Cookie- og Privatlivspolitik
København får sin første asiatiske filmfestival

København får sin første asiatiske filmfestival

Se bl.a. Parasite-instruktør Bong Joon-Hos bagkatalog

Stem op!
9
Stem ned!
-2
(reset)

CAFF – Copenhagen Asian Film Festival vil blive nordens første film-festival, der udelukkende tager udgangspunkt i den asiatiske filmskat. Det hele løber af stablen mellem den 9. og den 16. februar. I alt vil der blive vist 28 film i fire københavnske biografer.

Hovedparten af de viste film kommer til at have enten europæisk eller skandinavisk premiere. Der vil altså være mulighed for at se en del af filmene på det store lærred, for første gang.

Et spændende program
Festivalen viser film fra blandt andre Kina, Korea, Japan, Thailand og Filippinerne. Genrespændet er stort, da der vil blive vist alt fra dramaer, over actionfilm baseret på mangaer, til pinku-film, der er en subgenre med erotiske undertoner.

Festivalsdirektør Steen Jensen udtaler i en pressemeddelelse, at deres mål er at vise det danske biografpublikum, at asiatiske film er meget mere en flotte, farverige kostumer og nonstop action.

Den asiatiske filmindustri er stor og bliver kun større i takt med at landende bliver rigere og filmene også vinder mere udbredelse internationalt. En håndfuld asiatiske stjerner har gennem tiden fundet popularitet mainstreamen og i Hollywood, for eksempel Bruce Lee og Jackie Chan.

Festivalens åbningsfilm er den storslåede Shadow fra 2018 instrueret af kinesiske Zhang Yimou, der tidligere har stået bag film som HeroHouse of Flying Daggers og Den forbudte by.

Du kan se hele programmet her.

Bong Joon-Ho bagkataloget
Den biograf- og Oscar-aktuelle film Bong Joon-Ho, gør med filmen Parasite, sin sejrsgang i hele verden, med masser af biografbilletter solgt og en masse priser vundet. Den har netop vundet en Golden Globe, for bedste udenlandske film og er blevet nomineret for seks Oscars, inklusiv bedste film.

Bong Joon-ho har lavet en række film før og på grund af Parasites succes, vælger CAFF at vise fire af hans tidligere film. De viser hvor bredt han spænder genremæssigt, med komedie, monstergys, mordmysterie og krimi. Filmene der bliver vist på festivalen er Barking Dogs Never Bite, Memories of Murder, The Host og Mother.

Copenhagen Asian Film Festival løber af stablen mellem den 9. og den 16. februar.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Joachim

er den jo blevet flere gange. Så i 2021 var det nok planen, at den skulle være kommet i juli 2022.

1 uge siden
Nick

Hellere en god, kort historie, end en lang kedelig en...

1 uge siden
Torbenuser/874214
Torbenuser/874214

Jeg har ikke benyttet jeres app længe, men nu skulle den da hentes for at gøre bestillingen nemmere.

1 uge siden
Jesper

Jurassic world minion which I have been looking forward to I have really waited with excitement as something from the first jurassic park is a mega

2 uger siden
VIPER

Og hvad så, det er da 100% fløjtende fuldstændigt ligegyldigt hvornår artiklen er skrevet mand, præmiere datoen er stadig freakin' forkert mand!!!

2 uger siden

Aktive debatter