Cookie- og Privatlivspolitik
64 år efter sin død: Hollywood-ikonet James Dean vækkes til live på lærredet

64 år efter sin død: Hollywood-ikonet James Dean vækkes til live på lærredet

Men ikke alle er glade for beslutningen

Stem op!
4
Stem ned!
0
(reset)

Det er næsten en menneskealder siden, at legendariske James Dean gik bort. Ikke desto mindre vækkes han nu til live. Det skriver bl.a. The Hollywood Reporter. For den afdøde stjerne er castet til en rolle i filmen ‘Finding Jack’.

Det sker gennem avanceret computerteknologi, baseret på eksisterende fotografier og videomateriale af den afdøde skuespiller.

Nyheden er blevet mødt med en vis forargelse i Hollywood - for er der tale om banebrydende filmteknologi, eller er det en skandale?

James Dean blev betragtet som et ikon. Med sin vilde ungdom, sit udseende, stil og talent var han med til at give ungdommen en stemme i efterkrigstiden, bl.a. som Jim Stark i Rebel Without a Cause (1955).

Filmen havde først premiere efter Deans død, men med ét var en legende født - til trods for, at han kun nåede at medvirke i tre spillefilm inden sin død.

Han døde i et biluheld, kun 24 år gammel, men alligevel vækker hans navn stadig genklang - og i 2020 er han tilbage!

Filmen ‘Finding Jack’ er baseret på en roman af Gareth Crocker og vil foregå under Vietnamkrigen. En computergeneret rekonstruktion af det unge ikon skal spille karakteren Roger.

Efter flere måneders søgen efter den rette skuespiller til rollen besluttede filmens instruktørere at caste James Dean. Instruktørerne, Anton Ernst & Tati Golyk, har sikret sig rettighederne og fået familiens accept.

Ernst og Golyk har desuden udtalt, at de vil gøre alt for at beskytte Deans eftermæle, som en af verdens mest ikoniske filmstjerner. En anden skuespiller vil til gengæld lægge stemme til karakteren.

Direktøren for filmselskabet, Magic City Films, har udtalt, at den teknologiske mulighed kan blive et nyt gennembrud, så vi i fremtiden vil kunne opleve realistiske versioner af andre afdøde stjerner på det store lærred.

Fans af legenden deler dog ikke just filmselskabets begejstring for Deans nye filmrolle. Flere har udtrykt deres forargelse på Twitter.

Skuespilleren Chris Evans, bedst kendt som Captain America, tweeter stærkt ironisk: “Jeg er sikker på, at han ville være henrykt”, efterfulgt af en øjenrullende smiley. Tweetet fortsætter: “Det er skrækkeligt. Måske kan vi også få en computer til at male et nyt Picasso-maleri eller skrive endnu et John Lennon-hit”.

Chris Evans Twitter

 

Både den tidligere Disney-stjerne Dylan Sprouse og Frodo-skuespilleren Elijah Wood tager også afstand fra filmen.

 

 

Dylan Sprouse Twitter

Elijah Wood Twitter

 

Zelda Williams, datter af afdøde Robin Williams, har ligeledes udtalt sig om genskabelsen af afdøde stjerner gennem computerteknologi. Hun mener, at det er et mediestunt, der udelukkende udnytter ikonernes tiltrækningskraft. Hun går endda så vidt som tli at sammenligne processen med at lege marionetdukke med de afdøde stjerner. Det skriver Variety. 

Filmselskabet har i skrivende stund endnu ikke kommenteret på kritikken.

'Finding Jack' afventer premieredato.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Jeanette

Så mesterværket “Druk” igår. Magen til livsbekræftende film med so happy ending skal man lede længe efter.

1 dag siden
Bente Røndeuser/87191
Bente Røndeuser/87191

Det bliver vildt. To af mine favoritskuespillere sammen. Har set alle Indiana Jones filmene mindst een gang.

2 dage siden
Christian

Kæft, det kører godt for Mads drengen, ham skal vi sgu være stolte af!

2 dage siden
Bukselak

Ej vel... så hellere en ostemad.

3 dage siden
Daniel Bentien

Mortal Kombat er lige nu planlagt til biografpremiere den 20. maj:

4 dage siden