Cookie- og Privatlivspolitik
Bedste film 2000: Gladiator

Bedste film 2000: Gladiator

I blev underholdt!

Stem op!
13
Stem ned!
0
(reset)

"Are you not entertained?" skråler Russell Crowe i en legendarisk scene i Gladiator. Og svaret er uigenkaldeligt: Jo, vi blev underholdt.

Brugerne på kino.dk har stemt filmen ind som den bedste fra år 2000 med hele 41 % af stemmerne. Filmen, der handler om den martrede romerske general, der kæmper sig op fra at have mistet alt som gladiator, vandt 5 Oscars og betød gennembrud for Crowe, Joaquin Phoenix og danske Connie Nielsen.

I vores afstemning gik 2. pladsen med 27 % til Anders Thomas Jensens komedie Blinkende lygter, der med succes overførte elementer fra Tarantinos film til et dansk univers, og kombinationen blev til et virkelig originalt udtryk.

3. pladsen stod den første X-Men-film for, og selvom Batman-filmene havde haft succes i 1990erne, betød Bryan Singers mutantfortælling et gennembrud for superheltegenren, som vi kender den i dag, og dens betydning kan ikke overvurderes.

Tom Hanks, bolden Wilson og en øde ø i Cast Away blev stemt ind som nr. 4, Julia Roberts’ Oscar-præstation i Erin Brockovich tog 5. pladsen, mens Per Flys første del af sin Danmarks-trilogi, Bænken, blev 6er.

På de nederste pladser finder vi den rørende britiske film, Billy Elliot, dogme-filmen Italiensk for begyndere, Lars von Triers Cannes-vinder Dancer in the Dark og Steven Soderberghs narkohistorie Traffic.

Vinderen af lodtrækningen har fået direkte besked via e-mail.

Resultat:
1. Gladiator (41 %)
2. Blinkende lygter (27 %)
3. X-Men (10 %)
4. Cast Away (6 %)
5. Erin Brockovich (5 %)
6. Bænken (3 %)
7. Billy Elliot (3 %)
8. Italiensk for begyndere (3 %)
9. Dancer in the Dark (2 %)
10. Traffic (1 %)

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Rare at have, på vej ind i Oscarsæsonnen. :-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.