Cookie- og Privatlivspolitik
Redaktionen vælger: Årtiets bedste superheltefilm

Redaktionen vælger: Årtiets bedste superheltefilm

En film. Hvert år. 2010-2019.

Stem op!
14
Stem ned!
0
(reset)

Et årti er ved at være overstået, og i den anledning har redaktionen givet sig selv en umulig opgave. Vi vil hylde årtiet ved hver især at kåre EN film pr. år inden for specifikt udvalgte genrer. 

Vi starter med den overskuelige, populære og alt-dominerende genre for dette årti, nemlig superheltefilmen. 

Del endelig dine egne valg i kommentarfeltet forneden - det er sværere end du tror! 

Kick-Ass (Stine)
Den spæde opstart på superhelte-æraen bød på svage år som 2010. ’Kick-Ass skal dog roses som et frisk pust med tegneserievold og to veloplagte præstationer fra
Nicolas Cage og Chloë Grace Moretz.

Kick-Ass (Daniel)
Før Deadpool blandede hypervold med humor, bød filmatiseringen af Mark Millars tegneserie på samme nytænkning af genren - og min favorit blandt de to.

Super (Bjarke)
Kampen stod for mig mellem ‘Kick-Ass’ og den noget mere sorthumoristiske og brutalt voldige ‘Super’ med den umage helte-duo Rainn Wilson og Ellen Page.

Kick-Ass (Hartvig)
Den fortrinlige ‘Kick Ass’ sparker den halvsløje ‘Iron Man 2’ til side med humor og en effektiv visuel stil.

Kick-Ass (Christine)
Måske er det fordi hovedrollen har søde krøller. Måske er det fordi Nicolas Cage altid er fornøjelig at se på. Måske er det fordi superheltenes liv faktisk er i fare. I hvert fald har jeg genset ‘Kick-ass’ flere gange.

Iron Man 2 (Nicole)
Den er ikke så god som 1’eren, men jeg tager den alligevel pga. genialiteten i Downey som Iron Man.

Kick-Ass (Olivia)
Det er måske ikke stor filmkunst, men det er en meget latterindbydende superheltefilm om en ung fyr, der faktisk overhovedet ikke er særlig super.

 

X-Men: First Class (Daniel)
Jeg er kæmpe X-Men-fan, og rebootet af franchisen var ikke perfekt, men god nok til at blive årets superheltefilm, ikke mindst pga. gode castings af James McAvoy og Michael Fassbender som Professor X og Magneto.

X-Men: First Class (Stine)
Jeg har en svaghed for Captain America, men hans første film overskygges let af Matthew Vaughns fede retro-take på The X-Men. Især trioen Fassbender, McAvoy og Lawrence er bemærkelsesværdige.

Ghost Rider: Spirit of Vengeance (Bjarke)
Mit store idol og verdensmanden Nicolas Cage går full on ‘Cage rage’ i denne svulstige superheltefilm med ild, flammer og kæder. Jeg elsker det.

X-Men: First Class (Hartvig)
‘X-Men: First Class’ danner ny skole for alle superhelte-film her i 2011, hvor MCU for alvor begynder at røre på sig i krogene med Thor og Captain America.

X-Men: First Class (Christine)
’X-Men: Days of Future Past’ (2014) er min favorit af de nye X-Men-film, men ‘First Class’ ligger lige efter, og jeg var positivt overrasket over, hvor vellykket de yngre udgaver af de velkendte karakterer blev genintroduceret i en ny 60’er ramme.

X-Men: First Class (Olivia)
X-Men-franchisen er efterhånden af svingende kvalitet, men lige 2011 var et glimrende år, hvor relationen mellem en yngre Professor Charles Xavier og Magneto blev succesfuldt udforsket og hjalp med at gøre det til en af mine favorit X-Men.

Captain America: The First Avenger (Nicole)
Jeg vil også gerne give X-Men et shout-out, men jeg kan ikke sige nej til Kaptajnen.


The Dark Knight Rises (Daniel)
Nærmest dødt løb mellem ’The Avengers’ og den sidste af Nolans Dark Knight-film, men for mig er kombinationen af en perfekt castet Bane, en nedslidt Batman og en åndeløst spændende finale årsagen til førstepladsen. 

Dredd (Bjarke)
Den monumentale ‘The Dark Knight Rises’ eller den adrenalinpumpende ‘Dredd’? Valget falder på sidstnævnte, da suset i maven her giver genlyd.

The Dark Knight Rises (Hartvig)
Christopher Nolan fuldender sin Batman-trilogi med stil og Tom Hardy, som en bad-ass bane. En værdig og storslået afsked til den mørke superhelte-univers, som kun lige overgår ’The Avengers’.

The Avengers (Nicole)
Jeg elsker karakteropbygningen. Whedon når han er bedst.

Chronicle (Stine)
Stort år! The Avengers blev født og Nolans Batman takkede af. Men denne found footage-film om teenagere med superkræfter var ret intens og præsenterede os for Michael B. Jordan og Dane Dehaan.

The Dark Knight Rises (Olivia)
Som inkarneret fan af Nolans Batman var dette års vinder givet på forhånd, også selvom det ikke er den bedste i trilogien (The Dark Knight). I øvrigt et glimrende eksempel på, at Batman slår Iron Man (undskyld).

The Dark Night Rises (Christine)
En ikonisk Batman-trilogi afsluttes med et brag i denne film, der dette år slår ‘The Avengers’ for mig, da ‘The Dark Knight Rises’ trods skyggen af sin forgænger og en rimelig svag Catwoman stadig bare er brandgod underholdning. 


 

The Wolverine (Nicole)
Mere for karakterens skyld end filmen. Jeg elsker at se ham kæmpe mod sig selv.

Man of Steel (Stine)
Jeg elsker Superman, og jeg er til falds for Zack Snyders selvhøjtidelighed, dystre æstetik og stærke Jesus-referencer. Så ’Man of Steel’ er et nemt valg for mig - og har det bedste score på hele denne liste.

Man of Steel (Bjarke)
Den noget udskældte ‘Man of Steel’ var den bedste superhelte-oplevelse for mig dette år - det foran bl.a. ’The Wolverine’ og ‘Antboy’. Superman FTW!

The Wolverine (Daniel)
Den første gode solo-film med Hugh Jackmans Wolverine bygger på en af mine favorit-tegneserieforløb, hvor superhelten tager til Japan, mister sine kræfter og bekæmper yakuzaen.

Iron Man 3 (Hartvig)
‘Iron Man 3’ banker den anden mand af stål med denne actionpakkede film med den herlige Shane Black bag roret, og det er den lidt forfejlede skurk til trods.

Man of Steel (Olivia)
Årets vinder blev simpelthen af mangel på bedre, for i min optik er der intet at komme efter i superhelte-land i 2013, men jovist, ’Man of Steel’ er da blandt de bedre af de nye DC-film (ikke at det siger så meget).

Man of Steel (Christine)
Selvom ‘Wonder Woman’ (2017) også havde en del at byde på, er ‘Man of Steel’ for mig den mest vellykkede film i DC’s cinematiske univers med en veloplagt og godt castet Henry Cavill i spidsen.


 

Guardians of the Galaxy (Hartvig)
’Guardians of the Galaxy’ er ikke bare 2014’s bedste superheltefilm, det er et af årtiets bedste film samlet set. Chris Pratt, humor og masser af underholdende rabalder – det bliver nærmest ikke bedre!

Captain America: The Winter Soldier (Stine)
Min favorit Marvel-film er desuden et af årtiets bedste actionfilm (elevator-scenen!). Derfor må fremragende bud som ‘X-Men: Days of Future Past’, ‘Guardians of the Galaxy’ og ‘Birdman’ se sig slået.

X-Men: Days of Future Past (Daniel)
Det bedste superhelteår i mands minde og en snæver sejr til den dystopiske tidsrejsefortælling om mutanternes mørke fremtid foran sublime 'Captain America: The Winter Soldier'.

Guardians of the Galaxy (Nicole)
Jeg elsker både 'Winter Soldier' og 'Big Hero 6' men denne var nyskabende og sjov – lige hvad genren havde brug for.

Captain America: Winter Soldier (Bjarke)
Selvom jeg var ok glad for både ‘Guardians of the Galaxy’ og ‘Teenage Mutant Ninja Turtles’ dette år, så løber Captain America dog uden tvivl med førstepladsen.

Birdman (Olivia)
Man kan måske diskutere, i hvor høj grad Birdman falder ind i kategorien ’superheltefilm’, men jeg vælger alligevel at udnævne den som årets bedste foran andre solide valg som ’Guardians of the Galaxy’ og ’Big Hero 6’. 

Guardians of the Galaxy (Christine)
Nogle år er svage i denne genre, og andre år er bare proppet med gode superheltefilm! ‘Guardians of the Galaxy’ vinder for mig snævert over ‘Captain America: Winter Soldier’, da James Gunns humoristiske og visuelle rumfilm bragte noget helt nyt til the MCU.
Ant-Man (Stine)
Jøsses, 2015 var et kedeligt år og gør det kun værre, at man nærmest skal vælge mellem sine børn ved andre år. Paul Rudds myrehelt vinder på charmen over den lunkne Avengers-fortsættelse og de knap så fantastiske fire.

Ant-Man (Hartvig)
I det slappe superhelte-år topper den mindset helt listen. Paul Rudd er herlig som myremanden, og filmens udmærkede leg med kup-genren gør den yderst seværdig.

Turbo Kid (Bjarke)
Jeg elsker ganske vist Paul Rudd – men sååå stærk en film var ‘Ant-Man’ desværre ikke helt. I hvert fald ikke til at slå den charmerende skramlede ‘Turbo Kid’.

Ant-Man (Daniel)
Et svagt år for superheltefilm vindes af den kun delvist vellykkede 'Ant-Man', og det skyldes primært en veloplagt Paul Rudd i titelrollen og ikke mindst hans søde datter og sjove slyngelslæng.

Ant-Man (Nicole)
Ikke mit yndlingsår i forhold til superhelte-film. Men fin film.

Ant-Man (Christine)
Hvorfor virker en superheltefilm om en mand, der kan blive samme størrelse som et insekt? Fordi: Paul Rudd.

Ant-Man (Olivia)
vi er lidt tilbage i 2013-situationen her, hvor sejren går til 'Ant-Man' af mangel på bedre alternativer, og Paul Rudd er trods alt også ganske charmerende selskab – hvilket desværre ikke kan siges om samme års 'Avengers: Age of Ultron'.


Deadpool (Hartvig)
Bandeord, blod og barnelige jokes. ‘Deadpool’ er fantastisk selskab, og Ryan Reynolds indkapsler karakteren perfekt med sin charme og selvtillid.

X-Men: Apocalypse (Daniel)
Hvis 2015 var svag, er 2016 et skuffende år for superhelte. Fanfavoritterne 'Deadpool' og 'Captain America: Civil War' leverede i min mening ikke, så selvom 'Apocalypse' ikke er en synderligt god film, giver Magnetos rørende subplot en smal sejr.

Captain America: Civil War (Nicole)
Tom Holland var den Spider-Man, jeg ikke vidste, jeg manglede.

Deadpool (Christine)
Lufthavnsscenen i ‘Captain America: Civil War’ er et af mine højdepunkter i alle MCU’s film, men ‘Deadpool’ står simpelthen som et friskt pust inden for genren, og Ryan Reynolds humoristiske timing rammer plet gennem hele filmen.

Captain America: Civil War (Stine)
Jeg var aldrig stor fan af ‘Deadpool’, så i mangel af bedre må Avengers 2½ og den tredje film om Captain America tage førstepladsen. Om ikke andet fordi vi møder Tom Hollands Spider-Man for første gang.

Deadpool (Olivia)
'Deadpool' var måske mere forfriskende end filmkunst, men en R-rating på en antiheltefilm åbnede op for en omgang blodig underholdning som tiltrængt kontrast til superheltenes ofte ophøjede moral.

Captain America: Civil War (Bjarke)
Ja ja, ‘Deadpool’ tog måske nok verden med storm - og ja, jeg er faktisk virkelig glad for ‘Batman V. Superman’, men Captain America løber igen med sejren for mig.


 

Logan (Daniel)
X-Men igen? Denne gang er der dog ingen tvivl. 'Logan' er en af de bedste superheltefilm nogensinde og det perfekte (og mega-voldelige) punktum for Hugh Jackmans martrede mutant.

Logan (Hartvig)
I det måske bedste superhelte-år i dette årti tager ’Logan’ uden tvivl første pladsen. En værdig svanesang til Hugh Jackman som Wolverine, der endelig formår at vise det fulde potentiale af den dystre mutant.

Logan (Nicole)
Mange gode bud det år (Ragnarok, Guardians 2, Lego Batman), men 'Logan' ramte mig alligevel bedst.

Logan (Stine)
Her måtte jeg sgu kaste en mønt. Den havnede på Wolverines suveræne svanesang ’Logan’, men kunne lige så godt have havnet på Taika Waititis dristige og oprigtigt morsomme ’Thor: Ragnarok’. Super år!

Logan (Bjarke) 
Med bl.a. ‘Wonder Woman’ og ‘Thor: Ragnarok’ var 2017 et ret godt år for superhelte på film. Det er dog den dystre ‘Logan’, der tager førstepladsen hjem.

Thor: Ragnarok (Olivia)
Taika Waititi er det bedste valg, Marvel længe har truffet, for hvor de foregående Thor-film fungerede bedst som visuelle sovepiller, er 'Thor: Ragnarok' et festfyrværkeri af farver og kulsort humor. Den slår dermed både ’Guardian of the Galaxy Vol. 2’, ’Spider-Man: Homecoming’ og ’Logan’. 

Logan (Christine)
James Mangolds mørke superheltefilm har både hårdkogt action, tårevædende øjeblikke og Hugh Jackman, der kæmper mod Hugh Jackman! What’s not to love?
Spider-Man: Into the Spider-Verse (Stine)
Jeg elskede ‘Infinity War’, da den levede op til de umulige forventninger. Den animerede edderkop satte til gengæld helt nye standarder, og jeg tabte kæben over dens originalitet og vilde underholdningsværdi.

Spider-Man: Into the Spider-Verse (Hartvig)
‘Avengers: Infinity War’ er i tæt krig med ‘Spider-Man: Into the Spider-verse’ om første pladsen. Men når Edderkoppen tager den, er det fordi, at det er en henrivende visuel (og måske den bedste) skildring af helten.

Avengers: Infinity War (Nicole)
Russo-brødrene ved, hvad jeg vil have (men undskyld, ’Into the Spiderverse’!).

Spider-Man: Into the Spider-Verse (Daniel)
Animationsfilmen om Spider-Man er sammen med Sam Raimis første to film de bedste om netsvingeren, og kombinationen af en original animationsstil, et overraskende plot og god humor giver bonus.

Avengers: Infinity War (Christine)
‘Avengers: Infinity War’ var en rigtig stor biografoplevelse for mig, og jeg så den intet mindre end 3 gange den første uge. Filmen var en cinematisk begivenhed som aldrig er set tidligere, og slutningen rammer mig stadig som en maveplasker.

Spider-Man: Into the Spider-Verse (Olivia)
Ikke bare en af årets bedste superheltefilm (og det var et godt år for genren), men en af årets bedste film over hele linjen; animationen og soundtracket er så fantastisk, at jeg hele vejen håbede, at den aldrig ville ende.

Spider-Man: Into the Spider-Verse (Bjarke)
Med et slag blev Pixar altså sat lidt til vægs, hvad nytænkende animation angår med dette Spider-Man-eventyr - det selvom den bombastiske ‘Avengers: Infinity War’ spøger i kullisen.


Joker (Bjarke)
‘Captain Marvel’, ‘Hellboy’, ‘Spider-Man: Homecoming’, ‘Brightburn’ og ‘Avengers: Endgame’ bliver alle uden tvivl tromlet over af den formidabelt urovækkende ‘Joker’.

Joker (Olivia)
Igen, undskyld 'Avengers: Endgame', men mit valg falder på en mindre rendyrket superheltefilm, der mere dyrker det psykologiske karakterstudie, der ligger til grund for skabelsen af en skurk.

Joker (Christine)
‘Avengers: Endgame’ ramte mig desværre ikke så hårdt som dens forgænger, og derfor står ‘Joker’ klart som 2019’s mest vellykkede superheltefilm for mig. Joaquin Phoenix er sublim i rollen som den gale klovn, og filmens psykologiske aspekter er fascinerende at dykke ned i.

Joker (Daniel)
Ingen havde set den succes, som Hangover-instruktørens superskurkefilm har fået, men den er fuldt fortjent: Joaquin Phoenix er perfekt, plottet knugende, og så er slutningen blandt de bedste i genren nogensinde.

Joker (Hartvig)
I et næsten overfyldt år af bombastiske superhelte-eposser vinder ’Joker’ – en kraftpræstation fra Joaquin Phoenix og en intens, kompleks og rørende fortælling, der står i skarp kontrast til den ellers fortrinlige ’Endgame’.

Joker (Nicole)
En af årets bedste film overhovedet.

Joker (Stine)
Der kommer ikke flere superhelte-film i dette årti, så jeg kan med ro udnævne Joaquin Phoenixs komplicerede portræt af Batmans ærkenemesis som årets (og en af årtiets) bedste. En vanvittig præstation i en på papiret umulig film.

 

Stine: Captain America: The Winter Soldier (201)

Hartvig: Guardians of the Galaxy (2014)

Daniel: X-Men: Days of Future Past (2014)

Bjarke: Joker (2019)

Olivia: Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)

Christine: Avengers: Infinity War (2018)

Nicole: Logan (2017)

 

MØD REDAKTIONEN:

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Felix

Ja, den er baseret på et superhelteunivers der hedder Batman, men man ser absolut ingen superkræfter eller superhelte-action i Joker.

Julie

2010:
Iron Man 2 - I mangel af bedre. Som mange også nævner var det et svagt superhelt år, og jeg brød mig virkelig ikke om kick ass.

2011:
Captain America: The First Avenger. Imo en af de bedste Marvel film og superhelt film generelt. Jeg elsker Steve Rogers historie. Han er kløgtig og har en god morale, og samtidig er han mega sympatisk. Han er den eneste der turde ofre sig da der bliver kastet en granat.Og da han så endelig får Super kræfter kan han endelig handle på det, men han ændre sig aldrig personlighedsmæssigt. Derudover elsker jeg samspillet imellem ham og Agent Peggy Carter.

2012:
Avengers - endelig får vi set en hel del superhelt samlet og det er Awsome! Derudover er Loki en mega god skurk. Du kan både elske ham og hade ham på samme tid.

2013:
The Wolverine - ret fed film!

2014:
Guardians of the Galaxy - også en af de bedste Marvel film. Den var med til at give Marvel universet et friskt pust. Når man læste om filmen var det dømt til at gå galt, altså en talende vaskebjørn og et træ? Men overraskende nok fungerer det og alle de her skøre og mærkelige personer passer Mega godt sammen som team. Derudover er musikken noget for sig selv. Kan ikke huske hvor mange gange jeg har hørt The Pina Colada song efterfølgende, men kan afsløre at det er ret mange gange. Og det er klart den sjoveste Marvel film.

2015:
Avengers:Age of Ultron. Et lidt svagt superhelte år. Jeg var ikke kæmpe fan af Ant man og egentlig heller ikke af Age of Ultron men jeg nød virkelig James Spaders stemme som Ultron.

2016:
Deadpool! Ingen tvivl der overhovedet. Mega Awsome og sjov film der er helt anderledes end andre DC film. Ryan Reynolds er sindssygt sjov!

2017:
Thor:Ragnarok. Efter den ikke så heldige 2'er formår de at få ge opfundet Thor og gjort ham mere moderne. Det er virkelig også en af de sjoveste superheltefilm og samspillet imellem Thor og Hulk er genialt.

2018:
Avengers: Infinity War - alt det Marvel har opbygget igennem de sidste 10 års film kulminere i denne film. Man skulle tro en film med så mange superhelte ikke kunne fungere, men det gør den bare! Det er mega fedt at se superheltene agere med hinanden, nogle gange for først gang. Fx da Guardians møder Thor. Der er en god balance imellem sjov og seriøsitet. Der var hjerteskærende dødsscener fx da Peter Parker forsvinder i Tony Starks arme. Helt eminent skuespil af Tom Holland og scenen er eftersigende improviseret.
En anden grund til at jeg vælger denne film er at Thanos er den perfekte skurk. Du har både sympati for ham og kan forstå hvorfor han gør som han gør, men samtidig kan du også hade ham for hans gerninger. Du tror på at han tror han gør verden en god gerning. Han mister alt han elsker i processen mod at nå hans mål. Så han har helt seriøst ikke mere at miste, og det er det der gør ham sindssygt farlig.

2019:
Avengers:Endgame - den er efter min mening ikke ligeså god som Infinity War, men den er stadig ret god. Den er mere mørk end foregående og den disker op med nogle turns jeg ikke havde regnet med fx Nats død. Jeg elsker momentet hvor Captain America løfter Thors hammer for hvem fanden er mere worthy end ham? Og Thor der bare råber I knew it! Kæft det var Awsome. Jeg er vild med Tonys og Peters Reunion, som var grunden til at Tony hjalp, fordi han følte sig skyldig over Peters forsvinden. Der startede jeg med at græde og stoppede ikke rigtig igen før filmen var slut.Jeg er også vild med afslutningen af Captain America der endelig får lov til at være sammen med Peggy.
Der er også nogle ting jeg ikke bryder mig om: Captain Marvels entrance og alle kvinderne der bare stimler sig om hende. Hun gør absolut ingen forskel. Og hvorfor er det ikke hende der tager handsken på i stedet for Tony? Når hun tydeligvis er den der bedst vil kunne klare det. Jeh bryder virkelig heller ikke om Hulk og Banner i denne sammensmeltede version. Og en sidste ting jeg ikke forstår er hvorfor Falcon er den der får Caps shield, han har allerede vinger som er hans ting.

Men min all time favorit bliver Infinity War!!!

Julie

2010:
Iron Man 2 - I mangel af bedre. Som mange også nævner var det et svagt superhelt år, og jeg brød mig virkelig ikke om kick ass.

2011:
Captain America: The First Avenger. Imo en af de bedste Marvel film og superhelt film generelt. Jeg elsker Steve Rogers historie. Han er kløgtig og har en god morale, og samtidig er han mega sympatisk. Han er den eneste der turde ofre sig da der bliver kastet en granat.Og da han så endelig får Super kræfter kan han endelig handle på det, men han ændre sig aldrig personlighedsmæssigt. Derudover elsker jeg samspillet imellem ham og Agent Peggy Carter.

2012:
Avengers - endelig får vi set en hel del superhelt samlet og det er Awsome! Derudover er Loki en mega god skurk. Du kan både elske ham og hade ham på samme tid.

2013:
The Wolverine - ret fed film!

2014:
Guardians of the Galaxy - også en af de bedste Marvel film. Den var med til at give Marvel universet et friskt pust. Når man læste om filmen var det dømt til at gå galt, altså en talende vaskebjørn og et træ? Men overraskende nok fungerer det og alle de her skøre og mærkelige personer passer Mega godt sammen som team. Derudover er musikken noget for sig selv. Kan ikke huske hvor mange gange jeg har hørt The Pina Colada song efterfølgende, men kan afsløre at det er ret mange gange. Og det er klart den sjoveste Marvel film.

2015:
Avengers:Age of Ultron. Et lidt svagt superhelte år. Jeg var ikke kæmpe fan af Ant man og egentlig heller ikke af Age of Ultron men jeg nød virkelig James Spaders stemme som Ultron.

2016:
Deadpool! Ingen tvivl der overhovedet. Mega Awsome og sjov film der er helt anderledes end andre DC film. Ryan Reynolds er sindssygt sjov!

2017:
Thor:Ragnarok. Efter den ikke så heldige 2'er formår de at få ge opfundet Thor og gjort ham mere moderne. Det er virkelig også en af de sjoveste superheltefilm og samspillet imellem Thor og Hulk er genialt.

2018:
Avengers: Infinity War - alt det Marvel har opbygget igennem de sidste 10 års film kulminere i denne film. Man skulle tro en film med så mange superhelte ikke kunne fungere, men det gør den bare! Det er mega fedt at se superheltene agere med hinanden, nogle gange for først gang. Fx da Guardians møder Thor. Der er en god balance imellem sjov og seriøsitet. Der var hjerteskærende dødsscener fx da Peter Parker forsvinder i Tony Starks arme. Helt eminent skuespil af Tom Holland og scenen er eftersigende improviseret.
En anden grund til at jeg vælger denne film er at Thanos er den perfekte skurk. Du har både sympati for ham og kan forstå hvorfor han gør som han gør, men samtidig kan du også hade ham for hans gerninger. Du tror på at han tror han gør verden en god gerning. Han mister alt han elsker i processen mod at nå hans mål. Så han har helt seriøst ikke mere at miste, og det er det der gør ham sindssygt farlig.

2019:
Avengers:Endgame - den er efter min mening ikke ligeså god som Infinity War, men den er stadig ret god. Den er mere mørk end foregående og den disker op med nogle turns jeg ikke havde regnet med fx Nats død. Jeg elsker momentet hvor Captain America løfter Thors hammer for hvem fanden er mere worthy end ham? Og Thor der bare råber I knew it! Kæft det var Awsome. Jeg er vild med Tonys og Peters Reunion, som var grunden til at Tony hjalp, fordi han følte sig skyldig over Peters forsvinden. Der startede jeg med at græde og stoppede ikke rigtig igen før filmen var slut.Jeg er også vild med afslutningen af Captain America der endelig får lov til at være sammen med Peggy.
Der er også nogle ting jeg ikke bryder mig om: Captain Marvels entrance og alle kvinderne der bare stimler sig om hende. Hun gør absolut ingen forskel. Og hvorfor er det ikke hende der tager handsken på i stedet for Tony? Når hun tydeligvis er den der bedst vil kunne klare det. Jeh bryder virkelig heller ikke om Hulk og Banner i denne sammensmeltede version. Og en sidste ting jeg ikke forstår er hvorfor Falcon er den der får Caps shield, han har allerede vinger som er hans ting.

Men min all time favorit bliver Infinity War!!!

Casper

Altså der findes så mange fantastiske film af vælge i mellem, men i sidste ende kan det kun være DEADPOOL.
Stadig den jeg helst vil se igen og igen og når DEADPOOL 2 kom ud betalte jeg for 11 af mine andre venner så vi kunne se den sammen. Der finde ikke mange film jeg har set flere gange i biografen men DEADPOOL er klart nummer 1 af dem. SÅ derfor (hvis I ikke har regnet den ud i nu) er min vinder... DEADPOOL

Camillauser/927927

Der er sandelig lavet mange superhelte film til det store lærred i de sidste 10 år, men der er også mange animerede superhelte film ude på dvd der er ligeså gode, endda bedre i visse tilfælde.
Her er nogen af mine favoritter:

2010: Planet Hulk
2011: Batman Year One
2012: The Dark Knight Returns part 1
2013: Justice League The Flaspoint Paradox
2014: Batman Assualt on Arkham
2015: Justice League Gods and Monsters
2016: Batman Bad Blood
2017: Justice League Dark
2018: Batman Gotham by Gaslight
2019: Batman Hush

Marc

Det var en sjov opgave!

2010 Kick Ass
2011 X-Men: First Class
2012 The Dark Knight Rises
2013 Man of Steel
2014 Guardians of the Galaxy
2015 Avengers: Age of Ultron
2016 Deadpool
2017 Thor Ragnarok
2018 Avengers: Infinity War
2019 Avengers: Endgame

Michael

2010: Super
2011: Thor
2012: The Avengers
2013: The Dark Knight Returns Part 2
2014: Guardians of the galaxy
2015: Ant-Man
2016: Split
2017: Spider-Man: Homecoming
2018: Avengers: Infinity War
2019: Joker

Ménner

2010: Super
2011: X-men First Class
2012: Dredd
2013: The Wolverine
2014: Guardians of the Galaxy
2015: Antman (av for et år)
2016: Deadpool
2017: Logan SKARPT forfulgt af Thor Ragnarok!
2018: Spiderman into the Spiderverse
2019: Avengers Endgame

Antaeus

2010 Iron man 2 (svagt år)
2011 X-men: First class
2012 Avengers
2013 Iron man 3 (svagt år)
2014 Captain America: The winter soldier
2015 Avengers Age of Ultron (svagt år)
2016 Captain America: Civil war
2017 Thor Ragnarok (jeg er ikke meget for de andre)
2018 Avengers: Infinity war
2019 Avengers: Endgame

Galaxy filmene og Deadpool er i mine øjne forholdsvis svage film og kan ikke tage nogle topplaceringer. Kick Ass var forfriskende ny, men selv i et svagt år så kan den ikke tage nogen topplacering. Logan er for mig blandt de absolut svageste blandt X-men filmene. Og så synes jeg bestemt ikke om den nye Spider-man, han er i den grad degraderet til en skoledreng med lidt power fremfor en superhelt. Og Hulk blev ødelagt i Infinity War og især i Endgame, som begge er super underholdende film på trods af at de ødelagde Hulk.

Julius

Det er meget sjovt at se hvor svingende kvaliteten på de forskellige år har været i forhold til superheltefilm. Men okay, jeg bider på.

2010: I mangel af bedre må jeg sige Kick-Ass. Iron Man 2 irriterede mig grænseløst, og jeg var i bund og grund ikke super begejstret for Kick-Ass. Den havde dog et frisk pust energi og et glimt i øjet, som jeg stadig savner fra en del af Marvels film.

2011: Dér hælder jeg også mod First Class. Oven på en række elendige X-Men-film formåede Matthew Vaughn alligevel at bringe os følelsesmæssigt tættere på de elskede mutanter.

2012: Her må jeg sige The Dark Knight Rises. Hvor banebrydende The Avengers end var, var Christopher Nolans noget plotforvirrede afslutning på den monumentale trilogi meget tilfredsstillende. Med en fed skurk og en god rejse for helten var Nolans katastrofefilm filmteknisk og karaktermæssigt længder bedre end Joss Whedons actionman-eventyr. Det eneste, de to film har til fælles, er deres manglende evner til at udforske deres kvindelige karakterer.

2013: Må være Iron Man 3. En forbedring over toeren med et twist, som alle udover mig tilsyneladende hadede. Jeg vil til enhver tid hellere se Robert Downey gøgle rundt end et tonedøvt Zack Snyder-sanseangreb, i hvert fald.

2014: Guardians of the Galaxy er bare skøn. James Gunns skæve personlighed var præcis det, Marvel manglede, og det førte til en vidunderlig bande outsiders der finder sammen. Winter Soldier er en solid toer på listen, da den endelig giver Captain America mere dybde end et flag på en stang.

2015: Øhh. Var Antman den eneste film det år? Den var vel... okay?

2016: Captain America Civil War er nok også min favorit det år. Den dybt uinteressante og overfladiske konflikt medgivet er det rart at de 'perfekte hvide helte' også kan irritere hinanden en smule. Omend føltes den også som en film, der træder vande i halvanden time før der egentlig begynder at ske noget. Deadpool affødte den edgy pre-teen superheltegenre, hvor det at sige 'fuck' og 'pik' pludselig er sjovt fordi det er en person i lycra, der siger det. Med så meget metahumor at man brækker sig, forstod jeg aldrig hypen omkring Deadpool.

2017: Logan. Skøn film, og Hugh Jackman giver os et meget værdigt slutkapitel i en lang saga. Måske den eneste superheltefilm, der faktisk har rørt mig en smule. Så fuld credit til James Mangold og Hugh Jackman for Logan.

2018: Into the Spiderverse. Selvfølgelig. Jeg var alt for sent ude med den her, og da jeg endelig fik set den, forstod jeg virkelig begejstringen omkring den. Alt der kan siges om den er allerede sagt. Et forbandet godt mesterværk.

2019: Hvis 'Joker' er en superheltefilm, må det vel også være min. Jeg var hverken oppe at ringe over Joker eller Endgame, men der er mere interessant at tale om med Joker, så det bliver den jeg hælder mod. Endgame var en tretimers retcon af Infinity War, så jeg forstod aldrig helt meningen.

Fedt, nu skrev jeg også en alt for lang liste. I må endelig lave flere af dem her!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Lars Michael

Uha det er mega svært, også fordi man elsker James Bond.
Men hvis min liste skulle se sådan ud ville det være

2 dage siden
magicthe

Titane er en film, som jeg glæder mig enormt til at se. Jeg så "Raw" tidligere i år - og det er en film, jeg allerede elsker.

3 dage siden
Jesper Ørsted

01. Goldfinger (1964)
02. Diamonds Are Forever (1971)
03. On Her Majesty’s Secret Service (1969)
04. Die Another Day (2002)

4 dage siden
Brumbassenuser/117960
.
Brumbassenuser/117960

No Time to Die
Skyggen i mit øje
Dune
Top Gun
Margrete Den Første
Baby Boss 2

5 dage siden
Antaeus

1. Dune
2. Bond
3. Eternals
4. Top Gun

1 uge siden