Cookie- og Privatlivspolitik
22 film om, med og inspireret af The Beatles

22 film om, med og inspireret af The Beatles

I anledning af musikfilmen 'Yesterday'

Stem op!
6
Stem ned!
0
(reset)

Musikhistoriens mest indflydelsesrige og måske endda mest elskede band nogensinde hyldes lige nu i den romantiske komedie Yesterday, hvor en ung musiker vågner op i en verden, hvor The Beatles aldrig har eksisteret.

Find dine billetter her

I den anledning kigger vi nærmere på The Beatles og filmhistorien - fra de film, ”the fab four” selv medvirker i til film inspireret af bandet og deres numre samt selvfølgelig de film, der har brugt musikken bedst. Artiklen har ikke samtlige film med og er ikke medregnet dokumentarfilm.

Med The Beatles:

A Hard Day's Night (1964)
Filmen følger to ”helt almindelige” dage i gruppens liv, hvor de rejser til London for at medvirke i en live-optræden og samtidig forsøger at holde Pauls bedstefar væk fra problemer. Forvekslingskomedie tilsat lækker musik.

Help! (1965)
Ringo bliver offer for menneskesmugling i hænderne på en kult, og de andre Beatler må derfor redde ham. Fjollet og ganske charmerende film for fans med purunge Beatler i front.

Magical Mystery Tour (1967)
Psykedelisk film instrueret af John, Paul, George og Ringo selv. Fortællingen fungerer egentligt mest som promovering af ’Your Mother Should Know’, ‘I Am the Walrus’ og ‘Magical Mystery Tour’ og følger en bus fuld af excentriske karakterer på en rejse igennem England.

Yellow Submarine (1968)
De fire gribbe i Junglebogen fra 1967 blev skrevet som karikaturer på de fire Beatler, som også blev tilbudt at lægge stemmer til fuglene. Desværre blev mødet mellem Disney og The Beatles aldrig til noget, men bandet lavede til gengæld deres eget syrede animationsbidrag med denne film om en gul undervandsbåd, Pepperland og de musik-hadende Blue Meanies.

Om The Beatles:

Backbeat (1994)
Filmen følger The Beatles før berømmelsen, før Ringo og med bandets første guitarist, Stuart Sutcliffe, som fokus. 
Gruppen rejser til Hamborg, hvor et opgør mellem musikkarrieren og kærligheden venter.

Two of Us (2000)
I 1976 mødes John Lennon og Paul McCartney til en lang snak om, hvorvidt bandet nogensinde vil finde sammen igen. Aidan Quinn og Jared Harris spiller de to ikoner i tv-filmen.

Chapter 27 (2007)
Baseret på bogen ’Let Me Take You Down’ om Mark David Chapmans dage op til mordet på John Lennon. Jared Leto spiller den forstyrrede mand.

Nowhere Boy (2009)
Biografi om Lennons unge år med fokus på det svære forhold til moren Julia, der vandrer ind og ud af hans liv, mens han vokser op hos sin strenge tante. Filmen var et gennembrud for både Aaron Taylor-Johnson og hans kommende hustru Sam Taylor-Johnson.
 

Inspireret af The Beatles:

Sgt Pepper’s Lonely Heart Club Band (1978)
Musical over albummet, hvor andre musikere såsom Alice Cooper, Aerosmith og Earth Wind and Fire medvirker i en komisk og eventyrlig filmatisering af sangene.

I Wanna Hold Your Hand (1978)
Robert Zemeckis’ coming of age-film om seks teenagere, der i 1964 rejser afsted for at se deres idoler live... og måske endda møde dem. Beatles fungerer egentlig bare som igangsætteren til deres road trip, mens selve rejsen er omdrejningspunktet.

I am Sam (2001)
”Never go full retard”. Da Ben Stiller lavede den joke i Tropic Thunder, var der mange, der tænkte på ’I Am Sam’, hvor Sean Penn spiller en udviklingshæmmet far. Beatles-vinklen er, at Penns karakter er besat af bandet.

Across the Universe (2007)
Året før Mamma Mia! udkom denne romantiske musical med samme tilgang: Sangene inspirerede fortællingen, men derudover handlede filmen som sådan ikke om The Beatles. 

Beatles (2014) 
God titel. Den norske bog skrevet af Lars Saabye Christensen og nu også filmatisering handler om fem Oslo-drenge i syvende klasse, der er kæmpe fans.

Yesterday (2019)
En ung aspirerende musiker udsættes for et uheld og vågner op i en verden, hvor The Beatles aldrig har eksisteret. 
Han kan til gengæld huske alle deres fantastiske sange, så nu ligger verden for hans fødder. Og ja, filmen er aktuel i biografen netop nu.

Cant Buy Me Love (1987)
Doctor McDreamy var engang en ranglet ung fyr, der kunne gå for at være kikset nok til at spille en gymnasieelev, der hyrer skolens populære pige til at spille hans kæreste.

Walk Hard: The Dewey Cox Story (2007)
Komedie om musikeren Dewey Cox, der bl.a. rejser til Indien og der møder ingen ringere end John (Paul Rudd), Paul (Jack Black), George (Justin Long) og Ringo (Jason Schwartzman). 

Mest originale brug af Beatles-sange:

Peggy Sue Got Married (1986)
Da Kathleen Turner rejser tilbage i tiden og genoplever sin ungdom, gør hun sin kæreste (en ung Nicolas Cage) et tjeneste som aspirerende musiker. Hun giver ham teksten til She Loves You, som på det tidspunkt ikke er skrevet endnu. Han vælger desværre at ændre omkvædet til ”She Loves You… Ooh Ooh Ooh”. 

Love Actually (2003) 
Bryllupsscenen, hvor Keira Knightley og Chiwetel Ejiofor overraskes af korversionen af All You Need is Love, er sød i et ellers kedeligt segment i filmen - og brugen her understreger hvor romantisk, Lennon-McCartneys klassiker egentlig er.

Ferris Bueller’s Day Off (1986)
Filmhistoriens bedste pjækkedag byder på alletiders parade, hvor Matthew Broderick giver den gas til Twist and Shout.

The Royal Tenenbaums (2001)
Wes Anderson understøtter et skænderi i den dysfunktionelle familiefortælling med The Mutato Muzika Orchestras udgave af Hey Jude - pga. de meget dyre rettigheder. Den originale sang var kun med ved udvalgte festivaler.

Once Upon a Time in America (1984)
Beatles sneg sig endda ind i Sergio Leones episke gangsterfilm - men først da filmen blev genudgivet i en restaureret version, hvor Robert De Niros karakter som ældre ankommer til New York og har et tænksomt øjeblik til tonerne af kæmpehittet Yesterday side om side med Ennio Morricones legendariske musik. 

The Social Network (2010)
Filmen om Facebook-skaberen Mark Zuckerberg gør selvfølgelig brug af nummeret Baby You’re a Rich Man. Zuckerberg sidder alene efter at have sejret over sine modstandere. Rig og mutters alene. Så kommer Beatles på, og skræmmende nok er det pludseligt en kold og kynisk sang… David Finchers magiske touch.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

CINEMANDRUP

Sikke en herlig nyhed. Absolut yndlings franchise for mig.

15 timer siden
Daniel Bentien

Det kan ses på TV2 og streames på TV2 Play. Den røde løber starter kl. 00.30 dansk tid.

Mange hilsner
Daniel

1 dag siden
Rizzo

Men stadig ikke et kvæk om hvor man kan se showet i år. Kunne I ikke lige give et praj?

1 dag siden
Jeanette

Så mesterværket “Druk” igår. Magen til livsbekræftende film med so happy ending skal man lede længe efter.

3 dage siden
Bente Røndeuser/87191
Bente Røndeuser/87191

Det bliver vildt. To af mine favoritskuespillere sammen. Har set alle Indiana Jones filmene mindst een gang.

4 dage siden

Aktive debatter