Cookie- og Privatlivspolitik
15 feel-good film, der med garanti får dig i godt humør

15 feel-good film, der med garanti får dig i godt humør

Lidt opmuntring til de mørke karantæne-tider

 

Stem op!
27
Stem ned!
0
(reset)

I denne tid hvor regeringens tiltag mod Corona vender vores hverdag på hovedet, er det vigtigt at holde humøret højt. Vi har derfor samlet en liste med en masse spændende og forskellige feel-good film, der kan underholde dig og din familie det næste stykke tid.

Så find cola og popcornene frem - og gør dig klar til at hygge dig i hjemmebiografen.


Olsen-Banden 1-13 (1968-1981)

Behøver Egon, Benny, Kjeld og Yvonne nogen introduktion? Olsen-Banden er dansk film skat - og er så indbgrebet af vores nationale hygge og humor.

Filmenes nærmest rituelle struktur med et genialt kup, der går galt - og Egons tur tilbage i fængslet - er meget betryggende i en usikker tid.

Og hvilken af de treeten orginale film, skal du så vælge? Hvorfor ikke bare tage et Olsen-Banden marathon? Hvis du ikke har mod på det - så tjek vores rangering af filmene her.

Monty Python og de skøre riddere © Copenhagen
Monty Python og de skøre riddere (1975)
Den legendariske komikergruppe fra England har med deres sketch og film underholdt os siden 1960’erne. I denne film gør de grin med kong Arthur og hans riddere omkring det runde bord.

I den noget anderledes genfortælling af legenden møder Arthur både dræberkaniner, heksejægere og franskmænd. Med et stramt budget har Monty Python alligevel formået at producere en film, der stadigvæk kan få os til at grine. 


Ghostbusters
Who you gonna call? Vi ville nok alle sammen ønske, at regeringen bare kunne ringe til Bill Murray & co., så de kunne indfange virussen.

Men når nu virkeligheden ikke er sådan, så har vi heldigvis fiktionen. 'Ghostbusters' er en 80'er klassisker, som kan ses til hver en tid - og som burde stå på alle forældres pensum til deres børn.

At se eller gense 'Ghostbuster' er også en god opvarmning til den kommende fortsættelse, Ghostbusters 3: Afterlife, som lander senere i 2020.

Goonies © Warner Bros
Goonierne (1985)
Få et nostalgisk kick tilbage til barndommen med banden Goonierne, der finder et gammelt kort og derefter tager på opdagelse efter en pirats skat. Filmen har Sean Astin og Josh Brolin på rollelisten, der begge er endt med at blive berømte skuespillere. Med et manuskript skrevet af Harry Potters Chris Columbus og ide af Steven Spielberg, er der eventyr for alle pengene.

 Min Nabo Totoro © Studio Ghibli
Min Nabo Totoro (1998)
Listens eneste animationsfilm er en smuk fortælling om en ung pige, der bliver venner med et fabeldyr. Dens navn er Totoro, og den tager pigen med på eventyr og åbner verden for hende. En hyggelig film for både børn og voksne - og en god måde at introducere børn for instruktøren Hayao Miyazakis vidunderlige univers.

Forrest Gump © Paramount Pictures
Forrest Gump (1994)
Hvis du elsker klassikere, så gense filmen, der for alvor gjorde Tom Hanks populær.  Man følger den unge Forrest gennem det meste af hans ungdom i hæren, og da han møder hans store kærlighed Jenny. Filmen modtog hele seks Oscars, blandt andet for bedste mandlige hovedrolle. 

Ace Ventura© Morgan Creek Productions
Ace Ventura: Detektiv (1994)
Jim Carrey spiller kæledyrsdetektiven i filmen af samme navn i denne skøre komedie. Ace Ventura skal her finde en forsvunden delfin, der er maskot for et fodboldhold. Den fjollede karakter er med sin specielle tøjstil og besynderlig stemme gået hen og blevet en ikonisk karakter.

Hvis du ikke kan få nok af Jim Carrey kan du også høre vores podcast om ham her.

Den eneste ene © Sandrew Metronome
Den Eneste Ene (1999)
”Bare ærgeligt Sonny-boy” er en af de mange ikoniske replikker fra denne fantastiske komedie, der har sat sig fast i danskernes sprogbrug.

Susanne Biers komedie om Sus, der bliver forelsket i den flinke køkkeninstallatør Niller, er stadig et stort hit og en af de største danske komediesucceser.  Et must-see for dig, der elsker danske film.

Little Miss Sunshine © Filmcompagniet
Little Miss Sunshine (2006)
Filmen, der sikrede Abigail Breslin en Oscar-nominering som en af de yngste nogensinde, er en hyggelig komedie med skæve karakterer.

’Little Miss Sunshine’ handler om en dysfunktionel familie, der i deres gule rugbrødsvogn drager mod Californien for at bakke den 7-årige datter Olive op i hendes drøm om at deltage i en skønhedskonkurrence. Forvent en masse overraskelser og sjove øjeblikke i denne film for hele familien.


Superbad (2007)
En nyklassiker om de tre high school-kammerater Seth, Evan og Fogell (bedre kendt som McLovin), der gerne vil nå at få "noget på den dumme" inden de skal på college. Men da de endelig bliver inviteret med til fest går alt galt.

Komedieren er hyldende morsom med dens pupitære humor, men under alle grinene er der også en fortælling om venskab, ja, det er en vaskeægte bromance.

Mamma Mia © UIP
Mamma Mia! (2008)
Genindspilningen af musicalen ved samme navn med musik af ABBA tog verden med storm. Filmen handler om Sophie, der aldrig har kendt sin far. Hun får fat i sin mors dagbog og finder ud af, at der er tre mænd, der potentielt kan være hendes far. I anledningen af sit bryllup inviterer hun dem alle, så hun kan opklare mysteriet.

Få et godt grin og hør alle dine yndlingsskuespillere fra Meryl Streep til Pierce Brosnan synge i denne komedie, der foregår i det smukke Grækenland.

Nu du er i gang, kan du fortsætte med efterfølgeren Mamma Mia!: Here We Go Again.

De Urørlige © Scanbox
De Urørlige (2011)
Det franske feel-good drama blev et uventet hit verden over, og endte endda med en Oscar-nominering for bedste ikke-engelsksprogede film. Filmen handler om den rige Phillipe, der blev lam efter en paragliding-ulykke. Han hyrer den småkriminelle Driss, og det usædvanlige makkerpar opbygger langsomt et venskab.

Den er baseret på en virkelig historie, og er den mest sete franske film nogensinde.


Sausage Party (2016)
Hvad med at smide hæmningerne lidt og tage til pølsefest?

Den grovkornede animationsfilm går langt over græsen i historien om pakke pølsers oprør, da de kommer frem til at den skræmmende erkendelse, at deres virkelige (og eneste) formål i livet er ... at blive spist!

Seth Rogen er idemanden bag og lægger ligelede stemme til pølsen Frank i selskab med en lang række af sine komiker-venner.


Happy Death Day (2017)
Føler du dit liv stinker lige nu? Så forestil at blive slået ihjel - om og om igen. Det er college-pigen Trees skæbne, da hun bliver fanget i time-loop, hvor en morder jagter hende. Men hvorfor? Og hvordan slipper hun ud?

Hvis du parrer 'Scream' og 'Groundhog Day' får du 'Happy Death Day', der en fornøjelig selvbevidst horror-komedie - som opfordrer os alle til at blive bedre mennesker og nyde det (ene) liv, vi har!

Efterfølgeren Happy Death Day 2U er også et morsomt bekendtskab.

Booksmart © SF Studios
Booksmart (2019)
Hvis du skal have en Skype-hyggeaften med veninderne, så er ’Booksmart’ et oplagt valg. Den er blevet kåret som en af de bedste ungdomskomedier i nyere tid af mange danske medier - og er blevet kaldt den moderne 'Superbad' med piger i de bærende roller.

Filmen handler om Amy og Molly, der snart dimitterer fra gymnasiet. De har brugt alle årene på at studere hårdt, så de kan få de bedste karakterer og dermed komme ind på drømmeuddannelsen. Da de finder ud af, at de dovne elever også har et godt gennemsnit, beslutter de sig for at indhente det forsømte og feste løs. I hovedrollerne ses makkerparret; Kaitlyn Dever og Beanie Feldstein.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.