Tarantino var tæt på at lave Marvel-film med Laurence Fishburne

Vennerne talte instruktøren fra superhelte-filmatiseringen
Billede
(© UIP (Inglourious Basterds))

Før Marvel-filmenes store gennembrud var Quentin Tarantino tæt på at filmatisere en af Marvel-tegneserierne, men hans venner fik ham talt fra det.

Det var Tarantinos vision at bringe hans yndlingssuperhelt, Luke Cage, til live. Det afslørede han i et podcast med Amy Schumer. Han havde lige lavet Reservoir Dogs på det daværende tidspunkt og ledte efter et nyt projekt.

Hans drømmeskuespiller til rollen som Luke Cage var Laurence Fishburne, der senere blev kendt for ’The Matrix’. Tarantino har tidligere fortalt, at han også havde udset Laurence Fishburne til at spille Jules i Pulp Fiction.

Da han begejstret annoncerede Luke Cage-ideen til sine venner, blev han dog mødt med modstand. De var nemlig ikke enige i, at Fishburne var den rigtige Luke Cage. De ville i stedet caste Wesley Snipes, men det var Tarantino bestemt ikke med på. Efter deres skænderi, besluttede han sig for at droppe hele ideen.

Tegneserien ’Luke Cage’ er senere blevet filmatiseret i form af en Netflix-serie på to sæsoner. Her spilles Luke Cage af skuespilleren Mike Colter.

Vi gad godt have set, hvordan en Tarantino Marvel-film ville have set ud. Vi gætter, at han brugte nogle af sine ideer i Jackie Brown, som ligger sig op ad blaxploitation genren, som Luke Cage også var en del af. Tror du, at det ville have været en succes?