Ny dansk actionfilm sætter ild i ghettoen

 Se de første billeder fra 'Shorta'
Shorta
(© Toolbox Film / Scanbox / foto: Jacob Møller)

Dansk film er tit gået en bue uden om action-genren, men de senere år har film som Nordvest og Underverden bevist, at vi sagtens kan være med, når det kommer til krudt, kugler og hurtige biler.

Den næste store danske actionfilm er nu blevet offentliggjort. Den har titlen Shorta, hvilket er arabisk for politi. Den nervepirrende actionthriller vil udspille sig i real time i en fiktiv forstad til København.

Da den 19-årige Talib dør i politiets varetægt, bliver to uanende betjente på rutinepatrulje i ghettoen Svalegården angrebet af rasende unge, der vil have hævn over deres ven. De to betjente bliver jagtet vildt og må nu kæmpe for deres liv.

'Shorta' er skrevet og instrueret af duoen Anders Ølholm og Frederik Louis Hviid, der debuterer som instruktører. Ølholm har tidligere været medforfatter på filmene Ækte Vare og Antboy-trilogien.

I de to bærende hovedroller ses Jacob Lohmann, der tidligere i år kunne opleves i De frivillige som den erfarne og brutale betjent Mike, og Simon Sears, hvis store gennembrud kom med serien 'Herrens veje' i rollen som den moralsk splittede betjent Jens.

Rollelisten byder også på Özlem Saglanmak og Dulfi Al-Jabouri fra bl.a. Underverden og Valhalla samt en række nye navne som Tarek Zayat, Issa Khatab, Abdelmalik Dhaflaoui og Arian Kashef.

'Shorta' får biografpremiere den 22. oktober 2020.

Fotos: Jacob Møller.