Ny dansk og stjernespækket komedie spiser sig kloge på livet i Syditalien

Hils på Madklubben
Billede
(© Christian Geisnæs)

Den kommende danske komedie Madklubben byder på en stærk rolleliste med Kirsten Olesen, Kirsten Lehfeldt, Stina Ekblad, Rasmus Botoft, Troels Lyby og Mia Lyhne.

’Madklubben’ beskrives som en kærlig og livsklog komedie om livets efterår, om fællesskab og venskab. Det kunne altså godt tyde på at være en film i samme vene som Hella Joofs seneste komedie Happy Ending.

I front for den nye danske komedie finder man netop Olesen, Lehfeldt og Ekblad som tre barndomsveninder. De er alle i deres livs efterår med alt, hvad det indebærer af problemer og glæder.

Den ene er blevet skilt, den anden er evig single og fornægter sin alder, mens den tredje lever i minderne om sin afdøde mand.

De tre veninder beslutter sig imidlertid for at tage på et madkursus i Syditalien. Men alt går naturligvis ikke, som de havde regnet med. For udover madlavning kommer turen bl.a. også til at byde på flirt, jalousi og ellers bortgemte sandheder.

Instruktør Barbara Topsøe-Rothenborg har bl.a. tidligere stået bag den amerikanske version af Kærlighed ved første hik og den livsbekræftende En-to-tre-nu!

Hun fortæller om filmen i en pressemeddelse:

- Vores film handler om sprudlende, livsnydende energi-bomber i deres livs efterår. Kvinder oppe i alderen, der via venskab, sammenhold og kærlighed (gen)finder og realiserer sig selv på ny. De er et sted i livet, hvor de har brug for et eventyr, nydelse og udfordringer.

Topsøe-Rothenborg er inspireret af komedierne Når du mindst venter det og Det’ indviklet samt Sideways, der alle har modne mennesker i hovedrollerne.

’Madklubben’ starter optagelser den 21. oktober i Syditalien og forventes at få Danmarkspremiere vinteren 2020.