Ny Resident Evil-film bliver en rendyrket gyser

Milla Jovovichs action-franchise er død, men genopstår som noget andet
Billede
(© Resident Evil 7: Biohazard / Capcom)

Resident Evil skal rebootes, og det betyder et genreskift for spilfilmatiseringerne.

De seks Resident Evil-film med Milla Jovovich har været en action-præget affære, men genindspilningen kommer til at være en ren horrorfilm. Det fortæller instruktøren Johannes Roberts til Screen Rant:

- Vi er i aktiv udvikling lige nu. Jeg pitchede min ide (til Constantin Film, red.), og de elskede det. Så vi er ved at varme op til det, mens vi taler. Jeg er på deres kontor hele tiden. Så det er fantastisk. Det bliver super skræmmende. Det er super, super skræmmende. Det bliver en tilbagevenden til spillets rødder.

Spilserien, som Roberts nævner, har modsat filmene ofte fokuseret på regulær uhygge, og især det nyeste kapitel, 'Resident Evil 7: Biohazard', der er et af de mest skræmmende og roste spil i serien. Det er præcist dette spil, den nye film vil lægge sig op ad.

'Biohazard' handler om en almindelig mand ved navn Ethan Winters, der leder efter sin forsvundne hustru, Mia. Han ankommer til at nedlagt hus, men må snart forsvare sig mod en bestialsk familie. Hvorvidt handlingen bliver 1:1, må vi vente lidt med at få at vide.

Johannes Roberts er lige nu aktuel i de amerikanske biografer med hajfilmen 47 Meters Down, der ikke er planlagt til dansk biografpremiere.

Resident Evil, den nye film altså, har på nuværende tidspunkt ingen premieredato.