Cookie- og Privatlivspolitik
Redaktionen anbefaler: 10 film skal du se til CPH:DOX 20

Redaktionen anbefaler: 10 film skal du se til CPH:DOX 20

Vores guide til nogle af festivalens højdepunkter

Stem op!
7
Stem ned!
0
(reset)

Opdatering: Grundet regeringens indgreb mod Coronavirus er CPH:DOX blevet omdannet til en digital filmfestival. Der bliver derfor stadig vist film, men i et mindre omfang. Læs mere her.

------------------------------------

Det er snart tid til den årlige dokumentarfilmfestival CPH:DOX, der siden 2003 har udfordret sit publikum og udvidet deres horisonter med spændende og lærerige dokumentarer fra hele verden.

Festivalen løber af stablen d. 18-29. marts, og det fulde program blev for nyligt offentliggjort. Med et program på over 200 film samt talks og Q&As kan det være svært at overskue, hvad man skal se. Du kan her få et overblik over de film, som vi mener, at du ikke bør gå glip af.

Kampen om Grønland © CPH:DOX
CPH:DOX åbner med den danske dokumentar Kampen om Grønland, der følger fire unge grønlændere, der alle ønsker forandring for deres land. I lyset af Trumps mærkværdige bemærkning om at købe Grønland, bliver relationen til Danmark sat på en prøve.

Rejsen til Utopia © Filmbazar
Klimakrisen fylder meget i medierne for tiden, og dette reflekteres i årets program, der indeholder flere film, der på hver sin måde tackler klimakrisen. Et eksempel er Now, der følger de unge aktivister, der med deres skolestrejker har tvunget politikere verden over til at tage stilling til den globale opvarmning. Fra de store protester til de danske hjem: Rejsen til Utopia handler om en dansk-norsk familie, der flytter til det selvforsynende økosamfund Permatopia i håbet om at kunne leve mere bæredygtigt. Det er dog sværere end forventet.

Disclosure: trans lives on screen © CPH:DOX
Diversitet og ligestilling er ligeledes et stort tema i årets program, bl.a. vises filmen Disclosure: Trans Lives on Screen, der fortælles af transkønnede skuespillere og aktivister, blandt andet Laverne Cox fra ’Orange Is The New Black’, der er gæste-stjerne til årets festival. Filmen udforsker den udvikling, der er sket i popkulturen med hensyn til at portrættere minoriteter. #MeToo-bevægelsen bliver skildret i On the Record, der handler om de seksuelle overgreb foretaget af Russell Simmons, der er musikbranchens svar på Harvey Weinstein.

Scandinavian Star © CPH:DOX
På den danske front kan vi fremhæve I Love You I Miss You I Hope I See You Before I Die af Eva Marie Rødbro, instruktøren bag 'Os der valgte mælkevejen', der dannede grundlag for ’Prinsesserne fra Blokken’. I filmen følger man Betty, en ung mor, der bor i en forstad til Colorado. Det ser mørkt ud for hende, da økonomien halter, og hendes kæreste er i fængsel. Filmen er et socialrealistisk billede af udkants-USA. Der er også forpremiere på de to første episoder af Scandinavian Star, der handler om mordsagen om de påsatte brande på passagerskibet Scandinavian Star, hvor 159 personer omkom. Serien bliver senere vist på TV2.Werner Herzog © CPH:DOX
Er du til foredrag og debat, så har CPH:DOX oprettet kategorien ’An evening with…’, der blandt andet byder på en samtale med den ikoniske filmskaber Werner Herzog. Her fortæller han om sin karriere og efterfølgende viser sin seneste film ’Family Romance, LLC’. ’An Evening with Werner Herzog’ er et event for alle filmelskere!

The Kingmaker © CPH:DOX
Du skal heller ikke snyde dig selv for The Kingmaker og Last and First Men. Den førstnævnte handler om Imelda Marcos, Filippinernes tidligere førstedame. Instruktøren bag, Lauren Greenfield, er kendt for sin portrættering af USA's rigeste folk og deres livsstil. 'Last and First Men' er især bemærkelsesværdig, da det er den islandske komponist Jóhann Jóhannsons sidste film.

Se den fulde liste over årets film på vores CPH:DOX temaside

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Nannauser/649316
Nannauser/649316

En virkelig god film - omend ikke så coronavenlig idet jeg fik lyst til en lille drink og en dans bagefter :-)

5 timer siden
Samueluser/14193
Samueluser/14193

I MCU er der kun én Tony Stark.

8 timer siden
Camilla

Det er en retig god óg sjov film den kan jeg anbefale at gå ind og se.

12 timer siden
Stine Teglgaard

Den gad jeg godt have været med til. Men desværre, så heldig var jeg ikke.

MVH Stine

16 timer siden
Kennethuser/432225
Kennethuser/432225

Udluftningen er endnu bedre i fly, hvor man ligeledes var ude med at det var sikkert.

16 timer siden

Aktive debatter