Cookie- og Privatlivspolitik
Lad os diskutere Spider-Man: Far From Home... med spoilers

Lad os diskutere Spider-Man: Far From Home... med spoilers

Ja, denne artikel indeholder spoilers

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)

Spider-Man: Far from Home er den sidste film i Marvels såkaldte fase 3, der også omfatter de storslåede Avengers-film Infinity War og Endgame.

Vi har allerede selv talt om filmen i dybden og afsløret stort set hele plottet i vores podcast, men nu er det din tur. Tiden er nemlig kommet til at snakke 'Spider-Man: Far from Home' med spoilers.

Hvis du ikke har 'Spider-Man: Far from Home' endnu, skal du derfor smutte i biografen først. Du kan finde billetter til superheltefilmen herunder:

Okay, tid til at gå videre med spoiler-artiklen.

Vores helt er tilbage efter at have været knipset til støv af Thanos. Der er gået fem år, og verden er ved at vænne sig til følgerne af, at halvdelen af alt liv forsvandt. Peter Parker (Tom Holland) skal på skoleudflugt i Europa, men snart dukker en række nye fjender op.

Spider-Man står nu over for en række element-baserede modstandere, men en anden superhelt viser sig at have de magiske kræfter, der skal til for at nedlægge dem. Mysterio hedder han, og hans karisma får både Peter og S.H.I.E.L.D.-lederen Nick Fury overbevist om sine gode intentioner.

Men Mystrio viser sig ikke at være til at stole på, og snart står Spider-Man over for en fjende, der trækker på alle tricks og manipulationer i sin plan.

Spider-Man: Far From Home

Her er de spørgsmål, vi sidder tilbage med efter at have set filmen:

1. Hvad synes du om måden, filmen tackler eftervirkningerne fra Thanos’ knips? Fx det med, at der er gået fem år, men de, der blev knipset væk, er ikke blevet ældre, hvorimod alle andre er blevet det?

2. Hvad synes du om, at verden hylder Iron Man, men ikke Captain American og Black Widow? Det er vel meget godt i tråd med hændelserne i Captain America: Civil War, men er det i orden?

3. Hvad synes du om, at Mysterio bliver introduceret som en godhjertet helt for derefter at vise sig som filmens egentlige skurk? Er det for gennemskueligt, når man tænker på hans rolle i tegneserierne, eller er det præcist, som det skal være?

4. Og hvad synes du om Jake Gyllenhaal i rollen?

5. Mysterio taler om parallelle universer, ligesom vi bliver introduceret for i Spider-Man: Into the Spider-Verse. Men i og med hans baggrundshistorie er et røgslør for mesterplanen, findes de alternative virkeligheder vel ikke? Hvad synes du om denne frem og tilbage? Skulle de have holdt fast i, at vores Jord ikke er den eneste?

6. De fire Elementals er en helt anden støbning i tegneserien - en gruppe udendimensionelle, menneskelignende karakterer med superkræfter baseret på elementerne ild, vand, jord og vind. I 'Far from Home' er de blot monster-lignende illusioner skabt af Mysterio. Hvad synes du om det?

7. Hvordan synes du, at forholdet mellem Peter og M.J. (Zendaya) bliver løst i filmen? Og at M.J.’s karakter er en del anderledes end i tegneserien, både hvad angår udseende og personlighedstræk?

8. J.K. Simmons vender tilbage som den Spider-Man-fjendtlige redaktør J. Jonah Jameson, en rolle han spillede til perfektion i Sam Raimis film, der ikke umiddelbart har noget med de nye Spider-Man-inkarnationer at gøre. Hvad betyder det for MCU, at de hiver en skuespiller fra tidligere film frem? Knytter det universerne sammen? Eller er det bare en venlig hyldest? Måske er Simmons bare den eneste, der kan personificere Jameson i film?

9. Spider-Mans identitet bliver afsløret i den første post-credit scene. Ufrivilligt, men med henvisning til slutningen af den første Iron Man-film. Hvad kommer dette til at betyde for fremtidige Spider-Man-film?

10. Hvad synes du om, at Nick Fury i virkeligheden er skrullen Talos i forklædning, som vi bliver vidner til i den sidste post-credit scene?

11. Og endelig: Burde Peter Parker været kommet til Danmark?

Lad diskussionen gå i gang - og ja, alle spoilers er tilladt!

Spider-Man Far from Home er aktuel i biografen.

Lyt også til vores podcast med spoiler-snak om 'Spider-Man: Far From Home' ved at klikke på billedet herunder:

Spider-Man: Far from Home - Podcast

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Maria

Først og fremmest, sikke mange spørgsmål. ;) Men her er mine tanker:

1. Jeg synes det er lidt for heldigt at alle de personer som har en større eller mindre rolle i Homecoming, tilfældigvis alle sammen blev snappet, så de kan fortsætte high school og i Spider-Man universet, men jeg tilgiver Marvel og Sony på den konto. ;)

2. Iron Man var jo Peters store forbillede. Reelt set ved vi ikke om verden ikke også hylder de andre. Vi hører bare ikke om det.

3. Jeg vidste godt at Mysterio var en skurk i tegneserierne og var derfor ekstra skeptisk på Jake Gyllenhaals über optimistiske personage. Men de skjulte det nu meget godt, så selvom det ikke kom bag på mig da han viste sig at være en bedrager, så valgte jeg at tro på det med de alternative universer, efter hvad der skete i Endgame.

4. Gyllenhaal var helt fin til den rolle. Han har jo det maniske udtryk helt i orden fra tidligere film i sin karriere, så det løftede han til perfektion.

5. Jeg tror nu stadig på flere universer efter hvad der skete i Endgame. Men mon ikke det vil vise sig i kommende film. Fx i en Ant-Man 3 eller Captain Marvel 2 for den sags skyld. Og så er det jo en perfekt anledning til at bringe flere Spider-Men ind i den næste film. Lidt ligesom Spiderverse tegnefilmen.

6. Jeg kendte ikke til The Elementals fra tegneserierne, så dem har jeg ikke en holdning til.

7. Det er ret akavet og kikset og total teenager, så det passer godt. Dog synes jeg Zendaya godt måtte skrue lidt op for ansigtsmimiken, men det er bare min personlige holdning. Michelle er liiiidt for tør til min smag. Men jeg har ikke noget problem med at de har erstattet hende med Mary Jane fra tegneserierne, selvom jeg nu ellers synes at det er lidt vovet helt at smide hende ud, når hun nu er Peters store kærlighed.

8. Jeg tror han var med, fordi vi jo desværre ikke længere har Stan Lee blandt os og de første Spider-Man film i start 00’erne vel egentlig var startskuddet til alle de dejlige Marvelfilm vi har nydt godt af siden Iron Man satte gang i løjerne. Men for min skyld må han gerne være med i den næste. Han er simpelthen den fedeste J. Jonah Jameson!

9. Jeg tabte virkelig kæben i den ekstrascene! Jeg mener engang at have set en tegnefilm hvor han afslørede sig selv, men måske det er noget jeg forestiller mig. Jeg kan dog ikke huske hvad det endte med, men han får det helt sikkert svært, hvis verden omkring ham pludselig tror han er en skurk.

10. Jeg tror virkelig jeg må se filmen igen, for jeg kan virkelig ikke lure hvad det der gik ud på. Hvad var formålet? Det finder vi vel ud af i den næste Captain Marvel forestiller jeg mig, hvornår den så end kommer.

11. Tja, jeg synes de var i rigeligt mange europæiske lande, så det gør mig ikke så meget at de skippede Danmark. Vi er jo næsten med, når man tænker på hvor tit amerikanerne tror Danmark er Hollands hovedstad. ;)

Michael

1. Synes ikke det fyldte så meget som nogle gør det til, og den måde de gjorde det på med humor var nok også den bedste måde at gøre det på, nu når det er en Spider-Man film, men for min skyld måtte de gerne have kørt lidt mere i det i løbet af filmen eller ved credits.

2. Det tror jeg såmænd også "verdenen" gør, men lige i Peter Parkers verden, fyldte Tony jo en hel del som en han kendte, hjalp ham som en mentor og rollemodel, både Tony og Iron Man var der for ham som en slags "Onkel Ben".

3. Jeg synes det var perfekt, for som fan af Spider-Man kender jeg godt Mysterio`s intro, men det indtryk fik vi bare ikke under filmens kampagnen eller første del af filmen, så derfor var det alligevel en overraskelse for mig. For det gav jo også mening den illusion/historie Mysterio kom med om en anden dimension, så det kunne jo ligeså godt ha været sandt.

4. Jake Gyllenhaal er jo god til at spille manipulerende, ond, snedig og på en måde underspille psykopat, at til at starte med synes jeg ikke han passede ind i den karakter, men som vi kommer længere ind i filmen og plottet giver det mere mening. Han er ikke den bedste MCU karakter eller optræden, men ligger alligevel oppe i toppen fordi han gør det så godt.

5. Mener nu den del har været bekræftet og introduceret siden "Doctor Strange".

6. Kender ikke den del af MCU, men synes nu det gav meget god mening den måde det blev introduceret på, og at skurkene så havde skruet lidt ekstra op for historien, det skulle jo også være en udfordring der ville være umuligt at håndtere for alle udover Mysterio selv, så han kunne fremstå som helten.

7. Nu er MJ jo ikke den "Mary Jane", men Michelle Jones en helt anden karakter. Og deres forhold er dejlig kikset i starten, da de ikke rigtig tør gøre eller sige hvad de føler i frygt for at skræmme hinanden væk fra det de har sammen + de har ikke haft lang tid sammen.

8. Helt sikkert filmens største geni streg, fordi Stan Lee ikke var med. Ellers ville man mangle den der "ahaha" lille scene med Stan Lee som man husker fra stort set alle MCU film, men som man helt glemte da man så Simmons poppe op, og så var det jo helt uventet. At de hiver ham ind i den samme rolle, betyder intet for mig, bare det fungerer og det gjorde det.

9. Det bliver helt sikkert interessant og kan gå mange veje, en af de mest sikre veje som også er blevet rygtet op til flere gange, er at de får Kraven med som jagter Spider-Man, men lyder til at Sony og Marvel ikke kan blive helt enige om den ide, Tom Holland`s forslag om at hyre Jason Momoa til rollen er godt set. Men det kræver nok også endnu en skurk, som Spider-Man skal imod, måske Scorpion som blev hintet lidt i Homecoming. Og har vi set det sidste til Vulture?

10. Det var lidt et wtf moment, som jeg ikke brød mig om til at starte med, men tanken kunne ikke slippe mig og nu kan jeg meget godt lide det, da det passer rigtig godt sammen med filmens stil/tema, og hvorfor Nick var lidt kedelig 2D agtig i den her film. Ligger også op til en masse muligheder for fremtidens MCU film, så helt sikkert godt lavet.

11. Nej :D Fordi de håndterede Holland så godt og sjovere end hvis de havde valgt at besøge Danmark. Og nu er Venedig, Prag og London også steder som er lidt mere verdenskendt både for publikum, Mysterios plan og en amerikansk skoles udflugt.

Ellers en god MCU og Spider-Man film, men filmen var lidt for proppet med CGI til jeg sad og kedet mig lidt under action scenerne, der mindede mere om en lang bossfight cutscene fra et computer spil, humoren virkede forceret og virkede 50/50 og slet ikke lige så naturligt som i Homecoming. Homecoming synes jeg er en tand bedre om jeg synes det er den bedste Spider-Man film? Det kan jeg ikke svare på, da jeg har en svaghed for alle Spider-Man film, men Tom Holland er uden tvivl den hidtil bedste til at spille rollen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Daniel Bentien

Mortal Kombat er lige nu planlagt til biografpremiere den 20. maj:

1 dag siden
Laila Finderup

Den film, jeg venter mest på, er helt klart Mortal Kombat. Som skulle have premiere i denne uge.

1 dag siden
Asgeruser/70414
Asgeruser/70414

vi ses

2 dage siden
Kattesjovuser/423704
Kattesjovuser/423704

Havde håbet at Wonder woman ville starte i biografen til maj. Den film havde jeg glædet mig til at se i biografen.

1 uge siden
Jemuser/635531
Jemuser/635531

Dette produkt er skørt nok til at blive lavet i virkeligheden

1 uge siden

Aktive debatter