Cookie- og Privatlivspolitik
København får sin første asiatiske filmfestival

København får sin første asiatiske filmfestival

Se bl.a. Parasite-instruktør Bong Joon-Hos bagkatalog

Stem op!
9
Stem ned!
-2
(reset)

CAFF – Copenhagen Asian Film Festival vil blive nordens første film-festival, der udelukkende tager udgangspunkt i den asiatiske filmskat. Det hele løber af stablen mellem den 9. og den 16. februar. I alt vil der blive vist 28 film i fire københavnske biografer.

Hovedparten af de viste film kommer til at have enten europæisk eller skandinavisk premiere. Der vil altså være mulighed for at se en del af filmene på det store lærred, for første gang.

Et spændende program
Festivalen viser film fra blandt andre Kina, Korea, Japan, Thailand og Filippinerne. Genrespændet er stort, da der vil blive vist alt fra dramaer, over actionfilm baseret på mangaer, til pinku-film, der er en subgenre med erotiske undertoner.

Festivalsdirektør Steen Jensen udtaler i en pressemeddelelse, at deres mål er at vise det danske biografpublikum, at asiatiske film er meget mere en flotte, farverige kostumer og nonstop action.

Den asiatiske filmindustri er stor og bliver kun større i takt med at landende bliver rigere og filmene også vinder mere udbredelse internationalt. En håndfuld asiatiske stjerner har gennem tiden fundet popularitet mainstreamen og i Hollywood, for eksempel Bruce Lee og Jackie Chan.

Festivalens åbningsfilm er den storslåede Shadow fra 2018 instrueret af kinesiske Zhang Yimou, der tidligere har stået bag film som HeroHouse of Flying Daggers og Den forbudte by.

Du kan se hele programmet her.

Bong Joon-Ho bagkataloget
Den biograf- og Oscar-aktuelle film Bong Joon-Ho, gør med filmen Parasite, sin sejrsgang i hele verden, med masser af biografbilletter solgt og en masse priser vundet. Den har netop vundet en Golden Globe, for bedste udenlandske film og er blevet nomineret for seks Oscars, inklusiv bedste film.

Bong Joon-ho har lavet en række film før og på grund af Parasites succes, vælger CAFF at vise fire af hans tidligere film. De viser hvor bredt han spænder genremæssigt, med komedie, monstergys, mordmysterie og krimi. Filmene der bliver vist på festivalen er Barking Dogs Never Bite, Memories of Murder, The Host og Mother.

Copenhagen Asian Film Festival løber af stablen mellem den 9. og den 16. februar.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Riz
Riz

Så den i dag til forpremiere i BIG BIO Herlev. Fed atmos visning, fed atmosfere og climax var selve filmen.

2 dage siden
Albert

Stark og Thanos er ikke døde de kæmper i soul world sammen med adam warlock stark kommer tilbage og det gør thanos også

3 dage siden
Lars Michael

Det her er godt nok svært , men hvis jeg skulle lave en liste skulle den se sådan

4 dage siden
Louiseuser/520915
Louiseuser/520915

Jeg er vild med hele Ringenes Herre trilogien!

4 dage siden
Rizzo

Det er blevet en heksejagt, hvor man smider folk under bussen for forseelser, som nogle gange er latterligt små.

5 dage siden

Aktive debatter