Trods salgsrekord: Spider-Man er på vej ud af Marvels filmunivers

Disney og Sony skal skilles
Spider-Man: Homecoming
(© Spider-Man: Homecoming / Sony Pictures)

Tidligere på ugen blev Spider-Man: Far From Home filmselskabet Sony Pictures' største salgssucces, da filmen overgik Bond-filmen Skyfall og indspillede 1,109 mia. dollars på verdensplan.

Succesen skal nok delvist findes i partnerskabet med Disney-ejede Marvel Studios, da filmen tog afsæt i Avengers: Endgame, der i år blev den bedst sælgende film nogensinde. Men nu er parløbet mellem de to Hollywood-giganter med stor sandsynlighed nået til en ende.

Ifølge Variety er årsagen, som i så mange andre situationer her i livet, penge. Disney og Sony har ikke kunnet finde frem til en aftale om, hvordan fremtidige Spider-Man-film skulle finansieres.

Disney ønskede en 50/50-deling af udgifterne, mens deres værdifulde og travle producer, Kevin Feige, beholder sin konsulterende rolle. Sony vil i stedet fastholde den nuværende aftale, hvor Marvel får 5 % af den først tjente dollar og samtlige merchandise-indtægter.

Uden en aftale mellem selskaberne vil Feige blive fjernet fra kommende Spider-Man-film, hvilket ifølge kilder vil betyde, at edderkoppemanden ikke længere vil optræde i MCU, altså over for de øvrige Avengers og andre Marvel-superhelte.

For fans af Marvels univers er det i særdeleshed dårlige nyheder, da vi netop havde vænnet os til at se superhelten over for andre karakterer, og Tom Hollands præstation som Peter Parker er blevet hyldet af kritikere og publikum.

For Sony er det også dårlige nyheder, da filmselskabet har haft svært ved at håndtere helten uden Feiges overblik og de øvrige tråde til MCU. Deres seneste film uden superproduceren, The Amazing Spider-Man 2, solgte over 300 mio. dollars FÆRRE end 'Far From Home'.

Sony er altså umiddelbart dem, der har mest at tabe, og deres officielle udtalelse understreger dette:

- Vi er skuffede, men respekterer Disneys ønske om ikke at have ham [Kevin Feige, red.] som ledende producer på vores næste live action Spider-Man-film.

Spider-Man: Far From Home kan stadig ses i biografen.