Cookie- og Privatlivspolitik
Dronningen-instruktør skal lave Karen Blixen-film

Dronningen-instruktør skal lave Karen Blixen-film

Filmen får titlen Løvinden

Stem op!
7
Stem ned!
0
(reset)

Den verdenskendte danske forfatter Karen Blixen skal være omdrejningspunktet for en ny international storfilm fra Nordisk Film.

Titlen bliver Løvinden, og instruktionen skal varetages af May el-Toukhy, som stod bag den anmelderroste Dronningen, der solgte over 300.000 billetter i de danske biografer.

'Løvinden' beskrives som et moderne og alsidigt portræt af Karen Blixens liv i Kenya i årene 1914-31 baseret på Tom Buk-Swientys bog af samme navn.

- Det er en universel historie om et meget sammensat menneske, og hun er den perfekte hovedkarakter i mine øjne, også på grund af hendes menneskelige fejlbarlighed. Vores nationale ikoner har krav på at blive fortolket og genfortalt med den store kompleksitet, der i sidste ende har gjort dem til ikoner, udtaler instruktør May el-Toukhy i en pressemeddelelse.

Hvem der skal indtage den krævende rolle som Karen Blixen vides endnu ikke. Men efter Trine Dyrholms beundringsværdige præstation i 'Dronningen', er vi sikre på, at el-Toukhy vælger den helt rigtige.

Karen Blixen er tidligere blevet portrætteret på film af Meryl Streep i Out of Africa fra 1985, der vandt 7 Oscar-statuetter. Mens den danske Oscar-vinder Babettes gæstebud fra 1987 er baseret på en af forfatterindens bøger.

'Løvinden' forventes at gå i produktion i 2021 med premiere i 2022.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Preben

Klasse klasse! Jeg elsker tennis! Mon ikke snart der kommer en film om Padel tennis? En sport der i den grad har gjort tennis sexet igen.

3 dage siden
Trine

Nøj hvor jeg glæder mig!!!

3 dage siden
The Joker

Hold da op med at pyller! Det er en film med zombier. Det er en B-FILM FFS. Det er fiction.

3 dage siden
Jacob

Udsættelse af endnu en storfilm, samt talrige produktioner sat på ubestemt pause.

4 dage siden
Rasmus/Musen

Film er fedest i biografen, sådan er det simpelthen bare!

6 dage siden

Aktive debatter