Den danske film Onkel vinder hovedprisen på Tokyo International Film Festival

Filmen får allerede premiere den 14. november!
Frelle Petersen
(© TIFF2019)

TOKYO. I dag vandt den danske film Onkel hovedprisen, Tokyo Grand Prix, på Tokyo International Film Festival, hvor også kino.dk deltog som inviteret presse.

Instruktøren Frelle Petersens opfølger til Hundeliv handler om den unge kvinde Kris, der kun har sin invaliderede onkel tilbage, og derfor har svært ved at forfølge egne drømme for istedet at hjælpe den ældre mand på hans landbrug.

Vi deltog ved verdenspremieren i Tokyo, hvor publikum modtog filmen med flot respons og en efterfølgende lang autografkø til instruktøren samt hovedrolleskuespillerinden Jette Søndergaard og producer Marco Lorenzen.

Allerede der kunne man fornemme, hvor godt japanerne forstod dilemmaet om familien vs. egne behov. 

Læs også vores interview med holdet lige før verdenspremieren.

Festivalen har tidligere været på forkant ved at give hovedprisen til instruktører som Alejandro González Iñárritu og Safdie-brødrene tidligt i deres karriere. Nu er det så danskeren Frelle Petersen, der er blevet udråbt som ikke bare et skandinavisk talent - men også et navn der er værd at holde øje med internationalt.

Stort tillykke til den danske deligation, der modtog prisen fra en jury bestående af bl.a. danske Michael Noer og den kinesiske superstjerne Zhang Ziyi.

Onkel får dansk premiere den 14. november.

A_2_1377