Cookie- og Privatlivspolitik
5 ting du skal vide om Sonic the Hedgehog

5 ting du skal vide om Sonic the Hedgehog

SEGA-maskottens vej til det store lærred

Stem op!
7
Stem ned!
0
(reset)

Familiefilmen Sonic the Hedgehog har biografpremiere i dag.

Spilfilmatiseringen handler om titelpersonen Sonic, der lige er kommet til Jorden fra en fjern verden. Der møder han den lokale politimand Tom.

Det umage makkerpar bliver hurtigt venner, og det får de også snart brug for. Det onde geni, Dr. Ivo Robotnik (Jim Carrey), har nemlig planer om at overtage verdensherredømmet, og kun Sonic og Tom kan stoppe hans lumske planer.

Men hvem er ham Sonic egentlig? Vi har samlet lidt facts om hurtigløberen:

Sonic 1991

1) 'Sonic the Hedgehog' så første gang dagens lys i et spil til konsollen SEGA Mega Drive (i USA: Genesis) i 1991, og han blev hurtigt ophøjet som spilfabrikantens svar på Nintendos maskot Super Mario. Platformspillet skiller sig dog ud fra konkurrenterne i genren ved at fokusere på hastighed og bevægelse i alle retninger. Således skal man ofte løbe i loops, mens man samler guldringe til den helt store medalje.

Sonic spil © DiviantArt

2) Der er produceret godt og vel 92 officielle spil i franchisen fordelt på 20 2D platform-spil, 13 3D-platform-spil, 14 racerspil, 6 arkadespil, 3 læringsspil og 36 spil i diverse genrer. Salgstallene for spilserien har ramt 97 mio. solgte eksemplarer, og udover spil-efterfølgerne er der udkommet adskillige tegnefilm og tegneserier med helten.

James Marsden i 'Sonic the Hedgehog'

3) I filmen møder Sonic rigtige mennesker i form af bl.a. politibetjenten Tom, spillet af James Marsden. Sådanne ændringer er normale, når spil skal filmatiseres, og Sonic er da heller ikke den eneste spilhelt, der er blevet til film i tidens løb. Blandt dem, der blander computeranimation med rigtige skuespillere, er Pokémon: Detective Pikachu fra sidste år den mest sammenlignelige. Derudover blev Super Mario Bros. til en tvivlsom film i 1993, mens Tomb Raider og Angry Birds blev succeser ved billetlugerne.

Eggman Carrey

4) Sonics hovedfjende er Dr. Ivo "Eggman" Robotnik. I filmen spilles han af komikeren Jim Carrey, der ikke har medvirket i en film i de danske biografer siden Dum og dummere 2 i 2014. Robotnik er en gal videnskabsmand med planer om alt fra at forvandle alle dyr til onde robotter til blot at overtage verdensherredømmet. Med en IQ på over 300 og storhedsvanvid er han en værdig modstander til den fartglade Sonic.

Sonic the Hedgehog

5) At fans af Sonic holder af deres kære pindsvin, kom til udtryk sidste år, da designet af SEGA-karakteren var genstand for en usædvanlig debat på internettet. Da den første trailer udkom, gik fans af spillet nemlig amok, fordi de ikke kunne lide Sonics design.

Det fik filmselskabet til at udskyde premieredatoen for at kunne give pindsvinet et anderledes look. Da den ”nye” Sonic blev præsenteret i en opdateret trailer, var fansene ovenud lykkelige over valget om at læne sig op ad spillets udseende. Hele episoden blev et tegn på, hvordan sociale medier kan bruges som en slags fokusgruppe forud for det færdige produkt.

'Sonic the Hedgehog' gik således fra hade-objekt til en film, som fans har set frem til med stor nysgerrighed.

Sonic the Hedgehog er premiereaktuel i biografen fra i dag.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rasmus/Musen

WOW. Så er tiden kommet til, at Sonic The Hedgehog er landet i biograferne. Jeg kan ikke vente mere!

"GOTTA GO FAST!" YEARH!
;-)

Mads

Det bliver for vildt at se Sonic on the big screen!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Ghita

Det er en super film og Mads Mikkelsen er jo heller ikke værst.

27 minutter siden
Carsten

Det lyder som en drålig nyhed og synd for det univers der er bygget op. Jeg håber ikke det vil ske at han skal være med i dette univers.

8 timer siden
Heidi

Captain America: The First Avenger udspiller sig i ca. år 2012 da den starter med at de finder Steve Rogers frossen (ca.

9 timer siden
Lukasuser/526558
Lukasuser/526558

Tak skæbne.

18 timer siden
Lukasuser/526558
Lukasuser/526558

Prøv nu at fatte det!!! ILLUSIONEN VILLE BLIVE BRUDT!

18 timer siden

Aktive debatter