Cookie- og Privatlivspolitik
Stemmen bag Pumba svarer på brugerspørgsmål i vores podcast

Stemmen bag Pumba svarer på brugerspørgsmål i vores podcast

Lars Thiesgaard om Yoda, Scooby-Doo og Grisling

Stem op!
7
Stem ned!
0
(reset)

Vi har stemmen bag bl.a. Pumba, Grisling, Scooy-Doo og Jokeren, videre til Sorteper Yoda, Dupont og Dupond og utallige flere med i vores podcast i forbindelse med den biografaktuelle Løvernes konge. Nemlig ingen ringere end den danske dubbing-legende Lars Thiesgaard.

Til podcasten modtog vi en masse spørgsmål fra jer lyttere. Herunder er et meget lille udsnit af Thiesgaards svar. I podcasten kan høre ikke kun svarere på en masse andre af jeres spørgsmål, men også Thiesgaard der ruller sig ud og giver eksempler sine mange stemmer. Lyt med herunder:Du kan lytte til podcasten herover, mens du også finder den: 
På Spotify
I Apple podcast
Hos Libsyn
- Og i podcast-app'en på din iPhone, hvor du også finder vores øvrige episoder. 

Niels Winther: Hvordan var det at lægge stemme til Yoda og især udfordringen med at lave hans grin?

Lars Thiesgaard: For det første bliver man jo sådan lidt ærefrygtig, når man bliver spurgt, om man vil være med i noget Star Wars - og det jo så Yoda.

Men det, der er lidt specielt er, at ham, der laver den amerikanske stemme er, at det er en af dem, der også laver stemme i Muppets. Og jeg er godkendt til Fozzie Bear.Så derfor kom man også til at tænke på mig. Så kommer man ud, og hører på den der stemme, og så prøver man – og jo også netop den der latter. Det er ikke bare noget, man gør i første forsøg, men så sidder man der og øver sig lidt.

Og instruktøren siger så super godt, men prøv lige lidt mere sådan og sådan. Og når man er færdig, så er man forhåbentlig tilfreds og tænker, jamen det er mit bud. Så Yoda er en af dem, jeg glæder mig til, hver gang jeg skal lave ham.

Sophie Grønlund: Hvilken stemme er din yndlingsstemme at lave, sådan helt stemmeteknisk?
 
Lars Thiesgaard: Ja, hvis man nu havde otte børn, og nogen sagde, hvilket af dine børn kan du bedst lige? Så ville man virkelig blive svar skyldig, fordi man kan jo lide dem allesammen.

Men går jo ind som skuespiller tit og forsvarer figuren. Det vil sige, der er forskel på at forsvare en figur og udlevere den. At forsvare den handler vel egentlig om, at man prøver at menneskeliggøre den, og siger, at det kan godt være, at Sorteper han er bad guy, men der er også et eller andet ved ham, der gør, at man måske alligevel ikke kan lade være med at smile eller sige, åh, men han er jo bare et fjols.

På den måde tror jeg, det er meget svært for mig at sige, at jeg kan bedre lige f.eks. Grisling end Pumba. Men Pumba lægger jo mit hjerte nær, men det er jo også fordi, han har den der skønne naivitet og livsoptimisme.

Jeg føler jo, at når vi laver det her, at noget af det vigtigste, vi laver det er, hvis vi kan lide noget livsglæde og noget livsopmundring og få et smil frem. Der er nok alvor.

Så det vi laver, må meget gerne både være spændende og engagerende, men det må søreme også gerne gøre, at man får lyst til at stå op i morgen igen.

David Johansen: Hvem af dine figurer, synes du personlighedsmæssigt ligner dig selv mest?

Lars Thiesgaard: Man finder jo noget af figurerne i sig selv. Jeg kan da sagtens finde den lille frygtsomme Grisling i mig, der nogle gange tænker… ååh du godeste, det ved jeg søreme ikke, om jeg kan klare.Ligesom jeg kan finde Scooby-Doo i weekenden, der sige… nu skal jeg bare have noget rigtig god mad. Og på den måde, så er der jo noget af skuespilleren i alle figurerne.

Så hvem ligner jeg mest? Det ville jo være skønt at kunne sige Superman! Men egentlig er vi jo sammensatte alle sammen. Vi består jo af så mange forskellige ting og det er vel egentlig det, som må blive svaret, tror jeg.

Køb dine billetter til 'Løvernes konge' herunder:

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Wayne

Beklager - jeg har vist taget den fra hukommelsen, og ikke tjekket IMDb :-). Og Leiter var vist en tastefejl.

12 minutter siden
susanuser/413972
susanuser/413972

Så "Krudttønden" i går med blandede følelser, for på trods af dygtige skuespillere med gode navne, så var det jo en filmatisering af en virkelig hæ

4 timer siden
Shaolin

En ægte Bond-fan må da i det mindste vide at Dr. No er fra 1962...

EDIT: Og at hans CIA-ven hedder Felix Leiter og ikke Leitner.

1 dag siden
Niclas Dalby

Så er det vist på tide at melde sig ind i folkekirken igen; Kun i et univers med en stor, kærlig Gud kan en film som denne eksistere.

1 dag siden
Anna

Pls go easy!!

1 dag siden

Aktive debatter