/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik
Årets bedste film 2000

Årets bedste film 2000

Stem og vind biografbilletter

Stem op!
86
Stem ned!
0
(reset)

Vinderen er blevet trukket og kontaktet på mail //

Det er blevet tid til endnu en afstemning om årets bedste film. Denne gang er vi nået til år 2000. Det er bestemt ikke noget nemt år at skulle vælge blot én vinder. Men vi skal til det igen:

Hvilken film var den bedste i 2000?

Vi trækker lod om 2 x fribilletter blandt alle, der skriver i kommentarfeltet, hvad de stemte på og hvorfor.

Vi har ganske vist måttet fravælge en række af vores favoritfilm fra året, hvilket dog kun efterlader det endelige felt med 10 yderst stærke titler.

Her finder man det fine og følsomme drama Billy Elliot, videre tre stærke danske film. Nemlig den sort humoristiske Blinkende lygter, den socialrealistiske Bænken og den romantiske Italiensk for begyndere.

Danske Lars von Trier var også på banen i 2000 med sin Cannes-vinder Dancer in the Dark, mens Tom Hanks var fortabt på en øde ø i Cast Away.

Julia Roberts hev en Oscar hjem for Bedste kvindlige hovedrolle i Erin Brockovich, mens Ridley Scotts storladne Gladiator hev intet mindre end fem Oscars hjem, bl.a. for Bedste film.

Samme år var der også hele fire Oscars til dramaet Traffic, bl.a. til filmens instruktør Steven Soderbergh, mens der var superhelte på spil i X-Men.

Vi har dog også måttet sige farvel til en lang række favoritter, bl.a. Christopher Nolans Memento, det tragiske drama Requiem For a Dream og musikfilmen Almost Famous. Christian Bale var morderisk på banen i American Psycho, mens Coen-brødrene leverede komik med O Brother, Where Art Thou.

M. Night Shyamalan instruerede den lavmælte superheltefilm Unbreakable, mens Leonardo DiCaprio var på en farefuld ferie i The Beach, og så leverede Wong Kar-Wai en smuk kærlighedshistorie med In the Mood for Love.

Listens kandidater er udvalgt på baggrund af enten popularitet, antallet af priser eller for at være generelt anerkendte blandt kritikere og/eller publikum.Hvilken film fra 2000 er bedst?

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Tak for billetter, Kino

Marianne Kirkovics

Billy Elliot er en smuk feel good film, om en drengs mod og kamp for at gøre noget helt anderledens end man ville forvente af en dreng fra den engelske arbejderklasse, nemlig at blive balletdanser. Rørende og livsbekræftende.

Jens Peteruser/393169

Elsker gode danske dramaer og Jesper Christensen

Miss Hearts

Erin Brockovich.
Den behandler et alvorligt emne men der er alligevel meget humor og sjove scener i filmen. Har set filmen flere gange, tror aldrig jeg bliver træt af den.

Dan

Jeg stemmer på Erin Brockovich
- fordi en sand historie her skildres på bedste vis,
- fordi Julia Roberts er en formidabel skuespiller og
- fordi Albert Finney giver hende et strålende modspil

Marathon Max

Jeg syntes klart at O Brother, Where art Thou, er den bedste film fra året 2000.

Astrid

Har selvfølgelig stemt på Blinkende Lygter. Det er ikke bare den bedste film fra 2000, men min over all yndlingsfilm. Det er svært at beskrive, hvorfor man synes, at en film er verdens bedste, men tror det er pga. alle komponenterne sammensat i den film - de ikoniske replikker og scener i filmen, skuespillerne, historien og så den helt særlige danske humor.

Hussein

En fantastik film, der viser hvad en mand vil gøre i en øde ø. Plus det Tom Hanks

Lars

Selvom Blinkende lygter ofre reciteres, kan der ikke være tvivl om Gladiators grandiose fremførelse og vildt fantastiske soundtrack.

Vuser/894605

Julia Roberts i superform. Baseret på virkelig hændelse der kunne være foregået i dag også.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Noobcake

det er hans double

4 dage siden
Nicolai

Vi har lige haft gang i et Spider-man marathon, hvor denne indgik, og det var super fedt at sidde og hygge sig under vores dyner til filmene.

5 dage siden
TheDayDreamer

Det her er uden sammenligning min allermest ventede film NOGENSINDE!

6 dage siden
John

Denne Marvel film distribueres af Sony, så den skulle gerne komme i de sædvanlige biografer :)

1 uge siden
bambiexplorer

... kun gå galt!

1 uge siden

Aktive debatter