Donald Trump: ”Hollywood er racistisk”

Opdateret: Action-thriller aflyses pga. kontroverser
Billede
(© The Apprentice / NBC)

Opdateret: Universal Pictures har aflyst premieren på The Hunt efter i sidste uge at have sat markedsføringen på pause. Det udtaler filmselskabet over for Variety.

- Alt imens Universal Pictures allerede har sat markedsføringen for 'The Hunt' på pause, har filmstudiet besluttet at droppe planerne om at udsende filmen.

_______________

Den amerikanske præsident Donald Trump er kendt og berygtet for sine skarpe udtalelser, der ifølge politiske modstandere er både racistiske og hadske. Nu retter Trump ifølge The Wrap samme kritik mod den venstreorienterede filmindustri i Hollywood.

Donald Trump talte fredag til pressen og rettede især sit fokus mod filmbyen:

- Hollywood, jeg vil ikke kalde dem eliten, for jeg vil i stedet kalde de folk, de går efter, for eliten, i mange tilfælde – men Hollywood er virkelig forfærdelige. Du taler om racistisk, men Hollywood er racistisk. Det, de gør med de film, de sender ud, er faktisk meget farligt for vores land. Hollywood gør landet en stor negativ tjeneste.

Præsidenten gav ingen eksempler på de skadelige film, men årsagen til udtalelserne skal formentlig findes i en kontroversiel kommende film, The Hunt, hvor velstående hvide får lov til at jage helt almindelige mennesker uden straf. Filmens marketingkampagne blev sat på pause, efter de tragiske masseskyderier i Californien, Texas og Ohio.

'The Hunt', der jo endnu ikke har haft premiere, har været i vælten i det konservative Fox News, der ser filmen som en "syg mordfantasi om højreorienterede". Trump har formentlig fulgt Fox News-kritikken og erklærer sig gennem sin nedsabling af Hollywood for enig i synspunktet.