BUSTER Film Festival 2019 er for alle børn og barnlige sjæle

Fra den 23. september til den 6. oktober
Billede
(© Warner Bros. / SF Studios / Fiasco Film)

Så er det igen tid for BUSTER filmfestivalen til at indtage de københavnske biografer med et væld af både sjove, interessante og tankevækkende kort-, spille- og animationsfilm for både børn og barnlige sjæle. Du kan naturligvis købe dine billetter her på siden.

Man kan således bl.a. se en række forpremierer – eksempelvis Wikke og Rasmussens Gooseboy, animationsfilmen F for får filmen: Fårmageddon og møde en sød bigfoot i Den lille afskyelige snemand.

Den søde bigfoot i 'Den lille afskyelige snemand'

Udover rækken af forpremierer, finder man også en række visninger, der er krydret med lidt ekstra, så filmoplevelsen udvides og bringer publikum mere i spil.

Bl.a. kan man komme til insektsmagning ved visningen af Pixars Græsrødderne, mens den danske tegnefilmsklassiker 'Bennys badekar' fra 1971 krydres med en sing-along med de uforglemmelige sange.

Herudover bliver den charmerende eventyrfilm Den uendelige historie fra 1984 vist med live-dubbing af skuespillere, så alle børn og unge kan deltage i eventyret.

Efter visningen af Wes Andersons opfindsomme stop-motion-film Isle of Dogs vil der være en kreativ workshop, der sættes fokus på skrald, genbrug og smid-ud-kultur, hvor man kan skabe ting ud af genbrugsmaterialer.

Wes Andersons 'Isle of Dogs'

Udover forpremiere og visninger plus lidt ekstra, er der også alle de ordinære visninger at gå på opdagelse i, hvor man finder både nye og ældre film samt en god håndfuld klassikere.

Bl.a. vises animationsfilmen og nyklassikeren Drengen og jernkæmpen, der fylder 20 år, videre til den japanske animationsmester Hayao Miyazakis magiske Ponyo på klippen ved havet og Prinsesse Mononoke.

Se hele programmet for festivalen her.

Hayao Miyazakis magiske 'Prinsesse Mononoke'

Selv skiver BUSTER om festivalen:

- BUSTER er Danmarks største filmfestival for børn og unge. Hvert år inviterer vi indenfor til 14 dage med film fra hele verden, tilsat workshops, dialog, interaktion og unikke oplevelser.

- På BUSTER vil vi gerne møde børn og unge mellem 3 og 16 i øjenhøjde - derfor inviterer vi dem til at tage aktiv del i festivalen gennem leg, læring og interaktion i et stærkt filmprogram, workshops, events og nye medier.

BUSTER finder sted fra 23. september til 6. oktober.