Cookie- og Privatlivspolitik
Jim Carrey, Adam Sandler, Seth Rogen... her er den næste store komedie-verdensstjerne

Jim Carrey, Adam Sandler, Seth Rogen... her er den næste store komedie-verdensstjerne

2020 kan blive Pete Davidsons helt store år

Stem op!
8
Stem ned!
0
(reset)

90'ernes teenagere havde Jim Carrey og Adam Sandler. 00'erne og 10'erne fik Seth Rogen, James Franco og Andy Sandberg.

2020'erne og en ny generation af teenagere venter på deres helt, som de kan grine af og med, og han kan meget vel hedde: Pete Davidson.

Komikerskolen: Saturday Night Live

Det populær 'Saturday Night Live' har fostret flere kæmpe komedie-genier. Verdensstjerner såsom Bill Murray, Eddie Murphy, Mike Myers, Kristen Wiig, Chris Rock, Adam Sandler, Andy Sandberg og mange flere har fået udviklet og trænet deres komiske muskler i det amerikanske sketchshow.

Og nu står den næste stjerne in spe fra showet klar til at sprede sin vinger og indtage verden, nemlig Pete Davidson.

Komikeren har været tilknyttet Saturday Night Live siden 2014, hvor han blev anbefalet af Bill Harder, og siden da har Davidson vist sit værd og vokset med opgaven.

I tabloidpressen har Davidson fået mest opmærksomhed på grund af sit korte forhold - og forlovelse - med pop-ikonet Ariana Grande. Noget som stand-up komikeren også har taget tykt pis på sin aktuelle Netflix-special 'Alive from New York'.

Men 2020 kan meget vel blive året, hvor Pete Davidson river sig fri af 'Saturday Night Live' og vokser ud af pressens sladderspalter og til forsiderne som en vaskeægte komedie-superstar.

Blåstempling af Judd Apatow: The King of Staten Island

Pete Davidsons gennembrud på det store lærred venter lige om hjørnet. I 2020-21 skal medvirke i tre centrale spillefilm. 

I marts udkommer den roste indie-perle 'Big Time Adolescence' eksklusivt på streamingtjenesten Hulu efter dens visning på Sundance Filmfestival.

Men det er med komedien The King of Staten Island, at Davidson for alvor kan slå sit navn fast.

Filmen er delvist baseret på komikerens eget liv og handler om Tyler, der har mistet sin far, en brandmand, da han var syv år gammel. (Davidsons egen far døde som brandmand under terrorangrebet den 11. september 2001).

Tylors liv i midten af 20'erne består mest af alt i at ryge sig skæv og hænge ud med vennerne. Men da hans mor (spillet af Marisa Tomei) begynder at date en rapkæftet brandmand (spillet af Bill Burr), starter det en kædereaktion af begivenheder, som for første gang tvinger Tyler til at forholde sig til sin sorg og sin fremtid.

Pete Davidson spiller selv hovedrollen, er medforfatter og executive producer - og så det ingen andre end Judd Apatow, der instruerer.

Filmskaberen Apatow var i sine unge år venner med og støtte for Jim Carrey, var producer på kult tv-serien 'Freaks and Geeks', der gav James Franco sit gennembrud, og i 00'erne gjorde han Seth Rogen til den helt store komediestjerne med filmsucceserne The 40 Year Old Virgin og Knocked Up, som han begge instruerede.

Apatow var en af hovedkræfterne bag 'Girls', der bragte Lena Dunham frem i lyset, og seneste instruerede han Trainwreck, som hjalp med at skubbe Amy Schumer op i den næste liga. Sidstnævnte film havde i øvrigt Davidson i en lille birolle.

Med andre ord så har Apatow en ganske god næse for, hvem der bliver den næste store comedy-stjerne.

Hollywood har da også fået øjnene op for Davidson, der står til at skulle medvirke i en endnu ukendt rolle i James Gunns kommende udgave af The Suicide Sqaud - en ny fortolkning af DC Comics kendte skurkehold - og dermed får den 26-årige komiker også foden indenfor i den mest populære genre lige nu; superheltefilmen.

Den moderne og følsomme komiker

Pete Davidsons personlighed taler i den grad også ind i en moderne tidsånd. Komikeren er meget åben om depressioner, angst, at skære i sig selv og andre sygdomme, som han på daglig basis kæmper med. 

Den følsomhed gør ham langt mere relaterbar for en ny generation, som er ved at gøre op med faste maskuline kønsrolle og bryde tabuer om fx mentale sygdomme.

Oveni det har Davidson en vaskeægte underdog-historie med sig. Han voksede op i den fattige del af New York-forstanden Staten Island med sin mor og søster, efter at han mistede sin far under 9/11 og har sidenhen bl.a. kæmpet med et stofmisbrug, men er kommet ud på den anden side.

Og så kan man ikke afskrive mandens kejtede charme med det skæve smil, hans seludleverende ironi og pletvise tatoveringer samt nørdede og akavede fremtoning.

Pete Davidson er ikke som de andre komikere - og det er, hvad vi har brug for lige nu!

The King of Staten Island får dansk biografpremiere den 18. juni.

The Suicide Sqaud forventes at få dansk biografpremiere den 5. august 2021.

Pete Davidson i 'King of Staten Island'. (Universal Pictures/Mary Cybulski)

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Charlotte

Smuk, særlig givende og grum film, fantastiske unge skuespillere, smukke billeder

1 uge siden
Julius

Men er det ikke kun Walken, der er officielt bekræftet som Shaddam IV?

1 uge siden
Heskey

Synes måske I lige glemmer at nævne hun har en pæn stor rolle i tv-serie versionen af John le CarrèsThe Little Drummer Girl :)

1 uge siden
Grete

Jeg har set denne film det var en super oplevelse.

2 uger siden
Christoffer

de sidste par minutter foregår i 2012, korrekt, men hele filmen med undtagelse af de par minutter er under anden verdenskrig

2 uger siden

Aktive debatter