Cookie- og Privatlivspolitik
13 blodtørstige Draculaer - fra de forførende til de væmmelige

13 blodtørstige Draculaer - fra de forførende til de væmmelige

Claes Bang går i de kappeklædte fodspor i ny tv-serie

Stem op!
22
Stem ned!
0
(reset)

En af filmhistoriens mest legendariske skræk-ikoner er vampyren grev Dracula. Den blodsugende vampyr er nemlig blevet portrætteret et utal af gange - både på film, i tegnefilm og på tv. 

Nu indtræder danske Claes Bang i den lange række af Draculaer i BBC One- og Netflix-serien, der blot hedder ’Dracula’ (dansk premiere den 4/1). 

Vi kigger derfor tilbage i tiden og peger på en række forskellige Dracula-inkarnationer, hvor bl.a. en anden dansker også har iført sig hugtænderne.


Max Schreck - Nosferatu (1922)
Denne klassiske og stemningsfulde sort/hvid-stumfilm af tyske F.W. Murnau har en ikonisk Max Schreck i rollen som grev Orlok – en slank og væmmelig vampyr. Shrecks vampyr er baseret på Bram Stokers bog ’Dracula’ fra 1897, hvorfor den da også skal med på listen.


Bela Lugosi - Dracula (1931)
En af filmhistoriens mest legendariske inkarnationer af Dracula er Bela Lugosis flagermuse-forvandlende vampyr i Tod Brownings atmosfærefulde film. Karakteren er også her baseret på Stokers ’Dracula’, der desuden blev lavet til et teaterstykke i 1924.


Lon Chaney, Jr. - 'Son of Dracula' (1943)
Lon Chaney, Jr. Indtog alverdens monstrøse roller. Således kan man se ham som varulv i ‘The Wolf Man‘ (1941), Frankensteins monster i ‘The Ghost of Frankenstein’ (1942) og som mumie i flere film. Han har også iklædt sig netop kappe og hugtænder i denne film fra 1943.


Christopher Lee - Horror of Dracula (1958)
Christopher Lee har ad flere omgange portrætteret den blodtørstige greve – bl.a. i netop ’Horror of Dracula’, der som andre vampyrfilm er baseret på Stokers skelsættende bog om greven. Her i aristokratisk og forførende skikkelse.


Jack Palance - 'Bram Stoker's Dracula' (1974)
Denne britiske tv-film fra 1974 har en altid karismatisk Jack Palace i titelrollen med hugtænder. Her bliver publikum taget med tilbage til 1897’s Transsylvanien, der siges at være netop Draculas hjemland.


Udo Kier - 'Blood for Dracula' (1974)
Den tyske karakterskuespiller Udo Kier synes med sit enigmatiske væsen og karakteristiske udseende at være skræddersyet til rollen som Dracula. At det er tilfældet får en 30-årige Kier lov til at vise i ’Blood for Dracula’, der også lyder titlen ’Andy Warhol's Dracula’.


Gary Oldman – Bram Stoker’s Dracula (1992)
Kamæleonen Gary Oldman transformeres til en virkeligt væmmelig Dracula i Francis Ford Coppolas sensuelle film - komplet med rød klædedragt og en hæs latter. Men også til den smukke og dragende prins Vlad, der forfører sit livs kærlighed.


Frank Langella - 'Dracula' (1979)
Endnu engang er det Stokers ’Dracula’, der ligger til grund for en filmatisering om den blodsugende vampyr. Her med et mere romantisk portræt af Frank Langella. En tagline lød i hvert fald ”The story of the greatest lover who ever lived, died, and lived again”.


Klaus Kinski - Nosferatu (1979)
Den altid intense tyske skuespiller Klaus Kinski indtager rollen som blodsugeren i Werner Herzogs livtag med den ikoniske vampyr.
En film, der kan siges at være en art genindspilning af førnævnte ’Nosferatu’ af F. W. Murnau.


Anders Hove - 'Subspecies' (1991)
Ganske vist er her ikke tale om Dracula-karakteren i klassisk forstand, men danske Anders Hoves skumle portræt af den Dracula-lignende vampyr Radu skal altså alligevel nævnes på denne liste. En rolle Hove desuden gentog i flere af seriens efterfølgere.


Gerard Butler - 'Dracula 2000' (2000)
Den er god nok. Actionbøffen og tidligere romantisk førsteelsker Gerard Butler har også spillet Dracula. Det gjorde han nemlig med langt krøllet hår, blodsprængte øjne og spidse hugtænder tilbage i 2000. Gisp!


Luke Evans - Dracula Untold (2014)
Denne actionfulde Dracula-film har en smækker Luke Evans i rollen som den skånselsløse vampyr. Filmen skaber sin egen oprindelseshistorie om grev Dracula og adskiller sig altså således fra det ellers ofte brugte forlæg af Stoker.


Claes Bang - 'Dracula' (2020)
Nu er det så Claes Bang, der skal give sin version af Dracula i tv-serien af samme navn, som også er baseret på Stokers bog. Serien består indtil videre af tre afsnit og er skrevet af Mark Gatiss og Steven Moffat, der også står bag den populære serie ’Sherlock’.

Hvilken Dracula er din favorit? Deltag i kommentarsporet herunder.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Kim

I lang tid var jeg fascineret af Herzogs smukke billeder i Nosferatu, men så kom Coppola og blæste mig ned af biografsædet med den smukke og dramatiske DRACULA med en forføende Count Dracule fantstisk spller af Gary Oldman

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

CINEMANDRUP

Sikke en herlig nyhed. Absolut yndlings franchise for mig.

1 dag siden
Daniel Bentien

Det kan ses på TV2 og streames på TV2 Play. Den røde løber starter kl. 00.30 dansk tid.

Mange hilsner
Daniel

1 dag siden
Rizzo

Men stadig ikke et kvæk om hvor man kan se showet i år. Kunne I ikke lige give et praj?

1 dag siden
Jeanette

Så mesterværket “Druk” igår. Magen til livsbekræftende film med so happy ending skal man lede længe efter.

4 dage siden
Bente Røndeuser/87191
Bente Røndeuser/87191

Det bliver vildt. To af mine favoritskuespillere sammen. Har set alle Indiana Jones filmene mindst een gang.

5 dage siden

Aktive debatter