Officielt: De forbandede år 2 får premiere i 2022

Fortsættelsen til det populære danske 2. verdenskrigs-drama er på vej
Billede
(© Scanbox)

Inden Corona-krisen ramte os nåede den danske 2. verdenskrigsfilm De forbandede år at få premiere i januar - og det blev en stor succes med over 370.000 solgte billetter.

Nu har en fortsættelse fået grønt lys. Det bekræfter Scanbox Entertainment og Space Rocket Nation.

Filmen får titlen 'De forbandede år 2 - Opgøret' og vil få premiere i januar 2022.

Den nye film vil følge familien Skov i tiden efter samarbejdspolitiken ophør i 1943. Familien er splittet. Aksel, der har tilsluttet sig Modstandsbevægelsen, er gået under jorden. Mens familiens overhoved Karl må kæmpe for at holde sin fabrik kørende, efter at den politiske opbakning forsvinder - og forholdet til konen Eva bliver sat under pres.

'De forbandede år' var instrueret og skrevet af den erfarne danske filmmand Anders Refn, der i en pressemeddelse udtaler følgende om sin kommende opfølger:

- Det er en stor tilfredsstillelse, at jeg kan fuldende historien om familien Skov. Men frem for alt vil jeg nuanceret og fordomsfrit fordybe mig i Besættelsestidens store paradoks: At det, der var fornuftigt i 1940 blev kriminelt i 1945, og det, der var kriminelt i 1940 kortvarigt gav heltestatus i 1945.

Samme hold vil også være tilbage foran skærmen. Vi kan således glæde os til at se bl.a. Jesper Christensen, Bodil Jørgensen og stortalentet Mads Reuther på det store lærred igen.

'De forbandede år 2 - Opgøret' starter optagelser i januar 2021 - og får premiere i januar 2022.

Lyt også til vores podcast med Anders Refn og Jesper Christensen om 'De forbandede år' her.