Cookie- og Privatlivspolitik
10 skræmmende facts om Pennywise og Det onde

10 skræmmende facts om Pennywise og Det onde

Hvem er monsteret bag klovnemasken egentlig i 'It del 2'? (sponsoreret)

Stem op!
23
Stem ned!
0
(reset)

Det endelig opgør venter i It del 2, hvor de nu voksne fra Tabernes klub vender tilbage til deres hjemby Derry, og skal tage kampen op mod Det Onde selv i skikkelse af klovnen Pennywise.

Find billetter til 'It del 2' her:

Vi stiller skarpt på "It" eller "Det Onde". Fordi hvem eller hvad er monsteret bag Pennywises klovnemaske egentlig?

Vi har her samlet 10 skræmmende facts om Stephen Kings mest ikoniske monster, der strækker sig fra en appetit for børn til galaktiske væsner:

1. ”It” eller "Det" Onde er et altomsluttende ondt væsen, der kan optræde i alle former, størrelser og skikkelser afhængigt af sit offers største frygt eller fobi – fra dyr over spedalske til overnaturlige monstre. Altså noget der kunne minde om en Boggart fra Harry Potter-universet.

2. Det Ondes foretrukne form er en næsten to-meter høj klovn kendt som ”The Dancing Clown Pennywise”, der oftest ses i selskab af et par røde balloner. Fordi alle børn elsker klovne... ik'?

3. Det Ondes originale form omtales i bogen som ”Deadlights” – hvilket er et stærkt, orange lys, der driver, de som ser ind i det, enten sindssyge eller efterlader sine ofre katatoniske.

4. En af Det Ondes andre velkendte former er en gigantisk edderkop, som børnene i bogudgaven og i mini-serien møder i den afgørende duel i kloakken.

5. Pennywise hærger hvert 27. år, hvor den huserer i Derry, Maine området – og spiser sig mæt inden næste dvale. Men generelt spreder Det Ondes blotte tilstredeværelse had og vrede mellem egnens befolkning - således ser man også brutale hate crimes i Derry, hver gang den vågner.

6. Hans livret er børn, da deres kød smager bedst - især ”saltet med deres egen angst og frygt”. Derudover er de nemmere at skræmme.

7. Pennywise har også mulighed for at påvirke menneskers hukommelse og handlinger, således kan han både fjerne tidlige minder, men også styre nogle til at udføre sine formål, bl.a. bøllen Henry Bowers.

8. Det Ondes forhistorie går tilbage til før, vores kendte univers overhovedet eksisterede. Helt tilbage til tidernes morgen i en virkelighed, vi ikke kender, kendt som ”The Macroverse”. Den ankom som en form for astral-himmellegeme, og lå i dvale under jorden – indtil mennesket dukkede op og gav den næring.

9. Det Ondes tid på jorden strækker sig således over flere hundrede af år, og især Kings roman dykker ned i nogle af de uhyggelige historiske begivenheder, som Pennywise har forårsaget. Herunder: En række brutale øksemord på en bar. En eksplosion, der slår mere end 100 voksne og 80 børn ihjel under en påske-æggejagt. Samt Ku Klux Klans nedbrænding af en afroamerikansk natklub.

10. Modstykket til Det Onde er Maturin, der ses i skikkelse af en intergalaktisk skildpadde. Maturin fungerer samtidig som vogter af de såkaldte ”beams”, der holder The Dark Tower oppe. Både Det Onde og dets fjende stammer formentlig fra en større guddommelig eksistens kaldet ”The Other”, og deres forhistorieudfoldes yderligere i Kings The Dark Tower-kosmos.

It del 2 er i biografen fra 5. september.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Christian

Hvorfor er det, at hver gang DK laver “storfilm”, så omhandler det krig?

1 dag siden
Jesper

But whyyyy ???!!!! :-S

3 dage siden
Stine Teglgaard
Ja!

Min personlige er:

1: There Will Be Blood
2:Phantom Thread
3:The Master
4: Magnolia
5: Boogie Nights

3 dage siden
Bjarke Friis Kristensen

Det er jeg ikke klar over var tilfældet. Vi har nu slettet kommentaren, da vi netop ikke vil hylde den slags. Mange tak / Mvh. Bjarke, kino.dk

3 dage siden
Camie

Hej Bjarke
Er Kino.dk nu begyndt at belønne SEO?

3 dage siden

Aktive debatter