De første reaktioner på The Rise of Skywalker: "Vi har ikke set en Star Wars-film som denne!"

Kritikerne deler deres meninger om det sidste kapitel i Skywalker-sagaen
Billede
(© Disney)

Onsdag rammer en af årets mest ventede film Star Wars: The Rise of Skywalker de danske biografer.

Køb dine billetter til 'Star Wars: The Rise of Skywalker'

Det bliver afslutningen på den nye trilogi og hele Skywalker-sagaen, forventningerne er skyhøje - og nu kan vi danne os et overblik, flere af de amerikanske kritikere har nemlig pippet lidt på Twitter. (se også de danske anmeldelser forneden)

Vi har herunder samlet nogle af reaktionerne, som lover en film med masser af action, mørke, humor og overraskelser, men også en film, som kan ende med at dele vandene:

- Episk. Det hele. The Rise of Skywalker er en forrygende finale, der er fyldt med så meget af alting. Action, adventure - og svar - humor, hjerte, kærlighed og mørke. Jeg brugte hele anden halvdel med tårer i øjnene - en vidunderlig måde at ende Skywalker-sagaen på. (Eric Davis, Fandango)

- Star Wars: The Rise of Skywalker er VIRKELIG en tilfredsstillende konklusion til sagaen. Den besvarer praktisk talt alt, du gerne vil vide og mere til ... med nogle twist og turns. Hvis du tror, du ved, hvad der kommer til at ske, så tænk dig om igen. (Mansoor Mithaiwala, Screenrant)

- Hold op, 'The Rise of Skywalker' rykker. Denne film får en flyvende start, og det stopper ikke. JJs energi er også alt i den. Et 'Indiana Jones og det sidste korstog'-agtigt eventyr. Bromance'n mellem Poe & Finn stjæler filmen. Føltes en smule mere orienteret om plottet end karakterer, lidt forhastet, god, men ikke fantastisk. (Griffin Schiller, The Playlist) 

- 'The Rise of Skywalker' er alt, jeg ønskede, den skulle være - fordi der har aldrig været en Star Wars film som denne før. Den er mørk og uhyggelig, men håbefuld og smuk. Den afslutter trilogien, men ender også sagaen som helhed. Jeg ved jeg sludrer - men jeg tilbeder denne film. (Jake Hamilton, ReelBlend)

- Jeg er følelsesladet, overvældet, overrasket, chokeret og bedøvet. Men over alting, er jeg glad. Tak for at du leverede en gang mere, Star Wars. (Mark Ellis)

- Der er gode ting i 'Star Wars: The Rise of Skywalker'. Men der er mere skuffende. Der er en række valg, som ikke holder, fan service, som ikke fungerer, og oversete detaljer som er savnet. Jeg er nedtrykt. (Eric Eisenberg, CinemaBlend)

- Jeg har set 'Star Wars: The Rise of Skywalker'. Det er... en del. Der er en del, som jeg kunne lide og noget, som jeg elskede, men min overordnede følelser er temmelig blandede. Den føltes som en undskyldning for 'The Last Jedi' på nogle måder og en efterfølger til 'The Force Awakens' på mange måder, hvilket jeg syntes var frustrerende. (Terri Schwartz, IGN)


De danske anmeldere:


Informations anmelder, Christian Monggard, skriver på Facebook:

- Har lige fundet ud af, at jeg godt må facebooke om Star Wars: The Rise of Skywalker. Here goes: Den er vildt god.

BT's anmelder Brunstrøm leverer 5 stjerner og skriver:

- En fortrinlig afslutning på en milepæl i filmhistorien.

Politikens Kim Skotte giver 4 stjerner og skriver:

- Abrams kommer tæt på at slutte stjernekrigssagaen med patos og vingefang, som det sig passer for en ægte rumopera. 

Ekstra Bladets Henrik Queitsch langer 4 stjerner over bordet med ordene:

- En værdig afslutning på et af filmhistoriens største eventyr.