Trine Dyrholm skal spille Dronning Margrete i ny dansk storfilm

Det historiske drama får premiere i 2021
Trine Dyrhold skal spille dronning Margrete
(© Nordisk Film)

Man fristes til at sige, at dronningen af dansk film skal spille dronningen af Danmark. Det er i hvert fald Trine Dyrholm, der i et kommende historisk drama skal portrættere Dronning Margrete den Første.

Senest kunne man opleve Trine Dyrholm som en anden slags dronning, nemlig i det roste drama Dronningen – en rolle, der sikrede hende sin 10. Robert.

Filmen får titlen Margrete den Første og foregår i 1402. Her står Margrete I i spidsen for et nyt nordisk stor-rige. Dronningen har således samlet både Danmark, Norge og Sverige i en fælles union, som hun nu forsøger at styre gennem sin adoptivsøn, kong Erik.

Unionen er dog omgivet af fjender, hvorfor Margrete planlægger et ægteskab mellem netop Erik og den engelske prinsesse Philippa, da en alliance med England vil styrke Kalmarunionen.

En konspiration er dog undervejs, som sætter Margrete i et umuligt dilemma, der kan koste hende alt.

Instruktør Charlotte Sieling - der bl.a. står bag Mesteren og Over gaden under vandet - udtaler om filmen i en pressemeddelelse:

- Jeg vil give hende (Margrete I, red.) en stemme og fortælle om en af Europas stærkeste regenter. Kvinden, der skabte Kalmarunionen, et fællesskab blandt Danmark, Norge og Sverige, der kom til at vare i 126 år, og kvinden, der regerede på trods af og ikke på grund af sit køn.

- ’Margrete den Første’ er et moderne portræt af en kvinde, hvis udfordringer trods de over 600 års afstand i tid ikke var så forskellige fra dem, kvinder kæmper med i dag. Karriere, familie, moderskab. Filmen viser, hvilken pris Margrete I måtte betale for at være en uforlignelig statskvinde.

Filmens rolleliste består bl.a. også af Søren Malling, Jakob OftebroMagnus Krepper og Thomas W. Gabrielsson.

’Margrete den Første’ starter optagelser til marts og forventes at få premiere i første halvdel af 2021.