Cookie- og Privatlivspolitik
Biografminder: Julie Agnete Vang blev stormende forelsket i dansk barnestjerne

Biografminder: Julie Agnete Vang blev stormende forelsket i dansk barnestjerne

Danske filmstjerner fortæller om deres bedste minder fra biografmørket

Stem op!
11
Stem ned!
0
(reset)

I denne tid hvor Corona-virussen har medført, at alle landets biografer holder lukket på ubestemt tid, drømmer vi os tilbage i biografens røde sæder og glæder os til, at vi igen kan se film på det store lærred.

I en ny interview-serie snakker vi med danske filmfolk om deres bedste biografminder og -oplevelser - og hvorfor biografen er det bedste sted at se film.

Og så kommer de også med et par anbefalinger til, hvad vi kan se derhjemme, mens vi venter...

I dag handler det om skuespillerinden Julie Agnete Vang, der bl.a. har medvirket i 'Borgen', Thomas Vinterbergs Kollektivet, komedien Mødregruppen og krigsdramaet De forbandede år. Hun var senest aktuel i DR-serien 'Når støvet har lagt sig' og i Viaplay-serien 'Store Lars'.

Vi fangede Julie på telefonen til en samtale om bl.a. 'Krummerne', Richard Linklaters 'Before midnight' og hendes seneste biografoplevelse. Du kan læse meget mere nedenunder.

kollektivet © Christian Geisnæs
Julie Agnete Vang i Thomas Vinterberg's 'Kollektivet'. Foto: Christian Geisnæs

Kan du huske den første film du så i biografen?
- Jeg tror måske, at jeg har haft set nogle film i biografen før, men mit første minde er Krummerne med Laus Høybye i 1991 i en lille biograf i Helsingør. Jeg blev stormende forelsket i Laus Høybye og skrev kærestebreve til ham og sendte dem med posten. Jeg var 7 år dengang.

Hvad savner du mest ved biografoplevelsen?
- Jeg savner det, at tiden går i stå. Når man ser film derhjemme, så bipper ens telefon, og der sker så meget andet. I biografen er der bare ikke andet, som man skal end at se filmen.

- Den oplevelse kan man ikke rigtig få andre steder. Man kan flygte lidt fra hverdagen. Det er som om, at jeg går mere op i at værdsætte tiden med filmen, når jeg ser den i biografen end derhjemme.

Hvad er din vildeste biografoplevelse?
- Det var en vild oplevelse at se Grænse. Den er så ekstrem den film, især sexscenen. Jeg har set et par extended versionens af Ali Abbasis film, og da jeg så ’Grænse’, blev jeg provokeret på den helt rigtige måde.

Hvad så du sidst i biografen?
- Jeg så Parasite, og den var fantastisk. Jeg var helt ærgerlig over, at det ikke er mig, der har lavet den film. Den var vild på alle punkter. Det bør være obligatorisk for alle at se den.

Mødregruppen © Nordisk Film
Julie Agnete Vang og Danica Curcic i komedien 'Mødregruppen'. 

Har du en biograf du foretrækker at gå i?
- Jeg kan godt lide Empire. Det er måske fordi, at det er der min mand og jeg så film, da vi datede. Det er en dejlig rummelig biograf.

Hvilken film ser du mest frem til at se, når biograferne genåbner?
- Jeg glæder mig til at se Little Women. Jeg har set Winona Ryder-versionen dengang, og det var den første VHS film, som jeg fik. Jeg kunne alle replikkerne udenad. Min største drøm dengang var at få lov til at spille med i den.

- Da jeg fandt ud af, at Greta Gerwig lavede en ny version, vidste jeg, at jeg skulle sidde på første række og se den, så snart den kommer ud. Greta Gerwig er så fantastisk, jeg elsker hende i Frances Ha.

Hvad er den bedste film, du nogensinde har set i biografen?
- Det var ret fantastisk første gang jeg så Richard Linklaters Before Midnight, den sidste i hans trilogi. Jeg så den i Dagmar, og det at toeren og treren var filmet med syv års mellemrum var ret vildt. Jeg skyndte mig hjem og så de andre to i serien.

- Efterfølgende har jeg set Boyhood, som jo er filmet over mange år. Det var en vild oplevelse, at Linklater har været så konsekvent med sine film. Den ramte mig dybt.

De forbandede år © Scanbox
Julie Agnete Vang med Bodil Jørgensen i krigsdramaet 'De Forbandede år'. 

Har du en anbefaling til, hvad folk skal se derhjemme, mens de venter på, at biograferne åbner?
- Jeg ser selv Knives Out lige nu, den er ret fed. Jeg kan virkelig anbefale De sidste mænd i Aleppo af Feras Fayyad. Hans film er must-see.

- Roma skal også nævnes og serien 'Succession', den er jeg stor fan af.

- Jeg tror, at jeg har fået set alt om 2. verdenskrig. Vi kunstnere sidder jo bare og venter derhjemme på at produktionen kan gå i gang igen. Jeg har virkelig fået set mange serier og film.

Hvilke kommende projekter har du på vej?
- Jeg håber, at vi snart kan komme i gang igen. Jeg var på vej til Norge og havde fået en stor rolle i en tv-serie ved navn ’RIP Henry’, som jeg skulle have været til optagelser på, da det hele lukkede ned. Jeg krydser fingre for, at vi snart kan få åbnet vores grænser, så vi kan få filmet færdig. 

Læs også de andre interveiws i vores artikel-serie om biografminder med Magnus Millang her, Julie Christiansen her, Sebastian Jessen her, Danica Curcic her og Roland Møller her

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Jesper

But whyyyy ???!!!! :-S

20 timer siden
Stine Teglgaard
Ja!

Min personlige er:

1: There Will Be Blood
2:Phantom Thread
3:The Master
4: Magnolia
5: Boogie Nights

1 dag siden
Bjarke Friis Kristensen

Det er jeg ikke klar over var tilfældet. Vi har nu slettet kommentaren, da vi netop ikke vil hylde den slags. Mange tak / Mvh. Bjarke, kino.dk

1 dag siden
Camie

Hej Bjarke
Er Kino.dk nu begyndt at belønne SEO?

1 dag siden

Aktive debatter