Cookie- og Privatlivspolitik
Ugens premierefilm: Dansk krigsdrama, b(j)ørnefilm og prisvindende dokumentar

Ugens premierefilm: Dansk krigsdrama, b(j)ørnefilm og prisvindende dokumentar

Se trailers til de nyeste film

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)

Ugen byder på fire nye film i biograferne med premieren på det danske Anden Verdenskrigsdrama ’De Forbandede År’, om en families forsøg på at overleve krigen, samt dokumentarfilmen ’The Cave’ om en kvindelig syrisk læge, der forsøger at navigere i en verden, hvor hun ikke er respekteret.

Derudover kan du se islandsk coming of age, og til de små er der film om bjørne, der drager ud fra deres hjem, for at lede efter mad og deres kongesøn.

 

De forbandede år
’De forbandede år’ har Jesper Christensen og Bodil Jørgensen i hovedrollerne, og følger en velhavende dansk familie med fabriksejeren Karl Skov, hans kone og fem børn. Hele deres verdensbillede bliver vendt på hovedet den 9. april 1940 med nazisternes indtog i Danmark.

Karl kæmper for at videreføre produktionen på sin fabrik, men må også indse at bliver nødt til at samarbejde med fjenden for at sikre sin egen og sine medarbejderes overlevelse. Men det kontroversielle samarbejde går ikke upåagtet hen, og internt begynder familien at krakelere.

 

The Cave
Dokumentarfilmen 'The Cave' handler om den kvindelige læge Dr. Amani, der imod alle odds leder et hospital i den sønderbombede syriske by, Ghouta. Indbyggerne er fanget i byen, men har bygget en grotte under jorden, hvor de kan gemme sig, og Amanis arbejde på hospitalet er en evig kamp med manglende ressourcer for at hjælpe utallige slemt tilredte krigsofre.

Den dansk co-producerede film har allerede vundet den prestigefyldte People's Choice Award på Toronto filmfestival i 2019. Den er desuden stadig med i Oscar-kapløbet.

 

Lad mig falde
'Lad mig falde' handler om den 15-årige Megnea, hvis liv forandres fuldstændigt, da hun møder Stella. Stellas frie livsstil trækker dem begge ind i en verden af fester og stoffer, som får svære konsekvenser

Megnea og Stella tvinges til at skilles og mødes ikke igen før tolv år senere. Et skæbnesvangert møde, der skaber gnidninger mellem alle involverede.

 

Bjørnene fra Sicilien
Familiefilmen 'Bjørnene fra Sicilien' handler om en gruppe bjørne, der bor i bjergene på Sicilien. Men en hård vinter må de stige ned fra bjerget for ikke at sulte og lede efter den forsvundne kongesøn Tonio. Men bjørnene mødes af et voldsomt had fra mennesket, og en magtkamp mellem de to arter begynder.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Gitte

filmen er en mini serie i 2 dele blev vist på DR 1 eller tv2 i slutningen af 90,er

4 timer siden
John

Hvorfor kommer den ikke i biffen?

10 timer siden
Ulrikuser/890765
Ulrikuser/890765

The Dark Knight er jo ikke en særlig god film, den er rimelig liniær, benytter billige storytelling greb såsom uforklarlige plot skurken lavede bag

1 dag siden
Shah Bazidas

Hey!

Er der også forpremiere og gallapremiere i København?

2 dage siden
DJN
Nej
DJN

Både Lady in the Water og The Happening er langt bedre end både The Visit (seriøst?

4 dage siden

Aktive debatter