Cookie- og Privatlivspolitik
Redaktionen vælger: Årtiets bedste actionfilm

Redaktionen vælger: Årtiets bedste actionfilm

En film. Hvert år. 2010-2019.

Stem op!
12
Stem ned!
0
(reset)

10erne er snart en saga blot. Og vi skal derfor hylde årtiet ved hver især at kåre EN film pr. år inden for specifikt udvalgte genrer. Sidst i nyheden kårer vi dog også hver vores topfavorit for hele årtiet. 

Vi startede med superheltegenren (se listen her) og gysergenren (se listen her) - nu er turen kommet til actionfilmene:

Del endelig dine egne valg i kommentarfeltet forneden - det er sværere end du tror! 

13 Assassins (Stine)
Takashi Miikes genindspilning er en vild, voldsom og underholdende actionfilm, der hylder samuraiens kodeks, har en rigtig fæl skurk og slutter af med 45 minutters perfekt koreograferet kamp.

Inception (Olivia)
Film, folk stadig taler om ikke at forstå, plejer som regel at have noget over sig, og Nolans mind-blowing, labyrintiske sindsudforskning er ikke undtagelsen - en drøm af et action/sci-fi-værk (pun intented). 

Inception (Hartvig)
Christopher Nolan leverer tankevridende action med DiCaprio, Hardy og Gordon Levitt i topform.

Inception (Christine)
Tempoet er højt, og man må holde tungen lige i munden for at følge med i Nolans fantastiske rejse ind i drømmenes verden. ‘Inception’ er fremragende hver gang, jeg ser den!

13 Assassins (Bjarke)
Selvom bl.a. både ‘Inception’ og ‘Kick-Ass’ leverede medrivende action dette år, så var det Takashi Miikes sværdsvingende ’13 Assassins’, der fik mit blod til at pumpe mest dette år.

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (Nicole)
Starten på slutningen af en æra. Jeg kan umuligt fatte mig kort om, hvad jeg elsker ved Harry Potter.

Tropa de Elite 2: The Enemy Within (Daniel)
Er for sin forgænger, hvad ’The Dark Knight’ er for ’Batman Begins’: Et større, mere facetteret og dybt underholdende mesterværk.


Mission: Impossible - Ghost Protocol (Stine)
Godt action-år, hvor Fast & Furious-serien pludseligt ku’ noget. Det er dog uden tvivl den fjerde Mission: Impossible-film, der tager prisen for at relancere spion-franchisen ved hjælp af Tom Cruise og et højhus.

The Raid (Christine)
En film der byder på rendyrket action fra start til slut. Det er en kropslig oplevelse at se, hvor mange forskellige måder, man kan tæske et andet menneske på.

Drive (Olivia)
Det neo-noirske action-drama med Ryan Gosling ved rattet er lige dele intenst og atmosfærisk i sin blå/orange retrobeklædning, hvor spændingen snarere udspringer af møjsommeligt udvalgt stilhed fremfor eksplosioner.

The Raid (Hartvig)
Sjældent får du en så ren actionfilm, der uddeler pragtfulde tæsk fra start til slut. Det er et rent nyrehug!

Mission: Impossible - Ghost Protocol (Daniel)
Tom Cruise er atter i topform som Ethan Hunt i den bedste rendyrkede action-franchise i det nye årtusinde. Ghost Protocol er den bedste i hele serien.

The Raid (Bjarke)
Det er ingen hemmelighed, at jeg er mere end begejstret for Tom Cruise, hvorfor det gør ondt at sige farvel til ’Mission: Impossible - Ghost Protocol’, men den benknusende ’The Raid’ kommer jeg bare ikke udenom.

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (Nicole)
Jeg så den første gang til en forpremiere, hvor jeg og 2.000 andre fans var klædt ud. Vi græd og vi elskede det. Fantastisk oplevelse.


Skyfall (Christine)
Det er kun passende, at årtiets-bedste-actionfilm-liste indeholder en James Bond-titel. ‘Skyfall’ er en charmerende actionfilm, og Sam Mendes formår at få publikums puls helt op.

The Dark Knight Rises (Olivia)
Nattens ridder slår både James Bond, Jack Reacher og et utal af andre inkarnerede action-helte for mig dette år, for selvom den ikke når på højde med ’The Dark Knight’, er Nolans Batman stadig fænomenal.

Skyfall (Daniel)
Den mest stilede, mest overraskende og mest personlige af Daniel Craigs film som James Bond.

End of Watch (Hartvig)
Kriminelt overset actionfilm fra dette årti. David Ayer har en personlig, rå actionstil og viser her, at han faktisk også er en god personinstruktør - og så er Jake Gyllenhaal og Michael Pena stærke i de to hovedroller.

Skyfall (Stine)
Selvom jeg er mere til ’Casino Royal’, er dette nu en af de bedste Bond-film nogensinde. Fra den Bourne-inspirerede åbningsscene til den Dark Knight-inspirerede Shanghai-scene. 007 låner, men han gør det godt.

Dredd (Bjarke)
Nej, det er ikke Sylvester Stallone, der gentager rollen som Judge Dredd. Derimod ifører Karl Urban sig her den ikoniske hjelm for at dele øretæver ud i dette adrenalinpumpende bæst.

The Dark Knight Rises (Nicole)
Selvom den ikke er på samme niveau som ’The Dark Knight’, synes jeg alligevel Nolans afslutning på trilogien fortjener at blive nævnt.


Pacific Rim (Stine)
Jeg oplevede stor barnlig glæde, da jeg så denne film en sen aften uden ledsager i Empire Bio. Guillermo del Toros kærlighed til genren mærkes og underholdningsværdien er i top.

Pacific Rim (Daniel)
Guillermo del Toro er en mester udi monsterdesign, og hans Jaeger vs kaiju-kampe er bare vildt imponerende og voldsomme.

Snowpiercer (Christine)
En beskidt Chris Evans kæmper sig op gennem klasserne på et tog - jo tak. Fantasien bag filmen er spændende, og det er fascinerende at følge med i togets beboere og den ødelagte verden, som har tvunget dem indenfor.

The Hunger Games: Catching Fire (Hartvig)
Den sidste rigtig gode Hunger Games-film, hvor Jennifer Lawrence gør det fortrinligt som action-stjerne!

Pacific Rim (Olivia)
Langt fra en perfekt film, hvor de største dybder må siges bogstaveligt talt at være under vandet, men Guillermo del Toro leverer alligevel uomstridelig underholdning.  

Why Don't You Play in Hell? (Bjarke)

Jeg er ganske vist vild med store monstre, der slås. ‘Pacific Rim’ bliver dog slået af min favorit, nemlig japanske Sion Sonos hæsblæsende, blodige og sværdsvingende action-basker.

Snowpiercer (Nicole)
Fængslende og stiliseret action fyldt med personlighed. Mere af det, tak.

John Wick (Stine)
’The Winter Soldier’ er min favorit Marvel-film, men selv kaptajnen får tæv, når John Wick aka Keanu Reeves in his prime træder ind i ringen. Ud med CGI. Ind med dygtige stuntmænd. Velkommen tilbage 90er-action! 

The Hobbit: The Battle of the Five Armies (Daniel)
Hvor de første to Hobbitten-film var som smør spredt tyndt ud over for meget brød, er trilogi-afslutningen meget mere koncentreret og nærmest mere en action-fyldt krigsfilm end et rejse-tungt eventyr.

John Wick (Christine)
Don’t mess with Keanu Reeves’ puppy! Keanu Reeves sparker røv i 1 time og 40 minutter - har man overhovedet brug for meget mere end det i en actionfilm?

The Raid 2 (Olivia)
Absolut adrenalin-pumpende action fra start til slut med nogle vanvittigt tilfredsstillende og brutale kampscener, der føles som et shot vellavet espresso, der gør den til øjeblikkelig klassiker inden for genren.

John Wick (Hartvig)
Simpel, men hårdt slående, sparkende, skydende og spiddende. ’John Wick’ er bare actionguf.

Captain America: The Winter Soldier (Nicole)
Nu fik den ikke lov til at komme med på superhelte-listen, fordi man skal vælge fantastiske ting fra i denne leg. Men jeg elsker den, og den kommer med her.

Edge of Tomorrow (Bjarke)
Selvom ‘The Raid 2’ var en af årets helt store action-oplevelser og ‘Captain America: Winter Soldier’ også var hæsblæsende, så løber Tom Cruise med sejren i denne medrivende monster-sjasker.

Mad Max: Fury Road (Stine)
Tror ikke denne behøver en forklaring. ”What a glorious Ride! What a glorious film!”

The Revenant (Daniel)
Jeg strækker den nok lidt her ved at kalde ’The Revenant’ for en actionfilm, men Leonardo DiCaprios imponerende og opslidende kamp igennem vildmarken har adskillige farer - og dermed action-fyldte scener.

Mad Max: Fury Road (Olivia)
Post-apokalypsen har sjældent været bedre end prydet med vanvittige biljagter, flamme-kaster-guitarer og vild krigsmaling - det er alt for meget på alle de rigtige måder.

Mad Max: Fury Road (Hartvig)
Dette årtis bedste actionfilm. På alle niveauer et mesterværk. Hæsblæsende, intens, filmisk betagende og rørende.

The Revenant (Nicole)
En levende og betagende biografoplevelse. Den fulgte mig i lang tid efter jeg havde set den.

Mad Max: Fury Road (Bjarke)
George Miller vendte dette år tilbage med et nyt dyk ned i Mad Max-universet – og hvilken adrenalinpumpende film, der kom ud af det. Rå, smuk, brutal og ikke mindst berusende vild.

Mad Max: Fury Road (Christine)
Stuntkoreografien i ‘Mad Max: Fury Road’ er fra en anden verden, og Charlize Theron er officielt blevet en af de sejeste kvinder på film.


Rogue One: A Star Wars Story (Daniel)
Donnie Yens kung fu-kampe, den afsluttende infiltrering af Imperiet og ikke mindst Darth Vaders forsøg på at stoppe rebellerne til sidst er genialt iscenesatte action-scener.

Rogue One: A Star Wars Story (Stine)
Et lidt svagt Star Trek-kapitel og en skuffende ’Assassin’s Creed’ sikrer Star Wars sejren med sagaens krigsfilm, Rogue One. Trist, mørk og underspillet. Et spin off, der kan ses af fans og nybegyndere.

Rogue One: A Star Wars Story (Olivia)
Så er det vist på sin plads med lidt Star Wars-kærlighed! Trods en manglen på lyssværd og mentorer med omvendte ordstillinger, er det et underholdende indspark og indblik i en mindre belyst del af krigen.

Central Intelligence (Hartvig)
The Rock og Kevin Hart kan noget sammen, og parrer du deres humor og kemi med et action-plot, så får du bare en virkelig underholdende film.

Rogue One: A Star Wars Story (Christine)
Jeg forventede ikke meget af en film, som jeg godt vidste hvordan sluttede på forhånd - men hvor var vejen derhen bare godt udført!

Train to Busan (Bjarke)
Sultne zombier i massevis og et tog i fuld fart er en benhård kombination, der satte mit blot i brusende omløb. Sådan! Det selvom både ‘Headshot’ og ‘Rogue One: A Star Wars Story’ også gav mig sus i maven.

Rogue One: A Star Wars Story (Nicole)
Overbevisende og underholdende film, der formåede både at være en sand Star Wars-fortælling og samtidigt sin helt egen.

 

War of the Planet of the Apes (Hartvig)
Sidste del af årtiets måske bedste og mest oversete trilogi. Filmisk imponerende og overraskende menneskelig i sin fortælling om aber i krig.

Dunkirk
(Stine)
Nolan har skabt en unik krigsfilm om tid. Eller en film om tid under krig. Om ikke andet, trækker man ikke vejret et sekund i løbet af dette tikkende mesterværk, der desværre skubber den sidste Jedi af podiet.

Dunkirk (Daniel)
Christopher Nolan er en af vor tids bedste instruktører, og hans måde at skabe stemning via repeterende lyd og fortættede billeder gør Dunkurk til en næsten ubærligt intens oplevelse.

Dunkirk (Christine)
Klaustrofobi og farer fra alle vinkler dominerer min anden Christopher Nolan-film på action-listen. Og hvem vidste Harry Styles faktisk var en overbevisende skuespiller?

Dunkirk (Olivia)
Mere neglebidende end armpumpende, Christopher Nolan leverer et intenst mesterværk af en krigsfilm i hans visuelt imponerende skildring af soldaternes desperation, paranoia og modløshed.

Kong: Skull Island (Bjarke)
Ja, Christopher Nolans medrivende ‘Dunkirk’ var en stor oplevelse, mens Charlize Theron delte medrivende øretæver ud I ‘Atomic Blonde’, men det var de mægtige bæsters action-år for mig.

Star Wars: The Last Jedi (Nicole)
Der er ikke meget på action-fronten der kan måle sig med en god Star Wars-film. Den formåede både at give mig hvad jeg ville have, og samtidigt gøre mig i tvivl om, hvad det egentligt præcist er.

 

Mission: Impossible - Fallout (Christine)
I min mening den bedste Mission Impossible-film! Jeg glemmer næsten, hvad der sker i resten af filmen, fordi den afsluttende action-scene i helikopteren bare er så sindssygt fed!

Mission: Impossible - Fallout (Stine)
Jeg ku’ have klappet flere gange undervejs i denne mageløse over the top-we never stop-actionfilm, der igen cementerer, at Tom Cruise er unik… og at Henry ”mustache” Cavill kan have kant.  

Mission: Impossible - Fallout (Olivia)
Der er dømt rendyrket, ufortyndet action, når Tom Cruise atter kaster sig ud i en umulig mission og drøner afsted med tiden som fjende – ’Fallout’ er hæsblæsende underholdning og en af de absolut bedste film i franchisen.

Spider-Man: Into the Spider-Verse (Nicole)
Fordi den er genial og kan det hele.

Mission: Impossible – Fallout (Hartvig)
Tom Cruise og Mission: Impossible-franchisen formår at overgå sig selv gang på gang – og med ’Fallout’ rammer de et absolut topniveau, når det kommer til action og stunts. Forrygende!

Mission: Impossible – Fallout (Bjarke)
Endelig et år, hvor der ikke var nogen tvivl om, hvem der skulle tage action-medaljen hjem for mit vedkommende. Det er nemlig Tom Cruise for fuld udblæsning i den sjette Mission: Impossible-film.

Mission: Impossible – Fallout (Daniel)
Efter et mere gennemsnitligt kapitel med ’Rogue Nation’ er M:I-franchisen tilbage for fuld hammer, og især motorcykelsekvensen i Paris’ gader er imponerende.

 

John Wick 3: Parrabellum (Stine)
Ikke min favorit i franchisen, men jeg er generelt oppe og køre over Keanu Reeves’ talentfulde lejemorder og ikke mindst samtlige af slåskampene. Og så er 3eren måske den flotteste i serien.

Avengers: Endgame (Olivia)
Avengers fik ikke megen kærlighed på min superhelteliste, men ’Endgame’ står diskutabelt stærkest i et svagt felt, da den trods alt leverede gedigen underholdning skræddersyet til den store biografoplevelse.

John Wick 3: Parabellum (Hartvig)
Selvom den tredje film tager et unødvendigt sidespring, så er den visuelt og stuntmæssigt betagende!

Godzilla: King of Monsters (Bjarke)
Der blev serveret engagerende action med både ‘John Wick 3’, ‘Hellboy’ samt ‘Hobbs & Shaw’, men flokken af enorme monstre vinder for mig dette år som værende den bedste action-basker.

Alita: Battle Angel (Christine)
Jeg synes desværre, at jeg mangler at se en rigtig god actionfilm i år. Siden ‘Le Mans ‘66’ ikke rigtig er en actionfilm, må jeg gå med ‘Alita’, som var ganske udmærket underholdning.

Avengers: Endgame (Nicole)
”En imponerende og forløsende afslutning på så enorm en fortælling. Jeg var både underholdt og rørt.

Avengers: Endgame (Daniel)
Jeg snyder lidt, for vi har allerede haft superheltegenren i en tidligere artikel, men i 2019 har der ikke været bedre action-scener end i ’Endgame’. Avengers, assemble!
 

Daniel: The Revenant (2015)

Stine: Mad Max: Fury Road (2015)

Hartvig: Mad Max: Fury Road  (2015)

Bjarke: Mission: Impossible – Fallout (2018)

Nicole: Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011)

Christine: Mad Max: Fury Road  (2015)

Olivia: Dunkirk (2017)


Mød redaktionen:

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Michael

Synes action genren er så bred og uoverskueligt at jeg laver min liste ud fra hvad Kino har forslået.

2010: Inception
2011: Mission Impossible: Ghost Protocol (virkelig et tæt løb mellem den og Fast Five)
2012: Dredd (også et tæt løb imellem den og Skyfall)
2013: Snowpiercer
2014: The Raid 2
2015: Mad Max: Fury Road
2016: Train To Busan
2017: Kong: Skull Island
2018: Mission Impossible: Fallout
2019: Alita: Battle Angel

Antaeus

2010: Red
2011: X-men First Class
2012: Hunger Games
2013: Fast & Furious 6
2014: Captain America: The Winter Soldier
2015: Star Wars: The Force Awakens
2016: Rogue One: A Star Wars Story
2017: Thor: Ragnarok
2018: Avengers: Infinity War
2019: Avengers: Endgame

Og hvis Harry Potter samt Hobbitten hører under action så tager de titlerne de pågældende år (de står ikke under action på imdb).

Ménner

2010: Inception
2011: The Raid
2012: Dredd
2013: Snowpiercer
2014: The Raid 2
2015: Mad Max Fury Road
2016: Star Wars: Rogue One (den sidste 20 minutter er så heftige!)
2017: Dunkirk
2018: MI:Fallout --> SKARPT efterfulgt af Upgrade
2019: John Wick 3

Bjarke Friis Kristensen

Oh yes, fede titler du også har valgt! Jeg har virkelig også et soft spot for blandt andet 'The Raid 2' - og naturligvis den første. Spændende at se andres lister - fedt! / Mvh. Bjarke, kino.dk

Wayne

Fin idé at lave disse lister - som altid er sjove at læse.

2010. Sjovt at ingen har nævnt Red - som ellers er ret fed ramasjang, af den gamle skole. The Expendables, var i den grad også et herligt gensyn med gamle helte. Og endelig var der The A-team, Salt, Machete og Knight and Day. 2010 vi i det hele taget et overload af actionfilm (Killers, The next three days, The other guys, Loosers, Takers, Unstoppable, Faster). Men der er selvfølgelig kun een;
Inception - som stadig, helt alene topper 2010.

2011. Et mere lige år. MI 4, Cap. America, X-Men first class, Hanna, Abernes planet; Oprindelsen, Warrior, Drive Angry, Sucker Punch, Colombiana, Fast Five. Og af dem bliver det et personligt valg af den bedste X-Men film der er lavet; First Class. Men jeg er lige så glad for MI 4.

2012. Skyfall, The Avengers, The Dark Knight Rises, Looper, Dredd, Lockout, Men in Black 3, Get the Gringo, Django Unchained. Ikke det største actionår. Mit valg falder på Skyfall - at Sam Mendes fik fat i 007 skabte en ny retning for serien, og det er nok den som skuffede mindst i 2012.

2013. FF6, hele to katastrofefilm om The White House; Olympus has fallen - og White House down, Pacific Rim, Oblivion, 2 Guns, Snowpiercer. Skrækkeligt år - valget står mellem Pacific Rim og Oblivion - og her vinder Oblivion knebent, for mig.

2014. Edge of Tomorrow, John Wick, Captain America; The Winter Soldier, Kingsman,The Equalizer, Fury, Lucy, Sin City; A Dame to Kill. Uden sammenligning; Captain America; The Winter Soldier - som også som actionfilm har det hele.

2015. MI5, Mad Max; Fury Road, FF7, SW; The Force Awakens, Sicario, Spectre, No Escape, Chappie, The Revenant. Det må være Mad Max; Fury Road. Vanvittigt comeback af George Miller i et oktanfyldt actionhelvede, med sindsyge påfund, som ingen havde set komme.

2016. Cap. Amrica; Civil War, Deadpool, Jason Bourne, Rouge One (A Star Wars Story), Doctor Strange, Blood Father, The Nice Guys, The Accauntant, Hell or High Water. Bedste film er Hell or High Water.

2017. John Wick 2, Wonder Woman, Atomic Blonde, Baby Driver, Logan, Thor; Ragnarok, FF8, Dunkirk, Blade Runner 2049. Mit valg Baby Driver (som er virkelig velkomponeret) fulgt af Atomic Blonde og Thor; Ragnarok.

2018. MI; Fallout, Black Panter, Avengers Infinity War, Ready Player One, Solo (A Star Wars Story). Tyndeste år, længe - i mangel af modstand vinder MI; Fallout som god action uden at være en særlig god film.

2019. Avengers Endgame, Captain Marvel, FF; Hobbs & Shaw, Midway, Joker, Zoombieland; Double tap, Le Mans'66. Svært at vælge blandt Joker, Le Mans '66 og Endgame. Jeg ender med at vælge Le Mans '66 - som er den mest helstøbte film, faktisk helt uden nogen mislyd. Men alle tre er blandt årtiets bedste film.

Skal jeg så vælge en film som årtiets bedste, så må det være Inception som også gav noget til hjernen.

Bjarke Friis Kristensen

Det er godt nok også en fed og actionspækket liste, du der leverer. Lækkert! Der er meget medrivende action at komme efter - fornemt med så grundigt et indlæg. Jeg har blandt andet også et yderst godt øje til både 'Oblivion' og 'Baby Driver' / Mvh. Bjarke, kino.dk

Wayne

Smider også lige en top ti for årtiet.

Min top 10, for årtiet.

1. Inception
2. Le Mans '66
3. Captain America; The Winter Soldier
4. Fury Road
5. Hell or High Water
6. Joker
7. Avengers Endgame
8. Baby Driver
9. X-Men; First Class
10.The Revenant

Bjarke Friis Kristensen

Lækkert! En stærk top 10. Blandt andet havde jeg også sværtved at skulle fravælge 'Captain America: The Winter Soldier' - en virkelig fed superheltefilm! / Mvh. Bjarke, kino.dk

Julius

2010 må være Inception. Nolans vanvittigt tunge og ambitiøse drømmeheistfilm skubber endnu en gang grænserne for hvad vi kan forvente af en Christopher Nolan-film: Store grandiøse billeder, Hans Zimmers tordenende musik, et enormt cast af mænd, og et plot der bliver mere forvirrende, jo mere man tænker over det. Nolans hang til praktiske special effects betyder også at filmen ser rigtig godt ud den dag i dag.

2011: The Raid. En supertight actionfilm hvor den ene sekvens er mere hæsblæsende end den anden. Kameraførslen er evigt uforudsigelig, koreografien fænomenal og plottet underordnet. Præcis som det skal være.

2012: For et år siden havde jeg skrevet Dark Knight Rises, men da jeg genbesøgte Skyfall for et par måneder siden, gik det også op for mig hvor skarp en film, det er. Sam Mendes og Roger Deakins leverer den afgjort smukkeste Bond-film, og Javier Bardem skriver sig direkte ind i Bond-historien som den mest ubehagelige og uforudsigelige Bond-skurk.

2013: Delt mellem Snowpiercer og Pacific Rim. Den apokalyptiske Snowpiercer er et vidunderligt samfundskritisk actiondrama med adskillige lag at pille af. Den farverige Pacific Rim er et vidunderligt underholdende monster mash med gigantiske robotter og gigantiske monstre, der slås. Det er to film, der kan vidt forskellige ting, og fungerer sindssygt godt på hver deres måde.

2014: Må være The Raid 2. Kopiér det ovenstående om The Raid, og indsæt her med tempoet skruet 150% i vejret.

2015: Fury Road. Jeg har skrevet en artikel om hvor vidunderlig en film, det er. Den bliver kun bedre på hvert gensyn.

2016: Et noget tyndere actionår, men valget må nok ligge på Train to Busan for mig. Det er en superskæg zombiefilm med det helt rette glimt i øjet, og for mig er den en perfekt slutning på det noget overbrugte zombiekapitel i filmbogen.

2017: For mig er det også War for the Planet of the Apes. Følelserne er højere oppe end nogensinde før, og at Matt Reeves og co. formår at få aber til at fremstå både sympatiske og empatiske er en ufattelig bedrift. CGI'en er sjældent set bedre, og med en solid og forståelig skurk i Woody Harrelson er Jordens ulmende undergang absurd godt skildret. Melankolien hænger tungt, og Andy Serkis' Caesar fuldender en perfekt karakterudvikling fra oprører til leder til legende. Stærk opfølger er dog John Wick: Chapter 2. Her begynder jeg virkelig at forstå det appellerende ved filmene.

2018: Fallout! Tom Cruises ego medgivet er Fallout bare ekstremt underholdende. Setpieces er fænomenalt godt skruet sammen, og vi kommer virkelig verden rundt. Og i modsætning til Rogue Nation peaker filmen ikke i åbningsscenen, men formår faktisk at tage hvert eneste actionsetpiece højere end det forrige. Det er actionfilm, når det er bedst.

2019: Selvfølgelig John Wick: Parabellum. Skønne farverige billeder, super jordnær koreografi og en Keanu Reeves i topform gør bare Parabellum til en vanvittigt underholdende actionfilm.

Årtiets bedste: Aldrig prøv. Fury Road. Bedstefar Miller viser alle andre, hvordan man skal gøre. ;)

Bjarke Friis Kristensen

Hej Julius

Sikke dog en skøn omgang action, du der lister. Jeg det været svært at vælge nogle af årene. Men blandt andet er jeg også begejstret for både 'The Raid 2' og 'War for the Planet of the Apes' - sidstnævnte filmserie synes jeg slet ikke får credit nok.

Så tak for et dejlig grundigt indlæg om årties bedste actionfilm - fedt at se dine valg.

/ Mvh. Bjarke, kino.dk

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Riz
Riz

Så den i dag til forpremiere i BIG BIO Herlev. Fed atmos visning, fed atmosfere og climax var selve filmen.

26 minutter siden
Albert

Stark og Thanos er ikke døde de kæmper i soul world sammen med adam warlock stark kommer tilbage og det gør thanos også

1 dag siden
Lars Michael

Det her er godt nok svært , men hvis jeg skulle lave en liste skulle den se sådan

2 dage siden
Louiseuser/520915
Louiseuser/520915

Jeg er vild med hele Ringenes Herre trilogien!

2 dage siden
Rizzo

Det er blevet en heksejagt, hvor man smider folk under bussen for forseelser, som nogle gange er latterligt små.

3 dage siden

Aktive debatter