altid sagt for sjov, at Mads Mikkelsen minder meget om Poul Reinhardt HVORFOR DET ville nogle sige.

4 dage siden
Morten

Det kommer Rian heller ikke til. Ingen i Disney har tiltro til ham, på nær Kathleen Kennedy og hun er på vej ud.

6 dage siden

Aktive debatter