Joker ryster de danske anmeldere: "Det er så mesterligt, at man både gyser og frydes"

Kritikerne herhjemme fælder dom over DC-filmen
Billede
(© Warner Bros.)

Endelig! Joker lander i de danske biografer i dag - på forhånd har filmen både vundet Guldløven i Venedig og skabt en del debat i USA.

Men nu har de danske anmeldere også fældet dom over' Joker', hvor en overbevisende Joaquin Phoenix spiller Batmans nemsis, og filmen fortæller historien om, hvordan Jokeren blev skabt i Gothams gader.

Tre af de faste medier på kino.dk giver 5 stjerner til Joker, mens ét uddeler topkarakter med 6 stjerner, og en sidste giver 4.

Få et overblik over anmeldelserne herunder - uden spoilers - så du kan roligt læse med, selvom du ikke har set filmen:

Filmland, DR (Per Juul Carlsen), 6 stjerner

- Det mest imponerende ved 'Joker' er heller ikke, at den nusser og pusser så lidt om sit publikum. Den forsøger ikke at være en god biografoplevelse. Den vil være en virkelig rå og grum mavepuster af en film. Du skal være rystet, når du forlader biografen. Det skal gøre ondt. Det er ikke underholdning, det her. Det er sgu kunst.

BT (Thomas Brunstrøm), 5 stjerner

- Hvis Oscar-komiteen gerne vil være lidt på forkant med tingene, kan de roligt begynde at indgravere Joaquin Phoenix’ navn i en statuette allerede nu. Han er ganske enkelt mageløst god i titelrollen i ’Joker’.

Berlingske (Kristian Lindberg), 5 stjerner

- Da [Jokeren] er en skurk, der tidligere er blevet bragt til filmlærredet med bravur af hæderkronede skuespillere som Jack Nicholson og Heath Ledger, kan man med rette spørge, om der er plads til mere manieret galskab fra denne karakter? Joaquin Phoenix beviser, at det er der ... En ny super-Joker er kommet til byen, og grinet stikker i halsen.”

Jyllands-posten (Katrine Sommer Boysen), 5 stjerner

- Joaquin Phoenix har aldrig været bedre, end han er som superskurken i 'Joker'.

Politiken (Joakim Grundahl), 4 stjerner

"Jeg vil vove den påstand, at hvis du ser 'Joker', vil du aldrig glemme Joaquin Phoenix's ansigt som Arthur Fleck ..."

Weekendavisen (Bo Green Jensen)

- Joker' demonstrerer, hvad superheltegenren kan bruges til, hvis man eksperimenterer med stoffet og lader det ånde, i stedet for at hælde flere digitale effekter og mere CGI-mainstream på ... Joaquin Phoenix bliver uden tvivl Oscar-nomineret for rollen”

Information (Christian Monggaard)

- Et begavet og udfordrende portræt ... Joaquin Phoenix leverer en blændende præstation

Dagbladenes Bureau (Casper Hindse), 6 stjerner

- Èn af de bedste og mest ubehageligt grænseoverskridende amerikanske film, der er lavet i dette årti ... Det er så mesterligt, at man både gyser og frydes. 

Joker er aktuel i biografen nu.